• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99062519261
  • خبرنگار : 50403

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:

تعداد قابل توجهی از سفارش‌ها در دوران تحریم توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تامین شد

تعداد قابل توجهی از سفارش‌ها در دوران تحریم توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تامین شد

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ضمن تاکید بر توسعه و جا افتادن فرهنگ حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، گفت: باید در این زمینه از جوانان حمایت شود، چرا که شرکت‌های دانش بنیان و جوانان متخصص در موارد بسیاری ورود پیدا کرده‌اند و تعداد قابل توجهی از سفارش‌هایی که از خارج تامین می‌شد، در زمان تحریم از ایران تامین شد.

سورنا ستاری، روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان قطب اصلی هستند و امیدواریم بر اثر تصمیمات امروز اتفاقات بزرگی در آینده بیفتد.

وی با بیان اینکه هزینه‌های قابل‌ توجهی در این مراکز انجام شده است، ادامه داد: موضوع زیست بوم بسیار ‌مهم بوده و تمامی بخش‌ها و مراکز پارک علم و فناوری شتاب دهنده هستند و تاکید ما بر روی موضوع زیست بوم است.

به گزارش ایسنا، ستاری در پایان خاطر نشان کرد: اینطور نیست که ‌دولت حمایت نمی‌کند، باید در کنار حمایت‌ها روی فرهنگ استفاده از شرکت‌های دانش بنیان تمرکز کنیم و ضمن حل بروکراسی اداری، بر روی توسعه این فرهنگ نیز تمرکز کنیم.

رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز در این بازدید به ارائه گزارشی از عملکرد پارک علم و فناوری استان پرداخت و گفت: پارک استان در سال ۱۳۸۱ تأسیس شده است و در حال حاضر ۳۰۲ واحد در این پارک مستقر هستند. از روز اول حدود ۷۱۸ مجموعه تحت حمایت پارک قرار گرفته و از مجموع ۱۶۴ شرکت دانش بنیان استان، ۴۴ شرکت در پارک و مراکز رشد وابسته مستقر بوده و ۱۵۶۵ نفر در حال حاضر در قالب فناوران در ‌پارک مشغول به فعالیت هستند.

عبدالرضا واعظی ادامه داد: رقم فروش شرکت‌ها در سال گذشته ۳۸ میلیارد و رقم صادرات ۱/۴ میلیون دلار بود که پایین بودن رقم‌ها به این دلیل است که تاکنون نتوانسته‌ایم به شرکت‌ها، زمین واگذار کنیم، به همین دلیل برخی شرکت‌ها از پارک خارج شده و خط تولید خود را در خارج از پارک راه اندازی کردند و عمده این رقم فروش و صادرات مربوط به شرکت‌های نوپا است.

رئیس پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه در سال ۹۸ ارتقا چشم گیری رخ داده است، گفت: در همین راستا تعداد شرکتهای دانش بنیان از ۹۶ به ۱۵۸ شرکت افزایش یافته است. هرچند که معتقد هستیم این تعداد که سه درصد از شرکت‌های دانش بنیان کشور است، در شأن استان ما نیست و هدف گذاری ما در طی برنامه دوساله رسیدن به ۶ درصد است.

وی ادامه داد: رقم حمایتی ما در سال گذشته نسبت به ۹۷، ۲۱۲ درصد افزایش یافته و تعداد ایده‌های ما در سال ۹۸، ۴۹۰ درصد افزایش یافته است همچنین تعداد شرکت‌های مستقر ۷۶ درصد زیاد شده است.

وی اضافه کرد: پارک علم و فناوری استان به دلیل گستردگی کارهایی که انجام می شود نسبت به سایر پارک‌ها متفاوت است و ۱۲ مرکز رشد و نوآوری فعال و ۳ مرکز رشد و نوآوری در حال راه‌اندازی داریم و می‌خواهیم به کل استان سرویس دهیم.

واعظی تاکید کرد: هدف ما این است که اگر در دور افتاده‌ترین نقطه این استان جوانی باشد که نتواند از امکانات ما استفاده کند و محصولات خود را به نتیجه برساند ما هیچ کاری انجام نداده‌ایم و مدلی که ما در پارک‌ها داشته‌ایم به این صورت بوده‌ است که حتی آجر را روی آجر نگذاشته‌ایم و در تمامی مراکز از قسمت‌هایی که شریک ما که معمولاً یک دانشگاه است، در اختیار ما قرار داده، از فناورانی که در شهرستان‌ها هستند حمایت و پشتیبانی می‌کنیم.

وی در پایان گفت: طرح جامع پارک علم و فناوری به تصویب هیئت‌ امنا رسید و اولین موضوعی که به تصویب رسید، طرح واگذاری زمین به شرکت‌ها بود که از منابع تصویب‌شده در سفر سال ۹۸ مبلغی را به واگذاری زمین‌ها اختصاص داد و در این بازدید نیز به ۹ شرکت دانش بنیان قرارداد واگذاری زمین توسط معاون محترم علمی و فناوری رییس جمهور انجام خواهد شد.

براساس این گزارش، در جریان این بازدید، توسط ستاری قراردادهای واگذاری قطعات زمین به تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان داده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha