به گزارش ایسنا، سعید زارع صفا فعال رسانه ای در یادداشتی به بهانه اجرای محدودیت ها و ممنوعیت های کرونایی، نوشت: در چند روز گذشته از اجرای طرح ممنوعیت ها و محدودیت های کنترل بیماری کرونا در استان کرمانشاه آنچه که مشاهده می شود همراهی و همکاری حداکثری اصناف، بازاریان و مردم در رعایت ممنوعیت های تردد شبانه بوده است.
این همراهی برجسته و محسوس، پیام ارزشمند "خسته نباشید" و "امیدواری" به کادر درمانی استان تلقی می شود که در ماه های گذشته حتی نتوانسته اند به مرخصی های استعلاجی ناشی از بیماری کرونا بروند، چه رسد به اندک استراحت و یا فراغتی!
آنچنان که مسئول ارشد استان نیز اعلام کرده همراهی و همکاری اصناف و مردم با طرح ممنوعیت ها موجب کاهش ورودی بیماران به بیمارستان ها بوده که روندی امیدبخش را در استان نوید می دهد. هر چند که هنوز در برخی روزها استان تا 18 نفر فوتی ناشی از کرونا هم دارد.
اما بیماری کرونا طی ماه های گذشته نشان داده با اندکی غفلت و با استفاده از خیال راحتی مردم موج دیگری از بیماری را نمایان کرده و کشور را گرفتار خود کرده است. از این رو نباید به خیال چند روز گذشته از طرح ممنوعیت ها و محدودیت ها و نتایج امیدوار کننده آن، کار را برای خروج استان از وضعیت قرمز تمام شده تلقی کرد که اگر این باشد دقیقا به نقطه آسیب و گل خوردن ما از کرونا تبدیل می شود.
این درحالی است که اعمال طرح ممنوعیت ها و محدودیت های دو هفته ای توسط ستاد ملی کرونا به گواه ناظران آخرین راه خروج از وضعیت قرمز و قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا محسوب می شود که در صورت عدم تغییر وضعیت در دو هفته اول، کار به دو هفته دیگر کشیده خواهد شد که تحمل فضای روانی، بار اقتصادی و فشار اجتماعی آن برای مجریان و مردم به مراتب سخت تر از 14 روز نخست اجرای طرح خواهد بود و مساله به راحتی جمع نخواهد شد.
بنابراین همچنان نیاز به استمرار پایش، نظارت و اعمال برخوردهای ارشادی و سخت گیرانه برای ادامه اثربخشی طرح ممنوعیت ها و محدودیت های کنترل بیماری کرونا در استان دیده می شود. چه اینکه تقویت بعد نظارتی طرح ممنوعیت ها و محدودیت ها در هفته دوم اجرای طرح مهمتر خواهد بود.
برخی از صاحبان مشاغل ممنوع فعالیت در سطح شهر کرمانشاه فعالیت خود را از سر گرفتهاند که این اقدام در صورت عدم نظارت و برخورد جدی می تواند موجب پدیداری احساس تبعیض برای دیگر صنوفی باشد که در طول هفته اول با طرح ممنوعیت ها همکاری داشته و چه بسا موجب کاهش همراهی ها با طرح ممنوعیت ها باشد، بنابراین تقویت بعد نظارتی تا آخرین روز اجرای طرح می تواند مانع اوج گیری مجدد این بیماری فرصت طلب و چموش در استان شود.
استمرار آگاهی رسانی و تهییج اقشار مردم به رعایت هرچه بیشتر فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی در یک هفته باقی مانده از طرح ممنوعیت ها از آنجایی که با پاداشی زودهنگام- خروج از وضعیت قرمز و عدم استمرار ممنوعیت ها- همراه است می تواند نقش بسیار موثری در کنترل بیماری با اتمام طرح داشته باشد.
و آخر اینکه رسیدن به شرایط نرمال و خروج از پیک مستلزم بالا رفتن صبر و تحمل عمومی، جدیت در نظارت و دقت در تصمیم گیری در یک هفته باقی مانده است.
انتهای پیام
نظرات