• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99062518884
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک کارشناس برنامه‌ریزی شهری از مصائب زندگی در کلانشهرها می‌گوید؛

آنچه از زندگی در کلانشهرهای ایران بدست می‌آورید

آنچه از زندگی در کلانشهرهای ایران بدست می‌آورید

ایسنا/خراسان جنوبی یک کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: متاسفانه به دلیل ساخت غیرکارشناسانه شهرهای بزرگ، از بین رفتن فضاهای طبیعی و آلودگی بصری، ترافیک خسته‌کننده، جمعیت و آلودگی صوتی و هوا، زندگی در کلانشهرها بشدت طاقت‌فرسا شده و شرایط نامطبوع زندگی در شهرهای شلوغ باعث ایجاد بیماری‌های مختلفی ازجمله افسردگی، اضطراب و اختلال‌های روانی و جسمی شده است.

فرزانه نصراصفهانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زندگی شهری و مدرن امروزی با وجود آخرین و به‌روزترین فناوری‌ها توانسته جریان زندگی مردم را نسبت به گذشته بسیار آسان‌تر کند و سختی‌هایی را که مردم در گذشته متحمل می‌شدند، از میان بردارد، اما این نوع زندگی مشکلی تازه با خود آورده است که قبلا چندان قابل پیش‌بینی نبود؛ افسردگی و نبود شادی.

وی ادامه داد: در واقع محیط زندگی روی روحیه فرد و رفتار او با دیگران تاثیر مستقیم دارد؛ بنابراین داشتن محیطی سالم و بدون آلودگی می‌تواند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد.

میزان شادمانی مردم، یکی از معیارهای نشان‌دهنده سطح پیشرفت اجتماعی است

نصراصفهانی ادامه داد: در دنیای امروز، میزان شادمانی مردم، یکی از معیارهای نشان‌دهنده سطح پیشرفت اجتماعی است، توسعه روزافزون شهرنشینی در دنیای معاصر به همراه گسترش شهرهای بزرگ ضرورت توجه به شاخص‌های شهر شاد را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

وی افزود: سرزندگی، امنیت، پیاده مداری و رضایت شهروندان عواملی هستند که می‌توانند در صورت تفکر و برنامه‌ریزی صحیح به ایجاد شهر شاد کمک کنند، این عوامل می‌توانند زندگی و پویایی به فضای شهری آورده و مردم را تشویق به حضور داوطلبانه در شهر کنند.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تصریح کرد: مطالعات "یان گل" از متخصصین شهری نشان می‌دهد که اگرمسیر جاده و خیابان بیشتری بسازید، ماشین‌های بیشتری جذب می‌کنید و در عین حال اگرمسیر دوچرخه بیشتری بسازید، دوچرخه سواران بیشتر و اگر فضای بیشتری برای مردم طراحی کنید مردم بیشتر و البته زندگی عمومی بیشتری را جذب خواهید کرد.

نصر اصفهانی ادامه داد: او معتقد است در قرن جدید، تکنولوژی افراد را تنها کرده است و اجتماع مشترک بین افراد در حال تبدیل شدن به گروه افرادی است که از یک رسانه مشترک استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد:  تلویزیون، پنجره عظیم جهانی بلایی روشن برای شادی بشراست، هرچقدر که بیشتر تلویزیون نگاه کنید دوستان کمتری خواهید داشت، کمترخوشبین هستید و کمترشاد خواهید بود؛ اینترنت نیز آثار مشابه با تلویزیون روی انسان‌ها دارد؛ نتایج مطالعات نشان می‌دهد که ارتباطات آنلاین به قدرتمندی، صداقت وحمایتگری ارتباطات رودررو نیستند.

