دکتر هانیه ناصری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به خواص قابل توجهی که میوههای فصل پاییز دارند، گفت: چغندر، لبو و شلغم از مهمترین میوههای پاییزی هستند که مصرف آنها خواص متعددی برای بدن دارد.
به گفته این پژوهشگر حوزه سلامت، چغندر، شلغم و لبو را میتوان به شیوههای مختلف از جمله خام، آبپز، در انواع سالاد، سوپ، آش، بورانی و حتی خشک شده استفاده کرد.
وی با اشاره به خواص چغندر به عنوان یک گیاه با طبع گرم و تر، از تاثیر آن در تصفیه خون یاد کرد و افزود: شیره چغندر نقش بسزایی در ساخت گلبول قرمز و همچنین بهبود جریان خون دارد. از همین رو مصرف آن برای بانوان بسیار مفید است.
استاد دانشگاه آزاد کرمانشاه با بیان اینکه چغندر حاوی مقادیر قابل توجهی اسید فولیک است که مصرف آن برای زنان و بیماران قلبی توصیه میشود، تاکید کرد: اسید فولیک موجود در چغندر در کنار مقادیر قابل توجه آهن و ویتامینث، نقش بسزایی در جلوگیری از کم خونی دارد.
ناصری خاطرنشان کرد: چغندر به جهت فیبر بالایی که دارد هم نرمکننده بوده و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست و بواسیر نقش دارد و هم ادرارآور بوده و به درمان التهاب مجاری ادراری کمک میکند.
به گفته وی، چغندر منبع خوبی از بتاکاروتن بوده که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود.
با «لبو» بدن خود را سمزدایی کنید
این دکترای گیاهان دارویی سپس به خواص لبو نیز اشاره کرد و گفت: لبو نقش بسزایی در سمزدایی از بدن دارد و به علاوه به بهبود کبد چرب و فشار خون کمک میکند.
وی از نقش لبو بر سلامت قلب و عروق نیز یاد کرد و ادامه داد: لبو روند حرکت خون در رگها را بهبود میبخشد و به کنترل چربی خون نیز کمک میکند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه لبو برای افرادی که اضافه وزن دارند نیز مفید است و به دلیل کالری پایینی که دارد وزن را کنترل میکند، خاطرنشان کرد: مصرف لبو به بهبود پوست و مو نیز کمک میکند و یک مکمل طبیعی برای سلامت آنها به شمار میرود.
ناصری معتقد است، مصرف لبو به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و مجاری ادراری نیز کمک کرده و یک ملین خوب به شمار میرود، چون حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر است.
به گفته این دکترای گیاهان دارویی، فولاد قابل توجه موجود در لبو هم نقش بسزایی نیز در جلوگیری از بروز افسردگی دارد.
«شلغم» یک ضدعفونی کننده طبیعی
وی در ادامه از خواص قابل توجه شلغم نیز یاد کرد که به عنوان یک خوراکی مفید در فصل سرد سال، نقش بسزایی در پیشگیری از سرماخوردگی دارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه شلغم یک خونساز است و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است، تاکید کرد: شلغم میتواند علائم سرماخوردگی از جمله گلودرد و سرفه را تسکین دهد.
ناصری با اشاره به خاصیت ادرارآور بودن شلغم، یادآور شد: این خاصیت باعث میشود شلغم هم بدن را از سموم پاکسازی کند و هم به افرادی که مشکلات کلیه و مجاری ادراری از جمله سنگ کلیه دارند، کمک کند.
به گفته ناصری، شلغم نقش بسزایی نیز در درمان بیماریهای مفاصل دارد و منبع خوبی از فولیک اسید و ویتامین B1 به شمار میرود.
انتهای پیام


نظرات