• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۲۰:۲۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99070806428
  • خبرنگار : 50167

در جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان مطرح شد؛

تلاش دانشگاه‌ها برای تبدیل علم و دانش به فناوری

تلاش دانشگاه‌ها برای تبدیل علم و دانش به فناوری

ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه زنجان تاکید کرد: دانشگاه‌ها در برهه کنونی باید تلاش کنند تا علم و دانش را به فناوری تبدیل کنند.

محسن نجفیان عصر امروز (۸ مهرماه) در جلسه اقتصاد مقاومتی استان که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور به استان زنجان و تحقق صد درصدی مصوبات این سفر در دانشگاه زنجان، اظهار کرد: رویکرد امروز دانشگاه‌های کشور و استان زنجان در کنار آموزش و پژوهش، فناوری است‌.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های استان زنجان تلاش می‌کنند علم و دانش را به فناوری برسانند، افزود: جوانان باید در طول دوران تحصیل خود با مفاهیم کسب و کار و فناوری آشنا شده و خود یک شرکت دانش‌بنیان را در داخل دانشگاه تأسیس کرده و تجربه کنند و سپس با تجربه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند.

این مسئول با بیان اینکه می‌توانیم مسائل، مشکلات و گره‌های کشور در زمینه نیاز به اشتغال، تولید، اقتصاد دانش‌بنیان را توسط دانشجویان باز کنیم، تصریح کرد: اکنون ۱۰ هزار و ۴۰۰ دانشجو در دانشگاه زنجان مشغول تحصیل هستند که ۴۰ درصد آنان در مقطع تحصیلات تکمیلی و ۹۱ رشته گرایش کارشناسی ارشد و ۴۱۵ هیئت علمی در این دانشگاه وجود دارد.

‌رئیس دانشگاه زنجان با بیان اینکه طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ با جهش قیمت مواجه شده‌ایم، خاطرنشان کرد: دو مرکز فناوری تخصصی احداث و ایجاد خواهد شد که نیازمند حمایت است.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه طی سه سال اخیر تلاش کردیم بازیگران اکوسیستم استارت‌آپی را با حداقل‌ها تشکیل داده و توسعه دهیم، اظهار کرد: آموزش، ایده‌پردازی، تیم‌سازی، تولید محصول برای کسانی که می‌خواهند کسب و کار فناورانه راه‌اندازی کنند، نیازمند جذب سرمایه‌گذاران در استان زنجان است.

داوود مرادخانی با اشاره به ظرفیت خوب استان زنجان در زمینه منابع برق، کشاورزی، صنایع‌دستی و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه‌ها، افزود: در استان زنجان شتاب‌دهنده وجود ندارد که باید کمک شود تا در اکوسیستم شتاب‌دهنده اضافه شود. ما باید به یک بلوغی برسیم که شتاب‌دهنده را توجیه کنیم تا در استان مستقر شود.

این مسئول با اشاره به حمایت خوب معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از صندوق پژوهش فناوری پارک علم و فناوری، تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون بالغ بر ۵ میلیارد تومان از طریق این صندوق تزریق شده و اکنون به صورت اعتباری ۲۷ میلیارد تومان دیگر تزریق خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان زنجان، ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده اکوسیستم علم و فناوری استان، تلاش کردیم برنامه‌ها در ۸ محور تعیین شده پایه‌گذاری شوند.

مرادخانی با اشاره به اینکه استان زنجان یک استان معدنی محسوب می‌شود که نیازمند راه‌اندازی مرکز نوآوری معدنی است، اظهار کرد: اکنون صنعت سرب و روی زنجان از بهره‌وری پایین رنج می‌برد و مشکلاتی مانند قیمت تمام شده بالا، خام‌فروشی، مدیریت پسماندها و پساب‌ها دارد که از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان قابل حل است، گفتنی است آورده سالانه این صنعت به کشور بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه استان زنجان با اینکه به دریا دسترسی ندارد، اما ۱۰ درصد تولید ماهی سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: سالانه ۱۸۰ هزار تن ماهی سردآبی در استان تولید می‌شود و رتبه هفتم کشور را در تولید این نوع ماهی کسب کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha