به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، معترضان آمریکایی در پاسخ به تلاش جنجالی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی کشورشان برای به چالش کشیدن شمارش آرا در انتخابات ریاست جمهوری روز سهشنبه (سه نوامبر)، در خیابانهای چندین شهر مختلف سراسر آمریکا دست به راهپیمایی زده و از مقامات انتخاباتی خواستند تا تمامی رایها را بشمارند.
در شهر مینیاپولیس واقع در ایالت مینهسوتا، معترضان یک آزادراه را مسدود کرده و باعث بازداشت تعدادی از معترضان شدند. در شهر پورتلند واقع در ایالت اورگان، صدها تن بر روی اسکلهای گردهم آمده و نسبت به اقدامات مداخلهجویانه ترامپ در شمارش آرا اعتراض کردند در حالی که گروه دیگری از مردم این شهر که به پلیس اعتراض داشتند و خواستار عدالت نژادی بودند در مرکز شهر پورتلند راهپیمایی کرده، پنجره مغازهها را شکسته و با افسران پلیس و نیروهای گارد ملی درگیر شدند.
در شهر فینیکس حدود ۱۵۰ معترض حامی ترامپ که برخی از آنها مسلح بودند در مقابل دفتر ثبت این شهرستان تجمع کردند؛ جایی که نظارت شدیدی بر شمارش آرایی وجود داشت که میتوانست به مشخص شدن نتیجه انتخابات کمک کند.
معترضان ادعا کردند که "آدریان فونتس"، مسؤول نظارت بر انتخابات در شهرستان " مریکوپا" واقع در ایالت آریزونا در شمارش آرا کوتاهی و قصور داشته و باعث شده آرای این شهرستان به ضرر ترامپ تمام شود. اگرچه هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
"کیلی وارول"، معاون ارشد فونتس گفت: هیچ برنامهای برای متوقف کردن شمارش آرا به خاطر اعتراضات در مقابل این ساختمان وجود ندارد. ما همچنان قصد داریم تا طبق برنامه روند شمارش آرا را به اتمام برسانیم و نتایج بیشتری را گزارش دهیم.
در دیترویت، بزرگترین شهر ایالت میشیگان گروه دیگری از ناظران انتخاباتی حامی ترامپ در مقابل یکی از مراکز رایگیری تجمع کرده و پس از آنکه کمپین ترامپ شکایتی را برای متوقف کردن شمارش آرا در میشیگان تنظیم کرد، از مقامات خواستند تا شمارش آرا را متوقف کنند.
معترضان همچنین در فیلادلفیا، لسآنجلس، شیکاگو و شهرهای دیگر تجمع کرده و برخی از آنها همچنان نسبت به عدالت نژادی و خشونتهای پلیس اعتراض میکردند.
در مینیاپولیس، چند صد معترض خشمگین از اطلاعیههای ترامپ به خیابانها آمده و باعث شدند تا پلیس آزادراه مسدود شده را باز کند.
نکیما لوی آرمسترانگ، وکیلی که در این اعتراضات شرکت داشت، گفت: تمرکز ما بر این موضوع است که اجازه ندهیم دونالد ترامپ این انتخابات را از مردم آمریکا بدزدد.
گشت ایالتی مینهسوتا در توییتر اعلام کرد: در جریان این راهپیماییها چندین معترض بازداشت شدند چرا که راهپیمایی در این آزادراه غیرقانونی است و برای عابرین پیاده و موتورسواران بسیار خطرناک است.
در نیویورک، معترضان ابتدا یک راهپیمایی صلحآمیز در منهتن برگزار کرده و خواستار شمارش تمامی آرا و برابری نژادی شدند. اما کمی بعد درگیریهای خشونتآمیزی میان معترضان و نیروهای پلیس در گرفت و پلیس دستکم ۵۰ تن را بازداشت کرد.
در پورتلند، صدها تن در مرکز این شهر دست به راهپیمایی زدند. روی یکی از پلاکاردهای مشاهده شده در بین جمعیت معترضان نوشته شده بود"رایگیری تمام شده است. مبارزه ادامه دارد". سخنرانان در این راهپیمایی ابراز نگرانی کردند که ترامپ که در ایالت اورگان شکست خورده است، تلاش میکند تا در این انتخابات خرابکاری کند و مانع از شمارش آرا در دیگر ایالتها شود.
گروهی از معترضان به راهپیمایی در مرکز پورتلند ادامه دادند و در آنجا پنجره برخی فروشگاهها را شکستند. به دنبال این رویداد، افسران پلیس با معترضان درگیر شد و اعلام وضعیت آشوب کرد. "کیت براون"، فرماندار اورگان اوایل روز چهارشنبه وضعیت فوقالعاده اعمال شده در این ایالت را تمدید کرد و با این کار به گارد ملی اجازه داد تا به پلیس در عملا چهارشنبه شب بپیوندد. به گفته مقامات در این رویداد دستکم ۱۱ تن بازداشت شدند.
این شهر از مه سال جاری میلادی به دنبال کشته شدن جورج فلوید، مرد سیاه پوست آفریقایی-آمریکایی به دست یک افسر پلیس سفید پوست شاهد اعتراضات دائمی بوده و بسیاری از معترضان متعهد شدهاند تا صرفنظر از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری روز سهشنبه پیروز شود، به اقدامات خود برای حمایت از عدالت نژادی و مخالفت با خشونت پلیس ادامه دهند.
چندین مورد از اعتراضات علیه تلاشهای ترامپ برای متوقف کردن شمارش آرا توسط گروه "امتناع از فاشیسم" سازماندهی شدند. در سیاتل، گروهی از معترضان شعار "همه شهرستانها، همه شهرها، ترامپ-پنس از قدرت کنار بروند" و "تک تک آرا را بشمارید" سردادند.
در راهپیمایی حامی ترامپ در شهر فینیکس، دستکم ۱۵۰ تن در مقابل دفتر ثبت شهرستان "مریکوپا" تجمع کردند.
جیم ویلیامز ۶۷ ساله که در این اعتراضات شرکت داشت، گفت: تنها راهی که بایدن میتواند آرای الکترال آریزونا را به دست اورد از طریق تقلب است. من پیروزی بایدن را قبول نمیکنم. من نمیخواهم تحت حکومت کمونیست زندگی کنم.
برخی از این معترضان شعار "مرگ بر فاکس نیوز" سردادند که بیانگر خشم معترضان به تصمیم روز سهشنبه فاکس نیوز بود که اعلام کرده بود "ایالت آریزونا برای بایدن است"؛ اقدامی که توسط برخی دیگر از رسانهها نیز دنبال شد.
انتهای پیام
نظرات