منوچهر حبیبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط شیوع کرونا به نحوی است که جز با رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی به هیچ وجه نمیتوان آن را مهار کرد و به نظر میرسد که جدی نگرفتن موضوع کار را برای ما و متولیان امر مشکل کرده است.
وی ادامه داد: بسیاری از هم استانیها کرونا را شوخی گرفتند؛ در صورتی که این ویروس بیرحم است، خانوادههایی که دچار این موضوع شدند و مورد فوتی نداشتند مشکلات زیاد را متحمل شدند لذا باید موضوع را جدی بگیریم و طی این چند روز که محدودیتها تمدید شد نتایج خوبی را در استان گرفتیم.
جانشین ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین تصریح کرد: با اعمال محدودیتها تعداد فوتیها و بستریها کاهش یافت این نشان میدهد که ما هر چه رعایت کنیم و به پروتکلها پایبند باشیم موضوع حل شدنی است اما سادهانگاری باعث بروز مشکلات بیشتر میشود.
وی افزود: نگرانی را برای پاییز و زمستان داریم اگر روند شتابان کرونا ادامه داشته و تعداد مبتلایان بستری و فوتی ها صعودی باشد و به پاییز و زمستان وصل شود کار برای ما دشوار خواهد شد.
حبیبی تصریح کرد: اغلب مردم به فروشگاهها و مراکزی که پروتکلها را رعایت کردند مراجعه میکنند. این سختگیریها برای جان مردم است و هر چه بیشتر سختگیری کنیم مردم خوشحالتر خواهند شد.
وی ادامه داد: این فشارها به خاطر سلامت و حفظ جان مردم بوده در همین راستا کمیته نظارت و ارزیابی تشکیل شده و علت آن این است که کارد به استخوان رسیده، چون مردم میبینند برخی دستگاههای اجرایی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی نداشته و رعایت آن برایشان مهم نیست.
مصوبات ستاد کرونا لازمالاجراست
جانشین ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین تشریح کرد: مصوبات ستاد کرونا لازمالاجراست و کلیه دستگاههای اجرایی اعم از دولتی، خصوصی، نظامی، لشکری و کشوری همه باید نسبت به اجرای پروتکلها اهتمام داشته باشند و در واقع یک مسئولیت اجتماعی است که باید بدان پایبند باشیم. رهبر معظم انقلاب در خصوص برگزاری مراسم محرم که مهمترین مراسم معنوی و دینی ما شیعیان است فرمودند که مصوبات ستاد کرونا ملاک عمل است، به همین جهت ما نیز باید از ایشان الگو بگیریم.
وی اضافه کرد: برخی ایراد میگرفتند که مصوبات ستاد کرونا ضمانت اجرایی ندارد باید بگوییم که این مصوبات در چارچوب مشخص تهیه و ضمانت اجرایی آن نیز لحاظ شده است باید با صراحت بگویم که در حوزه اداری رعایت پروتکلها حکم دستور اداری را دارد.
حبیبی عنوان کرد: بر اساس پروتکلهای بهداشتی در سیستم اداری باید کنترل صورت گیرد تا فردی بدون ماسک وارد نشود همچنین بایستی ضدعفونی در ادارات به صورت مرتب انجام شود و مدیران در صورت بیتوجهی به این موارد باید پاسخگو باشد.
ابتلای ۶۰ نفر به کرونا در یکی از بانکهای استان
وی توضیح داد: در یکی از بانکهای استان ۶۰ نفر به کرونا مبتلا شدند، بیشترین آمار مبتلایان به کرونا بعد از کادر بهداشت و درمان مربوط به بانکها است و این ناشی از بیتوجهی مدیران شعب بوده است. بعد از آن نانواییها بیشترین نقش را در انتقال ویروس دارند به همین جهت از اتحادیه مربوطه میخواهیم نانوایان بر رعایت پروتکل دقت داشته باشند و آن را جدی بگیرند. نان یکی از ضروریات زندگی است و مردم چارهای جز خرید آن ندارند و اکنون بحث سلامت نان و رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار مهم است.
جانشین ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین متذکر شد: ۳۱ بانک خصوصی و دولتی در استان فعالیت دارند به همین جهت کمیته نظارت بایستی بانکهایی که موارد بهداشتی را رعایت نکردند و بیشترین مبتلایان را داشتهاند به ستاد کرونا استان معرفی کنند چون اوضاع مطلوب نیست و برخی مدیران بیتوجهی دارند.
وی اشاره کرد: کمیته نظارت در ابتدا باید بانکهایی که بیشترین مبتلایان را داشتهاند معرفی کنند؛ همچنین در بین ۱۲۰ دستگاه اجرایی دستگاهی که بیشترین ابتلا به کرونا را داشته باشد به ستاد معرفی شود تا برخورد لازم صورت گیرد.
حبیبی با تأکید بر اینکه در حوزه صنوف هر اتحادیهای که بیشترین آمار را داشته باشد به دستگاه قضایی معرفی خواهد شد، گفت: تصمیمات ستاد کرونا باید در سیستم اداری، صنوف، واحدهای تولیدی و غیره ساری و جاری شود. اصناف در ابتدا اخطار سپس یک ماه تعطیلی و اگر باز هم رعایت نکردند به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد؛ ناظرین بهداشتی، بازرسین صمت و تعزیرات حکومتی باید برخورد لازم را داشته باشند و اگر با چند واحد برخورد و پلمب کنند قطعاً تاثیر آن را در جامعه شاهد خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین آلودگی در مطبهای پزشکان است الان مطبها به دلیل عدم رعایت پروتکل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی منبع آلودگی کرونا شدهاند، اغلب مطبها علاوه بر عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، بسیار کوچک و سرپوشیده و بدون سیستم تهویه هستند و بیمار نیز باید چند ساعت برای ویزیت منتظر بنشیند. ما فعالیت مطبها را منوط به رعایت پروتکل بهداشتی دانستیم و سازمان نظام پزشکی به پزشکان اعلام کند که با این بیتدبیری کرونا را تکثیر نکنند.
دفاتر پیشخوان منبع آلودگی شده است
جانشین ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین متذکر شد: دفاتر پیشخوان منبع آلودگی شده است و باید با آنان برخورد جدی صورت گیرد، ما متولیان امر را مقصر میدانیم و مسئولان این اختیار را دارند که در صورت عدم رعایت پروتکل بهداشتی دفاتر پیشخوان را تعطیل کنند. از امروز باید با جدیت در این امر ورود پیدا کنند، چون جان مردم مهمتر از همه چیز است.
وی ادامه داد: تلفنهای مردم به صداوسیما نشان از دارد که مردم نسبت به عدم برخورد مسئولان با خاطیان گله دارند. در قزوین دفاتر پیشخوان دومین مکانی است که آلودگی را تکثیر میکنند.
حبیبی بیان کرد: سه شعبه بانک در قزوین تعطیل شد و چند شعبه هم در معرض تعطیلی قرار دارد، البته رعایت پروتکل بهداشتی در بانکها نسبت به گذشته بهتر شده است باید در ورودی بانک یک نفر مستقر شود تا دستان مراجعهکنندگان را ضدعفونی کرده و از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری کند البته این اقدام هزینه زیادی برای بانک ندارد؛ باید متذکر شویم در بانکها هر مراجعهکننده با خودکار خودش کار بانکی را انجام دهد.
وی اظهار کرد: ۱۸ دستگاه در کمیته نظارت مسئولیت دارند اگر نصف آنان پای کار باشند شاهد اتفاقات مثبتی در مقابله با کرونا خواهیم بود اتاق اصناف، بسیج ادارات، مدیرکل ارتباطات، سازمان صمت، ادارهکل تعاون، بانکها، شهرداریها و نظام پزشکی باید پای کار آیند، چون بیشترین حجم کار در این بخشها است.
جانشین ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین تصریح کرد: مصوبات ستاد کرونا محکمتر از دیگر قوانین است و بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مدیران میتوانند در دستگاههای اجرایی به ارباب رجوعانی که پروتکلها را رعایت نکرده و ماسک نداشته باشند خدمات ارائه ندهند، همچنین مدیران میتوانند برای کارمندانی که ماسک نمیزنند غیبت رد کنند.
حبیبی در پایان تأکید کرد: در حوزه فردی و اجتماعی همه باید ملزم و مکلف به رعایت شویم البته وظیفه مسئولان سنگینتر است، مدیران نباید کوتاهی و اغماض داشته باشند بلکه باید در برخورد با کسانی که سلامت مردم را به خطر میاندازند بیرحم باشند و مردم نیز خواستار این هستند.
انتهای پیام
نظرات