• جمعه / ۲۳ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99082315393
  • منبع : نمایندگی ایلام

مسئول واحد تصویربرداری پزشکی بیمارستان امام حسین( ع) مهران:

استفاده بی رویه سی تی اسکن موجب آسیب‌های ژنتیکی می‌شود

استفاده بی رویه سی تی اسکن موجب آسیب‌های ژنتیکی می‌شود

ایسنا/ایلام مسئول واحد تصویربرداری پزشکی بیمارستان امام حسین( ع) مهران گفت: سی تی اسکن ریه معادل ۴۰۰ مرتبه عکس ساده رادیولوژی اشعه به بدن وارد می‌کند و این خود گواه حجم بالای آسیب جسمی از جمله سرطان برای خود فرد و آسیب ژنتیکی برای نسل‌های آینده در این روش است.

«جعفری» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا سی تی اسکن نقش مهمی در تشخیص بیماری و تعیین شدت درگیری ریه و بررسی عوارض ثانویه و در نهایت تعیین برنامه درمانی بیماران داشته است.

مسئول واحد تصویربرداری پزشکی بیمارستان امام حسین( ع) مهران افزود: به دنبال شیوع ویروس کرونا از ابتدای اسفندماه سال ۹۸، تاکنون بالغ بر ۶۵۰۰ مورد سی تی اسکن ریه در واحد سی تی اسکن بیمارستان امام حسین ( ع) مهران انجام گرفته که آمار مذکور قریب به یک سوم جمعیت شهرستان را شامل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نباید از عوارض هولناک تشعشعات سی تی اسکن براحتی عبور کرد، گفت: سی تی اسکن بی‌رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه ایکس به صورت سرطان خود را نشان دهد و همشهریان عزیز باید بدانند انجام سی تی اسکن‌های بی‌رویه و بدون اندیکاسیون و صلاحدید پزشک متخصص، باعث افزایش دوز تجمعی اشعه در جامعه و افراد شده و احتمال اینکه در سال‌های آینده با سونامی سرطان و آسیب‌های ژنتیکی نسل‌های آینده، ناشی از پرتوهای ایکس سی تی اسکن‌ مواجه شویم دور از ذهن نخواهد بود.

جعفری به گزارش کمیته بین المللی علمی بررسی آثار تشعشعی اتمی (UNSCEAR)  اشاره کرد و افزود: هر بار انجام سی تی اسکن ریه معادل ۴۰۰ مرتبه عکس ساده رادیولوژی اشعه به بدن وارد می‌کند و این خود گواه حجم بالای آسیب جسمی از جمله سرطان برای خود فرد و آسیب ژنتیکی برای نسل‌های آینده در این روش است و با توجه به وجود ارگان‌های حساس به اشعه در این محدوده (تیروئید و پستان) مخاطرات حتی بیشتر هم می‌شود.

وی تاکید کرد: بهترین راهکار مشاوره بیماران با پزشک متخصص عفونی و یا داخلی و در صورت نیاز و صلاحدید پزشک متخصص انجام سی تی اسکن می‌باشد و همچنین بدانیم که افراد به تنهایی صلاحیت خود درمانی و تجویز سی تی اسکن برای خود را ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha