هاشم شیرازیان، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه همکاری نهادهای مختلف در اجرای طرحهای فرهنگی از اهمیت ویژهای برخوردار است، اضافه کرد: اجرای طرح دوستدار کتاب در کنار ترویج فرهنگ کتابخوانی، تغییرات بسیاری در حوزه اقتصادی، اجتماعی و.. به دنبال داشته است که در روستای زوارم شیروان این مسئله کاملا قابل لمس است.
وی با اشاره به اینکه بچههای مساجد نیز در اجرای طرحهای اقتصادی نقش بسزایی داشتند، افزود: قابلیتهای اقتصادی این روستا و ایجاد اشتغال در رونق تولید ملی بسیار مؤثر است و بیش از 35 سال است که در حوزه ترشی جات و... این روستا زبانزد بوده است.
شیرازیان افزود: میتوان با کمک از مسئولان ذیربط و با رونق فرهنگ کتابخوانی در کنار رونق اقتصادی باب جدیدی در آبادانی این روستا با محوریت مسجد و اهالی مسجد باز کرد و در این راستا گام نهاد.
وی در ادامه ادامه داد: با توجه به مشکلات متعددی که وجود دارد تلاش کردیم تا با فرهنگسازی در حوزه ارتقاء تولید ملی در رونق اقتصادی مردم روستا نیز اقدام شود که انتظار میرود از تلاش مردم در تولید صیفیجات از جمله خیار و راهاندازی کارگاه تولید ترشیجات و خیارشور در کنار اقدامات فرهنگی حمایت شود.
وی با اشاره به بازدید از جالیز وسیع خیار و اقدامات صورت گرفته و محصولات تولید شده و نیز کارگاه تولید محصول خیار شور به همراه فعالان مسجدی، بیان کرد: بر اساس اعلام کشاورزان، 23 کارگاه تولید خیارشور در این روستا فعال بوده و زمینی به مساحت 150 هکتار هر ساله به زیر کشت میرود و 60 در صد مردم روستا به این امر اشتغال دارند.
شیرازیان گفت: این کارگاه 35 سال است که راهاندازی شده و سالانه حدود 35 هزار دبه هشت کیلویی خیار شور تولید و به شهرستانهای شاهرود، کرج، گرگان، گناباد، مشهد و تربت حیدریه ارسال میشود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی تصریح کرد: این کارگاه دارای مجوز و کد بهداشتی است اما به طور محدود می تواند فعالیت کند، اما به دلیل اینکه کارگاههای این روستا به صورت سولهای است و هیچ کدام مجوز کارخانه ندارند استانهای دیگر این محصول را از آنان خریداری میکنند و با نام تجاری خود حتی به کشورهای همسایه صادر می کنند.
گفتنی است؛ اهالی مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرج الشریف) و فعالان کانون شهدای روستای زوارم با همتی بینظیر با همیاری و مشارکت دهیاری و شورای اسلامی روستا توانستند سال 98 در جشنواره ملی روستاهای دوستدار کتاب ایران به عنوان یکی از روستاهای برگزیده کتاب و کتابخوانی نام خود را ثبت کنند، و در میان یکهزار و 419 روستا بدرخشند و تندیس و لوح افتخار این جشنواره را به روستای خود ببرند.
انتهای پیام
نظرات