• چهارشنبه / ۷ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99080704299
  • خبرنگار : 50388

مطالعه پلی‌مورفیسم‌های ژنی در خدمت ارتقاء سلامت مادران باردار پرخطر

مطالعه پلی‌مورفیسم‌های ژنی در خدمت ارتقاء سلامت مادران باردار پرخطر

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مرکز تحقیقات سلولی و ملوکولی قصد دارد پلی‌مورفیسم‌های ژنی در جفت زنان باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی را بررسی نماید افزود: یکی از نتایج کاربردی این پژوهش شناسائی به موقع مادران باردار پره اکلامپسی و افزایش سرعت و دقت شناسائی افراد در معرض خطر این بیماری است.

به گزارش ایسنا دکتر نورمحمد بخشانی افزود: کاهش هر چه بیشتر مرگ و میر مادر باردار یکی از مهمترین برنامه های نظام سلامت در سیستان و بلوچستان است و تلاش می کنیم تا تحقیقات و پژوهش های علمی نیز در خدمت همین هدف قرار گیرد.

معاون تحقیقات وفناوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سلامت مادران یکی از اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است و به همین دلیل از طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها دانشجوئی که با هدف ارائه راهکار برای حلّ این مشکل انجام شود حمایت خواهد شد.

وی با اشاره به پذیرش دانشجو در مقطع دکترای پژوهشی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: دکترای بیوشیمی بالینی یکی از رشته های تحصیلی مقطع Ph.D است که با همت همکار فقیدمان مرحوم دکتر محمد هاشمی و دیگر اعضاء هیئت علمی گروه بیوشیمی فعال شد و پذیرش دانشجو را از سال ۱۳۹۵آغاز نموده است.

وی افزود: بر اساس اطلاعات موجود خونریزی، عفونت و پره اکلامپسی ۳ علت اصلی مرگ و میر ماردان باردار در استان سیستان و بلوچستان و سایر مناطق در حال توسعه است و با هدف شناسائی جنبه های مختلف موضوع پره اکلامپسی، پایان نامه تحصیلی یکی از دانشجویان رشته بیوشیمی بالینی دانشگاه به این موضوع اختصاص یافته است.

دکتر بخشانی افزود: تا کنون ۶ دانشجوی دیگر نیز تحصیلات خود را در مقطع دکترای پژوهشی با موفقیت پشت سر گذاشته اند و ۲ دانشجوی دیگر مقطع دکترای پژوهشی نیز همچنان مشغول به تحصیل می باشند.

شایان ذکر است برنامه های آموزشی مقطع دکترای پژوهشی در رشته های باکتری شناسی، اپیدمیولوژی، بیوشیمی بالینی، بهداشت حرفه ای، آموزش بهداشت، بافت شناسی و بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فعال بوده و یا دانشجویان این رشته ها دانش آموخته شده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha