به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، "ژائو لیجیان"، سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین انتقاد روز سهشنبه مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا از انتخاب چین را رد کرد و آن را "بسیار پوچ" توصیف کرد، در حالی که به سابقه واشنگتن نیز حمله و ایالات متحده را به دخالت در مسائل داخلی دیگر کشورها و بهانه کردن حقوق بشر به این منظور، متهم کرد.
ژائو در یک جلسه توجیهی روزانه به خبرنگاران گفت: این انتخاب کاملاً منعکسکننده شناخت بالای جامعه بینالمللی از توسعه و پیشرفت هدف حقوق بشر چین و مشارکت این کشور در حاکمیت جهانی حقوق بشر است.
گروههای راستگرا انتخاب چین، همراه با روسیه، کوبا، پاکستان و نپال در "یواناچسیآر" (شورای حقوق بشر سازمان ملل) را مورد انتقاد قرار دادند و به "نقض حقوق بشر" توسط چین در هنگکنگ، تبت و سین کیانگ، و نیز حملات این کشور به مدافعان حقوق بشر، روزنامهنگاران، وکلا و منتقدان دولتی ارجاع دادند.
آمریکا خروج خود از این شورا را در ژوئن ۲۰۱۸ اعلام کرد که بخشی از آن به این خاطر بود که این شورا را "مجمعی برای ریاکاری" در مورد حقوق بشر میدانست، گرچه به این خاطر هم بود که واشنگتن میگوید یواناچسیآر ضداسرائیل است.
در بحبوحه این انتقادات، چین با ۱۳۹ رأی برنده انتخاب مجدد شد، ۳۰ درصد کمتر از ۱۸۰ رأیی که در سال ۲۰۱۶ به دست آورد.
دیدهبان حقوق بشر به خواسته بیسابقهای از ۵۰ کارشناس سازمان ملل در ۲۶ ژوئن (۶ تیر) مبنی بر"اقدامات قاطع برای حفاظت از آزادیهای بنیادین در چین" اشاره کرده بود، خواستهای که توسط ۴۰۰ گروه حقوق مدنی از بیش از ۶۰ کشور تکرار شد.
انتهای پیام
نظرات