• دوشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99080502372
  • خبرنگار : 71592

در واکنش به اظهارات اسلام‌ستیزانه ماکرون

درخواست از دولت وفاق ملی لیبی برای تحریم فرانسه/ وزارت خارجه: ماکرون عذرخواهی کند

درخواست از دولت وفاق ملی لیبی برای تحریم فرانسه/ وزارت خارجه: ماکرون عذرخواهی کند

شورای عالی دولت وفاق ملی لیبی از این دولت خواست در پاسخ به انتشار کاریکاتور موهن به پیامبر اسلام در فرانسه و تاکید رئیس جمهوری این کشور بر تداوم انتشار این کاریکاتورها، قرارداد "توتال - ماراتون" را لغو و داد و ستد با تمامی شرکت های فرانسوی را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این شورا در بیانیه ای از دولت خواست مسوولیت های دینی، قانونی و اخلاقی خود را برعهده بگیرد و در پاسخ به هتاکی به پیامبر اسلام تعامل اقتصادی خود را با تمامی شرکت های فرانسوی متوقف کند.

این شورا مخصوصا خواستار لغو توافقنامه تعلیق شده در مورد خرید سهام شرکت "ماراتون اویل لیبی" در شرکت نفتی "واها" وابسته به موسسه ملی نفت این کشور توسط شرکت انرژی توتال فرانسه شد.

پیش از این بلومبرگ انگلیس اعلام کرد، شرکت توتال بخشی از سهام ماراتن اویل لیبی را در شرکت «واها» به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار خریداری کرده است.

بر همین اساس ۱۶.۳ درصد از سهام این شرکت به توتال واگذار شده است که معادل تقریبا ۵۰ هزار بشکه نفت در روز می شود و از این پس شرکت فرانسوی توتال صاحب ۵۰ هزار بشکه نفت آن است؛ ضمن اینکه واگذاری این سهام معادل تخصیص ۵۰۰ میلیون بشکه از ذخایر و منابع این شرکت به توتال است.

شورای عالی دولت وفاق از دستگاه قضایی خواست، هرچه سریعتر در مورد ارائه شکایت این شورا به دولت علیه قرارداد مشکوک مذکور تصمیم گیری کند.

همزمان با این اقدامات و واکنش ها به انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام در فرانسه، وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد، فراخوان ها برای اعمال تحریم کالاهای فرانسوی بخصوص مواد غذایی و کشاورزی بی فایده است و باید فورا متوقف شود. تمامی طرف هایی که به فرانسه حمله می کنند، طرف هایی که پشت آنها اقلیت رادیکال قرار دارند هم باید از این کار دست بکشند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه لیبی به شدت اظهارات توهین آمیز ماکرون به پیامبر اسلام را محکوم و از او خواست فورا از جهان اسلام عذرخواهی کند.

محمد القبلاوی، سخنگوی این وزارتخانه گفت، این اظهارات اهانت آمیز ماکرون به پیامبر اسلام حس انزجار و نفرت را نسبت به دستاوردهای سیاسی حزبی تقویت می کند.

وی بیانیه دیوان اروپا پیرامون حقوق بشر را به ماکرون یادآور شد که در سال ۲۰۱۸ صادر و در آن اعلام شده بود، اهانت به پیامبر اسلام جزء آزادی بیان نیست.

القبلاوی گفت، افراط گرایی که رئیس جمهوری فرانسه از آن به عنوان دستاویزی برای اهانت های خود استفاده می کند هیچ ارتباطی به دین اسلام ندارد و گروه های تندرو نماینده این دین نیستند.

وی از ماکرون خواست از اظهارات تحریک آمیز خود برگردد و از جهان اسلام به خصوص مسلمانان فرانسه پوزش بخواهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha