امید قادری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت بنای ارزشمند مسجد حاج شهبازخان کرمانشاه، اظهارکرد: این مسجد در زمینی به مساحد 1781 متر در سال 1325 هجری قمری توسط مرحوم حاج شهباز خان بنا شده است.
وی تصریح کرد: در ضلع جنوبی این مسجد شبستان زیبایی واقع شده که سقف آن دارای 20 گنبد بوده که بر 12 ستون سنگی یکپارچه استوار است.
وی اضافه کرد: باتوجه به قدمت این مسجد تاریخی تاکنون چند مرحله کار مرمتی روی آن انجام گرفته که آخرین مورد آن مربوط به اوایل دهه 90 بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به مرمت و بازسازی اخیری که روی این بنای ارزشمند تاریخی صورت گرفته، عنوان کرد: برای اجرای پروژه مرمت و بازسازی مسجد حاج شهباز خان کرمانشاه حدود 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت.
به گفته این مسئول عملیات مرمت بام، ایوان های داخل حیاط و بخشی از شبستان از جمله اقداماتی است که دراین مسجد تاریخی انجام گرفته است.
قادری در ادامه به اجرای عملیات مرمت و بازسازی یکی دیگر از مساجد قدیمی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: مسجد نظام العلما هم جزو مساجد تاریخی و ارزشمند کرمانشاه واقع در محله فیض آباد است که سال 1351 هجری قمری توسط مرحوم نظام العلما جلیلی بنا شده است.
وی کوچک بودن و داشتن تزئینات وابسته به معماری را از ویژگیهای مهم این مسجد برشمرد و گفت: طی سنوات گذشته چند بار عملیات مرمت و بازسازی روی مسجد تاریخی نظام العلما انجام گرفته و باتوجه تاریخی بودن این مسجد و نیازی که بخشهایی از آن به مرمت داشت، برای همین امسال جزو اولویتهای مرمتی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه اعتبار اختصاص یافته برای مرمت این بنا را 500 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: در این مرحله از مرمت و بازسازی این مسجد تاریخی استحکام بخشی، بازسازی آجرهای آسیب دیده، تعمیر و مرمت سقف، برطرف کردن رطوبت، دیوار کشی ضلع جنوبی و تعویض تیرهای چوبی و سقف و راه پله را اجرا کردیم.
مسجد تاریخی حاج شهباز خان سال 1382 و مسجد تاریخی نظام العلما سال 1385 به ثبت ملی رسیده اند.
انتهای پیام
نظرات