• دوشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۲:۲۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99051309950
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان گفت:

عقب ماندن چهارمحال و بختیاری از بحث توسعه آموزش مهارتی در برنامه ششم

عقب ماندن چهارمحال و بختیاری از بحث توسعه آموزش مهارتی در برنامه ششم

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان در بحث توسعه آموزش‌های مهارتی از برنامه ششم توسعه عقب است، گفت: در گذشته در بحث هدایت تحصیلی دانش‌آموزان موفق عمل نکردیم.

فرحناز قائدامینی ۱۳ مردادماه در شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان در بحث توسعه آموزش‌های مهارتی از برنامه ششم توسعه عقب است، اظهار کرد: در حال حاضر فضای فیزیکی و تجهیزات از مهم‌ترین مشکلات هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش است.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: گسترش آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای در هنرستان‌ها موجب می‌شود دانش‌آموزان در آینده دچار بسیاری از مشکلات نشوند و همچنین مشکل بیکاری نیز از این طریق حل می‌شود.

وی تاکید کرد: در بحث ترغیب دانش‌آموزان و والدین برای تحصیل دانش‌آموزان در مدارس فنی و حرفه‌ای و کاردانش نیازمند فرهنگ‌سازی گسترده هستیم، متأسفانه استقبال خوبی از این مدارس در چهارمحال و بختیاری صورت نمی‌گیرد.

قائدامینی با بیان اینکه در گذشته در بحث هدایت تحصیلی دانش‌آموزان موفق عمل نکردیم، گفت: همین مسئله موجب شده است که ما توزیع متوزان دانش‌آموزان در رشته‌های تحصیلی را شاهد نباشیم.

۸۵ درصد خروجی‌های هنرستان‌ها و مراکز آموزشکده‌های فنی جذب بازار کار می‌شوند

در ادامه جلسه فیروز عسگری معاون متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: توسعه آموزش‌های مهارتی می‌تواند در احراز شغل، حرفه و کسب درآمد، اصلاح هرم شغلی، فراهم‌سازی شرایط کارآفرینی و توسعه ظرفیت‌های بالقوه جامعه برای مبارزه با چالش‌های پیش رو در آینده موثر باشد.

وی با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه باید سهم آموزش‌های مهارتی در آموزش و پرورش به ۵۰ درصد برسد، اظهار کرد: هم‌اکنون در چهارمحال و بختیاری سهم آموزش‌های مهارتی در مدارس حدود ۲۷.۷ درصد است، این درحالیست که کشور رتبه ۳۴.۲ درصد را دارا است.

عسگری ادامه داد: در حال حاضر حدود ۷۲.۲۶ درصد دانش‌آموزان در رشته‌های نظری، ۱۵.۷ درصد در رشته‌های کاردانش و ۱۲.۵۷ درصد در رشته‌های فنی و حرفه‌ای مشغول به تحصیل هستند، امروزه شاهدیم که ۸۵ درصد خروجی‌های هنرستان‌ها و مراکز آموزشکده‌های فنی جذب بازار کار می‌شوند.

معاون متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیروی انسانی، فضا و اعتبارات را از ملزومات تقویت هنرستان‌ها عنوان کرد و افزود: شاهد بودیم در مرحله اول شیوع کرونا حدود ۲۰۰ هزار ماسک در هنرستان‌های استان تولید شد.

وی یادآور شد: ۲ هنرستان کشاورزی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اما متأسفانه استقبال خوبی برای تحصیل در این هنرستان‌ها وجود ندارد، همچنین دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها همکاری لازم را برای جذب دانش‌آموزان برای کارآموزی ندارند.

لزوم برگزاری المپیادهای مهارتی در کشور

در پایان جلسه فرانک کبیری مدیرکل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نیاز است یک بازنگری در رشته‌های تحصیلی در هنرستان‌ها صورت بگیرد، متأسفانه رشته‌ها در برخی مناطق متناسب با ظرفیت منطقه نیست.

وی تاکید کرد: فرهنگیان نقش موثری در هدایت دانش‌آموزان به سوی هنرستان‌ها دارند و می‌تواند در امر فرهنگ‌سازی نقش بسزایی داشته باشند.

کبیری با بیان اینکه مسئله مهارت از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در جهان هرساله المپیادهای مهارتی برگزار می‌شود، نیاز است در ایران نیز المپیادهای مهارتی برگزار شود.

انتهای پیام