• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99070100309
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان:

خام فروشی به صادرات عسل هم رسید

خام فروشی به صادرات عسل هم رسید

ایسنا/اصفهان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در بحث استانداردهای صادرات عسل هنوز جای کار داریم، اما یکی از مهمترین مشکلات از چرخه تولید، مصرف تا صادرات عسل، نبود اعتماد مشتریان از واقعی بودن این محصول است.

محمد کشتکار در گفت ‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه استان اصفهان با داشتن ۴۵۰۰ زنبوردار و ۹۵۰ هزار کنونی زنبور بسته به شرایط آب و هوا سالانه به طور متوسط ۵ هزار تن تولید عسل دارد که این میزان ۶ درصد عسل تولیدی کشور است، اظهار کرد: مطابق آخرین آمار طی سال ۹۸، حدود ۲ هزار تن عسل از کل کشور صادر شده، این در حالیست که ترکیه و اوکراین با شرایط مشابهی از لحاظ تولید، سالانه ۷۰ هزار تن صادرات عسل دارند.

وی افزود: سال گذشته از میزان عسل تولیدی استان، ۱۹۰ تن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عمان، قطر، کویت، پاکستان، عراق، بحرین، امارات، کنیا، مالزی و ... صادر شد که نسبت به سهم صادراتی کشور عدد نسبتا خوبی است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان درباره دلایل میزان پایین صادرات عسل از کشور و استان با وجود پتانسیل آن، گفت: صادرات پایین عسل به برخی چالش ها و مشکلات به خصوص در زنجیره تولید تا بسته بندی برمی گردد و با وجودی که تمام ذینفعان زنجیره تولید عسل از تشکل ها و اتحادیه ها تاکنون اقداماتی جهت صادرات این محصول انجام داده اند، اما به دلیل اینکه هنوز زنجیره متمرکز تولید این محصول تشکیل نشده تا همه در سود و زیان آن شریک باشند، در صادرات این محصول ارزش آفرین دچار مشکل هستیم.

وی با بیان اینکه هنوز در کشور شرایط مناسبی برای اصالت سنجی تولید و صادرات عسل نداریم، تصریح کرد: در بحث استانداردهای صادرات عسل هنوز جای کار داریم.

کشتکار با اشاره به اینکه خام فروشی نیز به تولید و صادرات عسل هم رسیده است، گفت: متاسفانه امروز عسل زنبورداران اصفهانی به صورت فله ای به آذربایجان و از آنجا به ترکیه می رود و در آن کشور با بسته بندی مناسب با استانداردهای جهانی با نام عسل ترکیه به سراسر دنیا صادر می شود، در حالیکه برای جهت ارزآوری باید از خام فروشی عسل جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات از چرخه تولید، مصرف تا صادرات عسل نبود اعتماد مشتریان از واقعی بودن این محصول است، گفت: مسئله مهم مربوط به بسته بندی عسل است که متاسفانه متولی خاصی برای صدور مجوز کارگاه های بسته بندی این محصول در کشور و استان وجود ندارد.

به گفته معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، قانون موضوع را به دامپزشکی واگذار کرده است، اما دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو خود را متولی می دانند و عمده کارگاه های بسته بندی عسل از این دو بخش مجوز می گیرند، البته اداره کل دامپزشکی نیز دو مجوز برای کارگاه های عسل صادر کرده و بر آنها نیز نظارت می کند.

وی البته تاکید کرد: در بحث صادرات عسل به خارج کشور، تمام مجوزهای لازم باید توسط دامپزشکی صادر شود، بنابراین هر فردی که نسبت به صادرات عسل اقدام می کند باید از دامپزشکی نمونه برداری، بررسی و مجوز لازم را دریافت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.