• سه‌شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99092519012
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

معاون دانشگاه شهرکرد تشریح کرد:

مسئله‌محور شدن تحقیقات، راهی برای تقویت پژوهش در جامعه

مسئله‌محور شدن تحقیقات، راهی برای تقویت پژوهش در جامعه

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد در خصوص لزوم تقویت پژوهش گفت: ایجاد مشوق‌هایی در راستای مسئله محور شدن تحقیقات و پایان نامه‌ها بسیار موثر است، همچنین، ترغیب اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی در جهت تشکیل شرکت‌های دانش بنیان نیز راهکار دیگر است.

محسن مبینی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تعریف پژوهش اظهار کرد: یک فعالیت تحقیقاتی هدف‌مند با روش‌های علمی معتبر به منظور کشف حقایق و دست‌یابی به نتایج جدید را پژوهش نام‌گذاری می‌کنند، یک پژوهش می‌تواند بنیادی، کاربردی یا توسعه‌ای باشد.

وی با اشاره به اینکه تحقیق و پژوهش در دانشگاه و مراکز تحقیقاتی انجام می‌شود، افزود: بنابراین دانشگاه در متن اصلی پژوهش قرار داشته و فاصله‌ای وجود ندارد.

مبینی درباره اقبال سایر ارگان‌ها به مقوله پژوهش گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر باور به رویکرد علمی در  قالب پژوهش افزایش یافته است و بسیاری از مدیران دستگاه‌های اجرایی، تحقیق را زمینه‌ساز کار اجرایی موفق و اصولی قلمداد می‌کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد درخصوص میزان عملیاتی شدن پژوهش‌های دانشگاهی در جامعه توضیح داد: هدف از تحقیقات بنیادی تولید علم است، این تولید خود را با چاپ و انتشار مقالات پژوهشی نشان می‌دهد و این‌گونه تحقیقات در رتبه ملی و بین‌المللی یک دانشگاه بسیار موثر بوده و در اعتبار علمی یک کشور نیز تعیین‌کننده هستند، اما شاید این‌گونه تحقیقات در جامعه نمود خاصی نداشته باشند.

مبینی ادامه داد: از طرف دیگر، تحقیقات کاربردی جهت رفع یک مشکل در جامعه یا صنعت تعریف می‌شوند که نمود عینی و واقعی دارند.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر با شکل‌گیری کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری در استان‌ها شاهد هدایت هدفمند بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی در جهت رفع مشکلات اساسی استان‌ها از طریق ظرفیت علمی- تخصصی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد در خصوص لزوم تقویت پژوهش بیان کرد: ایجاد مشوق‌هایی در راستای مسئله محور شدن تحقیقات و پایان نامه‌ها بسیار موثر است، همچنین، ترغیب اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی در جهت تشکیل شرکت‌های دانش بنیان نیز راهکار دیگر است.

مبینی در پایان با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز برنامه‌های خود را در جهت تقویت حضور دانشگاه‌ها در متن جامعه و صنعت  در سال ۹۸ ابلاغ کرده است، یادآور شد: بر این اساس از اساتید دانشگاه‌ها خواسته شده است که فعالیت خود را جهت احصا مشکلات و برنامه‌ریزی جهت رفع آن‌ها افزایش دهند که نمود عینی این موضوع در چند ماه اخیر با شیوع ویروس کرونا کاملا مشهود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha