دکتر عفت آی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: همواره این گونه القا میشود که پاییز فصل دلتنگیهاست و این به این علت است که به علت تغییر رنگ برگها و کوچ پرندهها شرایط تغییر میکند.
وی با بیان اینکه کوتاه شدن طول روز و کم شدن نور خورشید نیز باعث این تغییر در رفتار نیز میشود، افزود: کاهش نور خورشید در طول روز میتواند بر میزان افسردگی بسیار زیاد اثرگذار باشد.
این روانشناس و کارشناس خانواده با بیان اینکه آغاز مدارس و دانشگاهها نیز بی تاثیر در این غم نیست، بیان کرد: در آمارها میبینیم که در کشورهایی که نور خورشید کمتر است میزان خودکشی و افسردگی بیشتر است.
آی با اشاره به اینکه افسردگی فصلی در پاییز و زمستان بیشتر است، اما نه لزوما در همه افراد، تصریح کرد: مردم باید بدانند این امر موقتی است.
وی با اشاره به راهکارهای دوری از این افسردگی، افزود: به دلیل اینکه علت بسیاری از این افسردگیها کاهش تابش نور خورشید است، افراد باید بیشتر از آفتاب استفاده کنند و پیادهروی در فضای آزاد و هوای تازه را از یاد نبرند.
این روانشناس با بیان اینکه ورزش کردن و کتاب خواندن در این شرایط بسیار مهم است، تصریح کرد: در این فصل اگر غم و افسردگی بیشتر بود باید دنبال عوامل دیگری برای درمان گشت.
آی بیان کرد: هر فکری که در جامعه نفوذ پیدا میکند، به باورهای درست یا غلط برمیگردد که بعضا غلط است؛ این باور در گذشته بوده که پاییز سردتر بوده و این امر در رفت و آمدها تاثیرگذار بوده؛ بنابراین این باور غلط در مردم از گذشتههای دور شکل گرفته است.
وی افزود: باورهای غلط میتواند بسیاری مواقع مسیر زندگی اجتماعی و فرهنگی ما را تغییر دهند؛ بنابراین مردم لازم است باورهای غلط را از خود دور کنند.
این روانشناس و کارشناس خانواده بیان کرد: غم انگیز و یا شاد پنداشتن فصل پاییز به نگرش ما برمیگردد؛ ما باید مثبتاندیش باشیم و نگرشهای غلط را بشناسیم؛ لازم است با خود به اتفاقهای زیبای این فصل بیندیشیم.
آی با بیان اینکه تغییر هوا یکی از تغییرات زیبای پاییز است، افزود: وجود رنگهای زیبا، کوچ دسته جمعی پرندگان و تنوع رنگی در طبیعت نیز از زیباییهای پاییز است.
وی بیان کرد: ما میتوانیم خش خش کردن برگهای پاییزی را زیر پاهایمان، زیبا ببینیم و یا حس افسردگی به ما دست دهد؛ همه چیز به نگرش ما بستگی دارد.
این روانشناس و کارشناس خانواده تصریح کرد: ما باید باورهای غلط را بفهمیم و با تمرین ذهنی مثبتاندیش باشیم.
آی با بیان اینکه نگاهی به سیرع اهل بیت(ع) نیز میتواند به ما کمک کند تا زندگی را زیبا ببینیم، افزود: فرزند رسول خدا(ص) که پیش از دو سالگی از دنیا رفت و در روز وفات او، کسوف رخداد .پیامبر(ص) برای جلوگیری از ارتباط دادن کسوف با مرگ او فرمود: «خورشید و ماه بخاطر مرگ کسی نمیگیرند».
وی ادامه داد: پیامبر(ص) و تمام معصومان همواره سعی داشتند باورهای غلط را از ذهن مردم زمانه پاک کنند و این یکی از رسالتهای آنان بود.
این روانشناس خاطرنشان کرد: باید برای درمان افسردگی، ابتدا باورهای غلط خود را بشناسیم، سعی کنیم آنها را با تغییر نگرش و مثبتاندیشی از بین ببریم و همه چیز ر ا زیبا ببینیم.
انتهای پیام
نظرات