معیارهای شادترین شهرهای دنیا چیست؟

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تصریح کرد: فکر می‌کنید کدام کشور در مجموع معیارهای محاسبه شده برای شاد بودن مردم آن، در بالاترین سطح ارزیابی موسسه گالوپ قرار گرفته است؟ اگر خودتان شخصا فرد شادی هستید، ممکن است بگویید کشوری که در آن زندگی می‌کنید شادترین جای دنیاست یا ممکن است حدس بزنید که مثلا مردمانی که در کشورهای گرم و استوایی زندگی می کنند، به علت اینکه تمام پیرامون آن‌ها را اقیانوس آبی و زیبا فراگرفته، شادترین مردم دنیا هستند.

نصراصفهانی ادامه داد: اگر شما این حدس‌ها را زده‌اید، باید بگوییم که اشتباه است و ممکن است از شنیدن پاسخ صحیح، متعجب شوید. شادترین کشور دنیا بر اساس این بررسی، کشور دانمارک یکی از کشورهای کوچک در منطقه اسکاندیناوی شناخته شده است.

وی افزود: گر چه موسسه گالوپ در نظرسنجی خود دقیقا معیارهای رضایت مردم را مشخص نکرده با این حال حقایقی در مورد دانمارک وجود دارد که ممکن است دلایل مناسبی برای بالا بودن امتیاز نشاط در این کشور نسبت به سایر کشورهای دنیا باشد.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تصریح کرد: دارابودن ثروت، تنها معیار بالا بودن سطح شادی و نشاط در کشور دانمارک نیست؛ یک اقتصاد قوی در کنار امنیت سرمایه‌گذاری می‌تواند به کاهش سطح استرس منجر شده که این امر می‌تواند باعث بالارفتن روحیه عمومی در جامعه شود.

چرا دانمارک از شادترین کشورهای دنیاست؟

نصراصفهانی بیان کرد: بسیاری از ترس‌ها و نگرانی‌هایی که برای بسیاری از مردم در سایر کشورها وجود دارد، در دانمارک وجود ندارند، برای مثال، خدمات بهداشت و درمان و تحصیل، برای تمامی شهروندان کاملا رایگان است؛ دانشجویان دانشگاه‌ها، تا زمان اتمام تحصیلات خود، از مقداری حقوق و هزینه تحصیل برخوردار هستند، اینها دو مورد دیگر از دلایل کاهش سطح نگرانی هستند که باعث ایجاد رضایت زیاد در جامعه دانمارک شده‌اند.

وی افزود: علاوه بر موارد گفته شده، معیارهای فرهنگی نیز تاثیر زیادی در تعیین سطح رضایت جامعه دارند، به طور مثال؛ در بعضی از فرهنگ‌ها، به مقوله شادی و نشاط به آن گونه که در سایر کشورها ممکن است وجود داشته باشد، نگریسته نشود.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری اظهار کرد: در فرهنگ‌هایی که در آن‌ها بدبینی رواج دارد، عموما به سوالات مرتبط با معیارهای شادی، پاسخ "نه" داده می‌شود که این می‌تواند باعث گمراه شدن مسیر دستیابی به نتایج واقعی شود.

نصراصفهانی بیان کرد: در امتیاز بالایی که دانمارک برای سطح نشاط خود به دست آورده، عناصر فرهنگی نیز کاملا نقش داشته‌اند؛ پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که دانمارکی‌ها دید واقع بینانه و انتظارات و آرزوهای معقولی را برای آینده و زندگی خود متصور هستند.

وی خاطرنشان کرد: "کار کریستنسن" پژوهشگر دانمارکی معتقد است که مردم دانمارک به این دلیل رتبه بالایی را در سرانه شاد بودن در بین مردم دنیا بدست آورده‌اند که همیشه می‌خواهند از انتظارات و توقعات خود فراتر روند و این امکان برای آن‌ها وجود دارد؛ کشوری که سال‌ها به عنوان شادترین کشور دنیا لقب گرفته بود، اکنون در رتبه دوم قرار گرفته است، با وجود اینکه به طور مرتب کیفیت زندگی خود را با کشورهای برتر در ارزیابی‌ها مقایسه کرده و بهبود می‌بخشد. افراد معمولا مجذوب خیابان‌های سنگ فرش شده، شهرهای رنگارنگ و زیبایی‌های طبیعی این کشور هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha