کتاب «ایکی گای» را «هکتور گارسیا» و «فرانسیس میرالس» به همراه یکدیگر نگاشتهاند. حال شاید سوال پیش بیاید که ایکی گای به چه معناست. در جواب این سوال باید گفت که این مفهوم ژاپنی «شادی همراه در مشغول بودن است» معنی میشود.
هکتور گارسیا و فرانسیس میرالس پردهبرداری از راز زندگی ۱۰۰ ساله مردم ژاپن و در اختیار قرار دادن ابزاری برای یافتن ایکی گای آنها را هدف تحریر این کتاب بیان کردهاند چون افرادی که ایکی گای خود را پیدا کنند، برای سپری کردن یک زندگی طولانی و پر از امید به همراه شادی همه چیز را در اختیار دارند.
ژاپنیها با استفاده از این مفهوم دلیل بودن را به زبان خودشان معنی کردهاند و معتقدند که افراد با یافتن ایکی گای خود در عمق وجودشان میتوانند برای زندگی هر روز خود انگیزهای داشته باشند. مردم این کشور معتقدند که برخی توانستهاند ایکی گای خود را پیدا کرده و برخی نیز در جستوجوی آن به سر میبرند.
کتاب ایکی گای اما قرار است به مخاطبان خود داشتن عمر طولانی که ژاپنیها الگوی آن هستند را بیاموزد. مطالب این کتاب نتایج تحقیقات علمی و جامع در مورد راز سلامتی و عمر طولانی مردم روستای اوکیناوا ژاپن را که گارسیا طی مصاحبه با ساکنان آن به دست آورده است را به مخاطبان خود ارائه میدهد؛ بنابراین با مطالعه این کتاب افراد با تغذیه سالم، میزان تحرک، رضایت و امیدواری ژاپنیها به زندگی آشنا خواهد شد.
مطالب این کتاب به خوانندگان کمک میکند تا زندگی خود را تغییر دهند و به دنبال کشف ایکی گای خود باشند. همچنین خوانندگان خواهند آموخت شتابزدگی زندگی روزانه را رها کرده و علاقههایشان را دنبال کنند.
ژاپنیها به ضربالمثلی تحت این عنوان که «فقط فعال بودن است که باعث میشود ۱۰۰ سال عمر کنید» که پایه و اساس درک ایکی گای است، بسیار معتقدند. ژاپنیها معتقدند هر فردی ایکی گای مخصوص به خود را دارد یا به عبارتی افراد باید برای زیستن دلیل منحصر به فرد خود را داشته باشند.
پس خوانندگان این کتاب با مطالعه مطالب آن برای رسیدن به اهداف زندگیشان که از علاقهها و لذتهای مورد نظرشان تشکیل میشود، راهکارهایی را فرا خواهند گرفت که نویسندگان این کتاب راهکارها را مبتنی بر تکنیک ژاپنی ایکی گای نگاشتهاند.
کتاب ایکی گای سعی میکند تا هنر عمیق جوان ماندن در هنگام پیر شدن را توضیح دهد. در این کتاب همچنین به پنج منطقه آبی در جهان اشاره شده که ساکنان این مکانها بیش از حد متوسط زندگی خود زندگی میکنند و به برملا کردن راز عمر طولانی آنها پرداخته است.
در این کتاب آمده است که افراد برای شاد زیستن در زندگی باید چیزی برای انجام دادن، چیزی برای عشق ورزیدن و چیزی برای امیدوار بودن داشته باشند و در بخش از کتاب گفته شده، «موضوع مشترک در همه کسانی که ایکی گای دارند این است که آنها، هر اتفاقی هم که بیفتد، ایکی گای خود را دنبال میکنند. آنها هرگز از پا نمینشینند و تسلیم نمیشوند؛ حتی وقتی که همه چیز علیهشان است و پشت سرهم با موانع روبهرو میشوند».
نویسندگان این کتاب قصد دارند ثابت کنند افراد باید بپذیرند موارد خاصی وجود دارد مانند گذر زمان که ما هیچ کنترلی بر آن نداریم. پس افراد باید تلاش کنند در جریان زندگی آرامش را حفظ کرده و باز هم به فعالیتهای مورد علاقهشان بپردازند. افراد باید در طول زندگیشان به دنبال مواردی باشند که از آن لذت میبرند و از چیزهایی که از آنها متنفر هستند، دوری کنند.
بخشهایی از کتاب «ایکی گای» به شرح زیر است:
«خطرهایی را که از استرس احساس یا مشاهده میکنیم چه واقعی باشند و چه نباشند، استرس وضعیتی است که به سادگی قابل تشخیص است و نه تنها ما را نگران و مضطرب میکند، به شدت روانتنی هم هست و بر همه چیز ما از مشکلات سیستم گوارشی گرفته تا پوست اثر میگذارد. به همین خاطر است که پرهیز از صدماتی که استرس بر ما وارد میکند بسیار اهمیت دارد و باز به همین خاطر است که بسیاری از متخصصان، درمان نگرانی را توصیه میکنند.
در روشهای کاهش استرس، فرض اصلی و مهم تمرکز داشتن روی خود است. به واکنشهایمان توجه کنیم، حتی اگر عادتهای ما آن را شرطی کرده باشند تا بتوانیم شناخت کاملی به آنها پیدا کنیم. به این ترتیب، به اکنون مرتبط میشویم و افکار و اندیشههایی را که خارج از کنترل ما به هر سو کشیده میشوند محدود میکنیم.
یکی از راههای رسیدن به شرایط و وضعیت نگرانی با ذهنورزی حاصل میشود که کمک میکند اطلاعاتی را که از دنیای بیرون به ما میرسد فیلتر کنیم. با ورزشهای تنفسی، یوگا و بادیاسکن هم میتوان به این مرحله رسید. رسیدن به مرحله و حالت نگرانی، آموزش و ترتیبی ملایم و پیوسته میخواهد اما با کمی تمرین میتوانیم یاد بگیریم کاملا بر ذهنمان تسلط و تمرکز پیدا کنیم و از این راه استرس را کاهش دهیم و بیشتر زندگی کنیم.
یک رفتار یکنواخت شایع دربارهی ژاپنیها این است که به صورت فوقالعادهای از خود گذشته و سختکوشند؛ هرچند برخی از مردم ژاپن اذعان دارند که بیش از اندازه واقعی سختکوش به نظر میرسند. البته شکی نیست که آنها مردمی بسیار توانمند با تمرکز بالا و پشتکار فراوان و پیگیر تا زمان حل مشکل هستند. مردم ژاپن اغلب حتی برای کارهای ساده چنان پشتکاری به خرج میدهند که شبیه وسواس به نظر میرسد».
انتهای پیام
نظرات