حجت الاسلام بیگی امروز ۱۲شهریور در مراسم عزاداری ابا عبدالله ویژه دانشگاهیان که در دانشگاه پیام نور ارومیه برگزار شد، با اشاره به اولین محرم بدون سردار شهید سلیمانی گفت: این سردار نمونه بارز سرباز و رهرو راه امام حسین(علیه السلام) بود، سردار سلیمانی به ما نشان داد که اگر با جان و دل راه عاشورا را بپذیریم می توانیم در عرصه جهان تاثیر گذار باشیم.
وی در ادامه افزود: ما امنیت خود و امنیت برگزاری مراسمات خود را مدیون شهدای مدافع حرم و سردار سلیمانی هستیم، و باید راه و رسم سردار سلیمانی را چراغ راه خود قرار دهیم تا به لطف خداوند برای کشور مثمر ثمر باشیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور استان در ادامه سخنان خود به تاریخچه عزاداری برای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرداخته و گفت: عزاداری امام حسین(علیه السلام) در طول تاریخ با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است، حضرت زینب(سلام الله علیها) بانی اصلی عزاداری برای برادرشان بودهاند، پس از آن هنگام ورود کاروان اسیران به کوفه، امام زینالعابدین و حضرت زینب و ام کلثوم علیهم السلام برای مردم کوفه که برای تماشا آمده بودند، سخنرانی کردند. در پی این سخنرانیها صدای ضجه و گریه از خانهها و مردم کوفه بلند شد که به نوعی عزاداری برای شهدا و افشاگری امویان بود.
وی در ادامه افزود: پس از ورود کاروان اسراء به شام و خطابه خوانی امام سجاد(ع) در شام، یزید به اهل بیت امام حسین اجازه داد که عزاداری کنند و اهل بیت(علیهم السلام) به مدت سه روز به طور رسمی در شام عزاداری کردند. در پی آن خطابه و این عزاداریها، انقلاب بزرگ فکری در شام پدید آمد و اکثر قریب به اتفاق مردم نسبت به دستگاه حاکمه بدبین شدند.
حجت الاسلام بیگی در ادامه سخنان خود گفت: اولین عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) در ایران در زمان حکومت آل بویه است، در ادامه سلجوقیان با ایجاد تنگنا و فشار این عزاداری ها را محدود کردند؛ دوران صفویه یکی از دوران اوج برای عزاداری ها بود، در این دوره مقاتل عمده ای نوشته می شود.
وی ادامه داد: در دوران قاجار نیز عزاداریها به شکل های مختلفی مانند اجرای تعزیه ها و ... ایجاد شد ولی یکی از تاریکترین دوران در ایران مربوط به اغاز حکومت پهلوی است، زمانی که رضا خان برای خوشخدمتی به اربابان خود و پز روشنفکری دادن عزاداری ها را ممنوع کرده و دستور دستگیری تمامی افرادی که در برپایی عزاداریها نقش داشتند را صادر کرد.
در ادامه حجت الاسلام بیگی به دلایل به شهادت رساندن امام حسین(ع) پرداخت و افزود: یکی از دلایلی که باعث به قتل رساندن نوه پیامبر در آن زمان کوتاه بعد از پیامبر شد ترک نماز و مدیران و امیران بی نماز بود، دراین دوران شاهد هستیم یزید به عنوان خلیفه بخشی بزرگ از کشورهای اسلامی علاوه بر اینکه ترک نماز کرده بود بلکه به کارهایی نظیر شراب خواری، میمون بازی مشغول بود، علاوه بر آن یزید و امویان پایه حکومت خود را بر دین زدایی قرار داده بودند، به صورتی که در نقل قول ها داریم که یزید گفت: «لعبت هاشم بالملک فلا خبر جاء و لا وحی نزل»؛ بنی هاشم با حکومت بازی کردند و هیچ خبری از آسمان نیامد و هیچ وحی نازل نشد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی گفت: در طول تاریخ رفتار ائمه اطهار نیز برای نشاندن دادن مظلومیت امام حسین(علیه السلام) قابل توجه بود، به طور مثال در تاریخ ذکر شده است که هر وقت برای امام سجاد(ع) آب می آوردند، امام به گریه می افتادند و می گفتند پدر من را منع کردند از آبی که حیوانات و پرندگان به راحتی به آن دسترسی داشتند و یا حضرت زینب(س) تا پایان عمر خود همواره برای امام حسین(ع) گریه کرده و به روشنگری پرداختند.
انتهای پیام
نظرات