حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی نکونام ۱۸ مهرماه در پیام جمعه این هفته شهرکرد، با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم عالم را جنودالله میخواند، اظهار کرد: عالم و هر چه در آن است همه لشگر پروردگار متعال هستند و هیچ چیز خارج از فرمان و اراده الهی نیست.
وی ادامه داد: خداوند میفرماید اگر کسانی بر غیر این باور دارند و گمان میکنند که قدرتی در عالم فراتر از قدرت الهی وجود دارد، به میدان بیایند و مانع رسیدن وحی الهی به زمین شوند اما نمیتوانند زیرا همه لشگریان خدا هستند که در آیه ۱۷۳ سوره مبارکه صافات بر غلبه دائمی جنودالله اشاره دارد.
حجتالاسلام نکونام جنود شیطان را نیز مورد اشاره خداوند در آیه ۷۵ سوره مبارکه یس عنوان کرد و گفت: جنودالشیطان اعم از منافقان و مستکبران عده و عُده و امکانات و تواناییهای بالای ظاهری و باطنی دارند اما در برابر جنود خدا شامل مؤمنان و طی کنندگان طریق الهی، قدرتی ندارند، لذا خداوند اصرار دارد که این باور را به ما تلقین کند.
امام جمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه فقط خداوند به قدرت و هویت جنودالله علم دارد، بیان کرد: خداوند در آیه ۳۱ سوره مبارکه مدثر اشاره دارد که فقط خداوند جنودالله را میبیند و بر آن علم دارد و فرمانده کل خداست و همه عالم سربازان خدا هستند؛ انسان مؤمن تحت اراده خداست و اراده خدا بر آن است که لشگریانش همیشه غالب باشد و هیچ چیز جز آنکه خدا به آن علم دارد به ما نمیرسد.
حجتالاسلام نکونام تصریح کرد: اگر این باور در انسان شکل بگیرد، مومن مقاوم تربیت شده در مکتب قرآن رشد خواهد کرد و بر این اساس، انسان خود را سرباز پروردگار میبیند و بر هیچ شدنی یا شدنی از دیگران تمرکز نمیکند مگر آنکه اول بر خود تمرکز و توجه رجوع داشته باشد و پنج مولفه ایمان، تقوا، انصاف، علم و عقل را مبنای سخن، قضاوت و عمل خود قرار میدهد.
وی با استناد به آیه ۳۶ سوره مبارکه اسرا، تصریح کرد: پنج مولفه یادشده در این آیه شریفه مورد اشاره و تاکید است و خداوند از مومنان میخواهد که آنچه نمیدانند نگویند و قضاوت نکنند بلکه صرفا بر اساس دانستهها عمل و قضاوت کنند؛ در سوره مبارکه اعراف نیز اشاره دارد که جهنم در روز قیامت پر میشود از انسانهایی که این دستورالعمل را اجرا نکردند و با بد عمل کردن، ناشکر نعمتهایی چون گوش و زبان و عقل بودند.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم که این درس قرآنی را در مسائل استانی نیز مورد توجه قرار دهیم، ادامه داد: لازمهاش این است که مراقب شنیدهها و سخنانمان باشیم و همه کارها در استان به وحدت بینجامد؛ برای داشتن استانی آباد باید همدل و همراه یکدیگر باشیم و با رجوع به پنج مولفه یاد شده در قرآن، این مهم را تحقق بخشیم.
حجتالاسلام نکونام ادامه داد: مفهوم عقل و دوراندیشی آن است که ژرفنگری و عمقبینی مبنای قضاوتها و حرکتها قرار گیرد، واقعیتها دیده شود و طبق آن گفته و نوشته یا عمل و قضاوت شود در این صورت، کسی بیجا متهم و حق مردم ضایع نمیشود، مسئولی زیر سوال نمیرود و مطالبه شکلی معقول به خود میگیرد.
نماینده ولیفقیه در استان با تأکید بر اینکه برای پیشبرد امور استان باید از ایجاد فضای مسموم اجتناب شود، ادامه داد: همه باید در فضای سالم فکری و اخلاقی کارها را دنبال کنیم، فضای مسموم آن است که نامدبرانه و بدون اطلاع از چند و چون واقعیت سخن بگوییم و بنویسیم و قضاوت کنیم، در چنین فضایی از عقلانیت، بلنداندیشی، ایمان و تقوا، باور به پاسخگویی در محضر پروردگار خبری نیست و حرفها بیحساب و کتاب میشوند، منیتها و تمایزات قومی و منطقهای و ... بهوجود میآید.
حجتالاسلام نکونام گفت: در چنین فضایی بزرگسالان میلغزند و جوانان بد قضاوت میکنند و همه از راهیابی به مقصد باز میمانند، جوان پاک خوشذهن و مومن و هیئتی دچار قضاوت نابجا میشود و در پیشرفت مانع ایجاد میشود و برای خود و دیگران مشکلاتی ایجاد میشود که جبران آن غیر ممکن است.
وی استان را یک خانواده واحد برشمرد و توضیح داد: باید بدانیم که کارهایمان را در این خانواده با مدیریت منسجم و بههم پیوسته پیش ببریم و حرمتها حفظ شود، اگر ایراد و اشکالی بر هر یک از اعضا وارد است، باید با تکریم و حفظ جایگاه افراد اصلاح شود تا انسجام حفظ شود و از آفات مصون بمانیم.
حجتالاسلام نکونام با یادآوری نقش و وظیفه نجبگان، قلمداران و صاحبمنصبان استان، بیان کرد: حتی اگر در نگاههای مبنایی اختلافاتی وجود دارد، نباید اجازه داد که حریمها مخدوش شود و باید فضایی سالم در استان حاکم شود تا شاهد رشد و پیشرفت استان باشیم، دیدگاه فکری آزاد اما بداخلاقی فرهنگی ممنوع است.
نماینده ولیفقیه در استان گفت: در پایان از مسئولان استان که در روزهای اخیر به پیگیری اولویتها و نیازهای استان پرداختهاند قدردانی میشود از جمله پیگیری اجرای پروژه آبرسانی بن - بروجن و مسئله جادهها و راهها که مردم انتظار دارند این نیازها و اولویتها دنبال شوند.
انتهای پیام
نظرات