• جمعه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99051712803
  • خبرنگار : 50130

به بهانه روز قلم/

حرفه ای به ظاهر شیرین با انبوهی از رنج ها و مشکلات طاقت فرسا

حرفه ای به ظاهر شیرین با انبوهی از رنج ها و مشکلات طاقت فرسا

ایسنا/کردستان با قلم خود به جنگ کاستی‌ها، سهل‌انگاری‌ها و کمبودهای موجود می‌روند و مشکلات اجتماعی را جستجو می‌کنند، به واقعیت‌های تلخ پی می‌برند، مسائل و نیازهای جامعه را درک می‌کنند و برای انتشار آن خود را مسئول می‌دانند، نمی‌توانند بی‌تفاوت باشند و غفلت بورزند گاهی هم در این راه تنبیه و تحقیر می‌شوند، ولی باز دست از کار رسالت خود برنداشته و همچنان در راستای آبادانی و اطلاع‌رسانی می‌تازند.

آری، خبرنگاری حرفه‌ای سخت در کنار زیبایی‌های خاص خودش است، گاهی در جامعه ما از سختی کار خبرنگاران سخن به میان می‌آید و هرکس در حد شناخت خود از این شغل پردردسر و پراسترس سخن می‌گوید، ولی تا زمانی که افراد در این جایگاه قرار نگیرند و با سختی‌های آن دست و پنجه نرم نکنند کسی این شغل پرمشغله، سخت و کم درآمد را لمس نمی‌کند.

این شغل جذاب و چالش برانگیز، در دهه های اخیر به دلایل متعدد با مشکلات زیادی روبرو شده و جراحی در فعالیت رسانه‌ها و حرفه خبرنگاری توسط کارشناسان امر نیز تشخیص داده شده است که اصلاح آن زمان‌بر است.
واقعیت این است که خبرنگار، مطالبه‌گر خواسته‌ها و نیازهای جامعه محسوب می‌شود و این در حالی است که خبرنگاران آن قدر که در زمینه پرداختن به امور جامعه و مطالبه‌گری به عنوان واسطه مردم و مسئولان کوشا هستند، در مورد خود مطالبه‌گری نمی‌کنند.

به طور قطعی نداشتن امنیت شغلی از مهمترین چالش های پیش روی خبرنگاران است، اکثر فعالان حوزه رسانه از نداشتن بیمه خبرنگاری رنج می برند و از دست مزد کم نسبت به حجم کاری خود گلایه مندند. از طرفی نیز ناآگاهی برخی ها در آشنایی با کارکرد بخش کوچک اما مهم و ضروری جامعه مثل حرفه خبرنگاری، باعث نادیده گرفتن خدمات و تلاش های این زحمتکشان می شود.

شاید این نکته به ذهن برسد که چرا توجه ویژه به خبرنگاران مهم است؟ در یک منظر اگرچه اسباب کار خبرنگار ابرازی ارزان چون قلم و کاغذ است، اما همین ابزار کوچک ارزان با اندکی دانش موجب تحولات زیادی از جمله آبادی یک مدرسه، سلامتی یک بیمار، سیراب یک تشنه و رخدادهای بزگتری نیز می شود.

در مقابل نیز بدون وجود رسانه‌ها، مسئولان از بسیاری از نیازهای اجتماعی، مطالبات مردمی، مشکلات، کمی‌ها و کاستی‌ها و حتی در نقطه مقابل حاصل اثر عملکرد خود در پیشرفت‌ها و بهبود اوضاع مطلع نمی‌شوند. بنابراین، انتظار بزرگی نیست که بخواهیم یک بار هم که شده، دیگران به رسانه و اهالی رسانه توجه کنند.
مسئولین باید بدانند حمایت از خبرنگار در شعار دادن و مراسم روز خبرنگار خلاصه نمی شود بلکه حمایت از خبرنگار در عمل، با احترام به آزادی قلم و آزاد اندیشی به اثبات می رسد.

خبرنگاری را بعد از کار معدن، دومین شغل سخت در میان سایر مشاغل قرار می دهند، حال این نکته به ذهن می رسد که آیا خبرنگارانی که هیچ گاه احساس امنیت شغلی ندارند می توانند با تعهد و مسوولیت اجتماعی در راه تعالی رسانه و جامعه به کار خود ادامه دهند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha