• سه‌شنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 99101612411
  • خبرنگار : 71533

سردار جلالی: تنها شهید سلیمانی می‌توانست پوتین را برای حمایت از جبهه مقاومت مجاب کند

سردار جلالی: تنها شهید سلیمانی می‌توانست پوتین را برای حمایت از جبهه مقاومت مجاب کند

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: مجاب‌سازی دولت روسیه و شخص پوتین برای حمایت از جبهه مقاومت و به کارگیری توان هوایی و پدافندی از جمله اقداماتی بود که صرفا سردار سلیمانی می توانست انجام دهد.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی در نشست مجازی «مکتب سلیمانی و ارتقای قدرت نرم جمهوری اسلامی» که در وزارت فرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه برای تبیین ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی باید به این نکته توجه داشت که وی نه‌تنها یک فرمانده‌ بزرگ و نخبه نظامی بلکه به تمام معنا در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی خود، وارسته و با تقوا بود، تصریح کرد: فرماندهی شهید سلیمانی را باید از دو دیدگاه «قدرت سخت مقاومت» و «قدرت نرم جبهه مقاومت» مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: در شرایطی که هیچکس حتی دولت‌های عراق و سوریه، تصور تاب آوردن در برابر تهاجم و وحشی‌گری‌های داعش را نداشتند این شهید قاسم سلیمانی بود که تحت تدابیر رهبری به سازماندهی جبهه مقاومت پرداخت.

جلالی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های بارز سردار سلیمانی که در پیروزی جبهه مقاومت تاثیر بسزایی داشت، حضور این شهید در خط مقدم میدان نبرد بود در حالی که می‌توانست از تهران هم آن را مدیریت کند، تصریح کرد: این کار اعتماد به نفس را در نیروهای جبهه مقاومت برای ایستادگی در برابر داعش ایجاد و تقویت کرد و تاثیر مهمی در این پیروزی داشت. پیروزی بر داعش در واقع پیروزی در یک جنگ نیابتی مدرن بین جریان انقلاب و جریان استکبار بود که از این نظر حاج قاسم کاری بسیار بزرگ انجام داد. در واقع آمریکایی ها هم در صحنه راهبردی و هم در صحنه تکنیکی متحمل شکست شدند.

جلالی با بیان اینکه پیشروی در جبهه جنگ نرم بدون توفیق در جبهه سخت ممکن نیست تصریح کرد: در واقع مبنای اقتدار در قدرت نرم، پیروزی در جبهه قدرت سخت است. شهادت حاج قاسم نیز خود یک رخداد منحصر به فرد بود و نحوه شهادت، او را به یک قهرمان ملی و قهرمان جهان اسلام تبدیل کرد و سبب شد تا خون تازه‌ای به رگهای جبهه مقاومت تزریق شود. به تعبیری حاج قاسم بعد از شهادتش دوباره و در قالب مکتب سلیمانی متولد شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تاکید رهبری بر ادامه راه این شهید، اظهار کرد: از مکتب سلیمانی می‌توان به عنوان مظهر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، برای تولید گفتمان محوری مقاومت و انقلابی‌گری نام برد. این گفتمان، محور همان مقاومت فعال است که راهبرد مورد تاکید رهبری برای عبور از پیچ تاریخی بزرگی است که ملت ایران در آن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: گفتمان مقاومت، در ذات خود دارای ویژگی‌هایی مانند جاودانگی، اقناع و پویایی است. زمانی که داعش توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در منطقه ایجاد شد، حاج قاسم در دو جبهه نظامی و گفتمانی- فرهنگی با تروریسم تکفیری وارد نبردی تمام عیار شد و همین نیز عامل پیروزی مقتدرانه جبهه مقاومت در برابر دشمنان قسم خورده اسلام شد.

جلالی با بیان اینکه مکتب سلیمانی در واقع نسخه به روز شده مکتب عاشوراست، تصریح کرد: حضور خودجوش جوانان در سوریه و عراق در سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در واقع نمادهایی از قدرت نرم جمهوری اسلامی است.

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب برای تعریف و ترسیم یک الگوی روزآمد مبارزه با استکبار برای نسل جوان انقلابی، گفت: جاودان‌سازی خط گفتمان حاج قاسم و تبدیل آن به یک فرصت برای جریان فکری و انقلابی، از جمله مهمترین وظایف دستگاه فرهنگی ماست. همچنین قدرت سازی از مردم، اتکای به مردم در دفاع، حمایت و دفاع از مظلوم، نترسیدن از دشمن، شجاعت انقلابی، مدل و الگوی جدید فرماندهی، معنویت در جنگ، رعایت اخلاق و برادری در جنگ از جمله ابعاد نظامی مکتب سلیمانی است.

جلالی ادامه داد: حضور در صحنه‌های راهبردی جنگ همزمان با صحنه‌های تاکتیکی جنگ یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد و حاصل نبوغ حاج قاسم است که افراد نادری در میان فرماندهان نظامی از آن برخوردارند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اهمیت اقدامات سردار سلیمانی، اظهار کرد: مجاب‌سازی دولت روسیه و شخص پوتین برای حمایت از جبهه مقاومت و به کارگیری توان هوایی و پدافندی از جمله اقداماتی بود که صرفا سردار سلیمانی می توانست انجام دهد. وی گفت: در بعد سیاسی نیز مکتب سلیمانی نگاهی جامع به جهان اسلام دارد و مرزهای جغرافیایی جای خود را به مرز جهان اسلام داده است. تاکید بر دیپلماسی دفاعی و تولید قدرت سیاسی، دفاعی و قدرت نرم در محور مقاومت نیز از دیگر ویژگی‌های برتر این مکتب است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در بعد سیاست داخلی نیز مکتب سلیمانی مردم را سیاسی نگاه نمی‌کند بلکه همه را همانند خانواده خود و آنان را ملت و امت می‌داند و در رفع مشکلات و خدمت به آنها لحظه‌ای درنگ نمی‌کند.

وی با بیان اینکه سردار سلیمانی، ولایت فقیه را محور انسجام ملی می‌دانست، تصریح کرد: بسیاری، وصیت نامه حاج قاسم را ولایت‌نامه می‌دانند چون در آن به پیروی از ولایت فقیه برای حفظ انسجام ملی تاکید شده است. در بعد فرهنگی، خلق مفهوم فرهنگی گفتمان مقاومت از جمله آموزه‌های مکتب سلیمانی است. در واقع باز تعریف گفتمان مقاومت موضوع مهمی بود که حاج قاسم به آن عینت بخشید. به تعبیری حاج قاسم بر آن لایه‌ای از فرهنگ دفاعی که می‌تواند بخش دفاعی کشور را تقویت کند، تاکید داشت.

جلالی یادآور شد: باز تولید ارزش‌های دفاع مقدس دوباره در صحنه جنگ محور مقاومت توسط حاج قاسم و رزمندگان جبهه مقاومت اتفاق افتاد که در واقع محور جدید فرهنگی است که اصحاب فرهنگ و هنر باید به تقویت آن کمک کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: فرهنگ، شخصیت و مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی امروز به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران مطرح است که در بعد اجتماعی کاملا می‌تواند تاثیرگذار باشد و جامعه از برکات آن بهره مند شود و نماد قدرت ملی ما قرار بگیرد.

جلالی با اشاره به اینکه مکتب سلیمانی باید به‌عنوان گفتمان باورپذیر باشد، تصریح کرد: رستم شاهنامه که یک اسطوره افسانه‌ای در ایران شناخته‌شده بود، با شهادت سردار سلیمانی به حقیقت پیوست به‌گونه‌ای که اکنون به قاسم سلیمانی به رستم زمانه ما تبدیل‌شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha