دکتر محمدعلی سپهوندی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آموزش مهارتهای زندگی موجب ارتقاء ظرفیت روانشناختی اشخاص میشود.
وی ادامه داد: این آموزشها قدرت سازگاری فرد را در مقابل فشارها و مشکلات زندگی فردی اجتماعی و سختیهای زندگی روزمره افزایش میدهد.
این دکترای روانشناسی خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای زندگی منجر میشود که افراد در زمان روبرو شدن با موقعیتهای دشوار چالشبرانگیز خود را ناتوان تصور نکرده و در دام انزوا، افسردگی و رفتارهای ضداجتماعی گرفتار نشوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: آموزش مهارتهای زندگی را راه رسیدن به سبک زندگی جدیدی میدانند که با آموختن آنها فرد میتواند زندگی موفقیت موفقی را تجربه کند.
وی اضافه کرد: این مهارتها شامل مهارتهای خود نظارهگری فردی، توانایی تصمیمگیری و حل مسئله آگاهی از تاثیرات اجتماعی، مقابله با اضطراب، افسردگی، خشم و ناکامی، تعیین هدف، خود رهبری و خود تقویتی را شامل میشوند.
این دکترای روانشناسی یادآور شد: یونیسف مهارتهای زندگی را یک رویکرد مبتنی بر تغییر یا شکلدهی رفتار تعریف میکند که برقراری توازن میان سه حوزه دانش، نگرش و مهارتها را مدنظر قرار میدهد.
وی گفت: مطالعات بسیاری در مورد تاثیر برنامه آموزش مهارت های زندگی بر ابعاد مختلف سلامت روان انجام گرفته و نتایج نشان داده است که آموزش این مهارتها سبب بهبود مهارتهای اجتماعی و ارتباطات بین فردی، افزایش رفتارهای مثبت اجتماعی و سازگاری اجتماعی، افزایش رضایت از سیستم خانوادگی و سازگاری با خانواده و افزایش مهارتهای مقابله شده است.
انتهای پیام
نظرات