• یکشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99063022547
  • خبرنگار : 50176

کوهدشت، پایلوت برگزاری طرح «کنترل و کاهش خشونت» در لرستان

کوهدشت، پایلوت برگزاری طرح «کنترل و کاهش خشونت» در لرستان

ایسنا/لرستان سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: شهرستان کوهدشت به‌عنوان پایلوت اجرای طرح «کنترل و کاهش خشونت» انتخاب شد.

بیژن دارایی امروز ۳۰ شهریور در جمع خبرنگاران ضمن تبیین مفهوم خشونت، اقسام و تأثیر آن به‌عنوان زمینه‌ای برای بسیاری از آسیب‌ها و جرایم دیگر، اظهار کرد: آسیب‌شناسی این موضوع در قالب پروژه‌های مطالعاتی این معاونت نشان می‌دهد که بین چهار جرم ارتکابی دارای فراوانی قابل‌توجه در استان شامل ضرب و جرح عمدی، تصادفات منتهی به خسارات بدنی، توهین و تهدید رابطه معناداری وجود دارد.

وی ضمن تشریح اهداف و ابعاد مختلف طرح «کنترل و کاهش خشونت» به‌عنوان یکی‌ از برنامه‌های الزامی برای کل کشور، گفت: تمام دستگاه‌های همکار ازجمله فرمانداری‌ها، مراکز علمی، آموزش و پرورش، بهزیستی، نیروی انتظامی، سازمان زندان‌ها و صدا و سیما براساس وظایف ذاتی خود ملزم به همکاری در اجرای این طرح هستند و لازم است در این باره حساسیت‌ها بیشتر و بخش قابل‌توجهی از برنامه‌های این نهادها به این محور سوق داده شود.

دارایی با اشاره به برخی از حوزه‌های مؤثر مانند آداب معاشرت و برخورد با دیگران، یادگیری مهارت‌های زندگی، رعایت حقوق شهروندی، روابط والدین با فرزندان و بالعکس، روابط زوجین، فرهنگ صبر و گذشت، راهکارهای کنترل خشم و آثار و تبعات اجتماعی ـ حقوقی خشونت، ادامه داد: متأسفانه امروزه ضعف در آگاهی‌بخشی در این حوزه‌ها باعث شده که آمار خشونت روز به روز افزایش پیدا کند.

سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان، اضافه کرد: براساس آمارهای ارائه شده در کل کشور در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ تنها در زمینه خشونت علیه زنان شاهد روند افزایشی ۲۲ درصدی هستیم و متأسفانه به‌طور کلی نیز خشونت در سراسر دنیا با درگیر کردن میانگین سنی ۱۵ تا ۴۴ سال بیشترین فراوانی را داشته و از زمره دلایل اصلی مرگ تلقی می‌شود.

وی با تقسیم خشونت خانگی به جسمی، جنسی، عاطفی و روانی مواردی از قبیل کتک‌کاری، توهین، هُل دادن، ممانعت یا محدودیت در بهره‌مندی از حقوق فردی و اجتماعی، رفتارهای آزاردهنده جنسی زوجین بدون رضایت طرف مقابل، تضعیف احساس عزت نفس یا اعتماد نفس، مکدر کردن روابط شخصی با خانواده، ایجاد ترس یا تهدید، کودک‌آزاری و ... را از مصادیق بارز خشونت دانست.

دارایی با اشاره موردی به برخی اقسام خشونت در استان ازجمله درگیری‌های لفظی و فیزیکی در هنگام تصادفات و حین رانندگی و خودکشی اضافه کرد: خشونت از منظر فرد مرتکب گاهی خودمحور است که منتهی به خودکشی و خودآزاری می‌شود و گاهی بین فردی، جمعی یا خانگی است که علاوه‌بر خود زمینه‌ساز مشکلاتی برای دیگران و جامعه می‌شود.

سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با مؤثر دانستن پیشگیری‌ به نقش آموزش و پرورش در این باره اشاره کرد و با تشریح نقش هرکدام از نهادهای متولی، گفت: برای تمامی نهادها متناسب با ظرفیت آن‌ها یک سبد مداخلاتی تهیه شده و لازم است هر یک از نهادها در اجرای دقیق این مصوبات با تمرکز بر شهرستان کوهدشت اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی ادامه داد: آقای سیاه ‌منصور، از روانشناسان لرستانی از طرف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان به‌عنوان مدیر پروژه جامع «کنترل و کاهش خشونت» با مرکزیت شهرستان کوهدشت به‌عنوان پایلوت معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha