دکتر «سارا فلاحی» در دیدار مدیر، کارکنان و جمعی از کتابداران اداره کل کتابخانه های عمومی استان ایلام، کمیسیون فرهنگی را مظلوم ترین کمیسیون مجلس دانست و گفت: متاسفانه فرهنگ فقط لقلقه زبان شده و هرجا میخواهیم ژستی بگیریم شروع می کنیم به گفتار درمانی فرهنگی و در سطح کلان هرجا کم می آوریم، از بودجه های فرهنگی جبران می کنیم و این از دردهای جامعه ماست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم تأکید کرد: اغلب دغدغه های مشترک ما دارای منشأ فرهنگی است و معتقدم تا زیرساختهای این حوزه درست نشود نمی توان امیدی به حل مسائل دیگر حوزه ها داشت.
فلاحی تصریح کرد: به شدت نگران وضعیت کتابخوانی هستم و سطحی نگری های فضای مجازی را تهدید واقعی آن می دانم و هرچه جلوتر می رویم به سمت شکل گیری یک جامعه اطلاعاتی می رویم که اطلاعات و دیتا در اختیار دارد اما آگاهی ندارد بنابراین خطرات زیادی این جامعه را تهدید می کند.
وی افزود: شبکه های اجتماعی به قول نیل پستمن، جامعه شناس فقید آمریکایی یک کتاب سوزی است و الان مردم خیلی کم کتاب می خوانند و اکثرا به فوروارد کننده تبدیل شده ایم و تعمقی در کار نیست و قضاوتها منطقی و عقلانی نیست و دیگر تعیین کننده محتوا نیستیم و این فضا اجازه فکر کردن به ما نمی دهد چون کتاب نمی خوانیم لذا فرهنگ کتابخوانی در جامعه ما دچار چالش اساسی شده است.
نماینده مردم استان ایلام در مجلس یازدهم ضمن تأکید بر بازنگری در قانون تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی خاطرنشان کرد: وضعیت معیشتی کتابداران قابل قبول نیست و با این حقوق و مزایا، اصلا نمی توان انتظار داشت این قشر زحمتکش در پیشبرد اهداف بسیار مهم کتابخوانی موفق شود.
«سمیه حیدری» مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام، نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخوانی در استان ایلام، اظهار کرد: در استان ایلام جهت توسعه فضای کتابخانه های عمومی و ایجاد سهولت دسترسی مردم به کتاب اقدامات گونگونی صورت گرفته است و در ادامه این روند چند کتابخانه در حال احداث در شهرستانهای مختلف داریم که با وجود رشد فیزیکی بالا، به دلیل کمبود اعتبار نتوانسته ایم از آنها بهره برداری کنیم البته با رایزنیهای مختلف با استانداری و نهادهای حمایتی بنیاد برکت و علوی درصدد رفع این موانع هستیم.
وی افزود: در استان ایلام به غیر از ضروت احداث کتابخانه ها بویژه در مناطق محروم، نیاز مبرم به راه اندازی کتابخانه سیار، افزایش منابع کتابخانه ها بویژه کتب مخصوص کودک و نوجوان و وسایل سرگرمی آنها مانند اسباب بازی مناسب داریم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی در بررسی مشکلات کنونی کتابخانه های عمومی، ساختارهای قانونی موجود اشاره کرد و گفت: در متن قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی تعارضات وجود دارد از جمله در اولین بند قانون که تاسیس، تجهیز، بازسازی و توسعه مدیریت نظارت بر عهده نهاد کتابخانه ها گذاشته شده اما در بحث بودجه غیر از یک بودجه تملک دارایی محدود که در بعضی سالها تخصیص می باید، چیز دیگری دیده نشده است، همچنین در ماده پنج در مورد منابع مالی، کمک های دولتی در قالب بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد دیده شده که به میزان آن و تضمین پرداخت اشاره نشده است. یا در مورد اختصاص نیم درصد از درآمد ها شهرداریها، هیچ گونه ضمانت اجرایی وجود ندارد.
حیدری درباره دیگر تعارضات این قانون، گفت: برای تامین زمین جهت احداث کتابخانه، وزارت مسکن مکلف شده است اما در زمان واگذاری به بهانه غیر دولتی بودن نهاد کتابخانه های عمومی، آنها تمکین نمی کنند یا زمان افزایش حقوق و مزایای کارکنان به دلیل عدم تخصیص فصل یک بودجه به موسسات و نهادهای عمومی و غیر دولتی و عدم بودجه کافی نهاد کتابخانه های عمومی، عملا کارکنان این مجموعه از مزایای این افزایش حقوقها محروم می شوند لذا از نمایندگان محترم مجلس تقاضا درایم در تصویب قانون پیشنهادی که به زودی تحویل کمیسیون فرهنگی داده می شود و در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد، حمایت کنند.
انتهای پیام
نظرات