فریبرز جباریفرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص آسیبهای ازدواج در سنین پایین، اظهار کرد: معمولا طبق آمارهای ارائه شده، طلاق در ازدواجهای زیر ۱۸ سال بیشتر از سایر سنین است، زیرا زوجین به آمادگی کامل برای تشکیل زندگی مشترک نرسیدهاند.
این مشاوره و روانشناس خانواده افزود: زوجین برای تشکیل خانواده باید به بلوغ جسمی، عاطفی، اجتماعی و اقتصادی برسند، معمولا در سنین زیر ۱۸ سال افراد عمدتا به بلوغ کافی نرسیدهاند و مهارتهای کافی را برای تشکیل زندگی مشترک و رویارویی با مشکلات ندارند، به همین دلیل طلاق در بین آنها شایعتر است.
وی با اشاره به اینکه معمولا ازدواجهای زیر سن ۱۸ سالگی به اصرار والدین انجام میشود، گفت: در این نوع ازدواجها زوجین استقلال مالی ندارند و به والدین وابسته هستند، این وابستگی سر منشاء مشکلات بسیاری در زندگی مشترک این زوجین و عامل طلاق است.
جباریفرد در ادامه با بیان اینکه پنج سال ابتدایی تشکیل زندگی مشترک دوران طلایی نامیده میشود، خاطرنشان کرد: بیشترین اختلافات زوجین در سالهای اولیه زندگی به دلیل نداشتن شناخت کافی از شخصیت و رفتارهای یکدیگر ایجاد میشود، زوجین در این سالها استحکاکهای فروانی با یکدیگر دارند.
این مشاوره و روانشناس خانواده ادامه داد: اختلافات شخصیتی، ایدههای متفاوت، نداشتن شناخت کافی از یکدیگر و ... موجب میشود در پنج سال ابتدایی ازدواج درصد طلاقها بیشتر باشد، حتی اگر این اختلافات منجر به طلاق نیز نشود، زوجین از لحاظ عاطفی از یکدیگر فاصله میگیرند و به نوعی شاهد طلاق عاطفی در بین آنها هستیم.
وی یادآور شد: زوجینی که مهارت حل تعارض را در زندگی و جلسات مشاوره آموخته باشند، میتوانند در سالهای اولیه زندگی این تعارضات را مدیریت کنند و اجازه ندهند این تفاوتها و ویژگیهای شخصیتی متمایز آنها را دچار چالش کند.
جباریفرد با اشاره به اینکه هر چیزی باید در موقع خود انجام شود، توضیح داد: بهترین سن ازدواج برای زنان ۲۰ تا ۳۰ سال سن و در آقایان ۲۲ تا ۳۰ سال است، ازدواج به موقع از بروز آسیبهای اجتماعی خارج از چارچوب جلوگیری میکند.
این مشاوره و روانشناس خانواده با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ازدواج زیر ۱۸ سال بارداری پرخطر است، عنوان کرد: پیشنهاد میشود در اینگونه ازدواجها بارداری به تاخیر بیوفتند.
وی افزود: والدین تلاش کنند در سن بلوغ با روشهای تربیتی صحیح استقلال را به فرزندان خود آموزش دهند، همچنین در بلوغ عاطفی شیوه کنترل هیجانات مانند خشم و شادی را به فرزندان بیاموزند.
جباریفرد اجباری شدن آموزشهای پیش از ازدواج و یادگیری مهارتهای زندگی مشترک را در سنین نوجوانی یکی از راهکاری پیشگیری از طلاق عنوان کرد و گفت: باید در دوران دبیرستان این مهارتها را در جلسات مشاوره به نوجوانان آموزش دهیم تا برای تشکیل زندگی مشترک آماده شوند، متاسفانه به دلیل سیاست کاهش نرخ جمعیت بسیاری از کودکان تا سنین جوانی به والدین وابستگی دارند.
انتهای پیام
نظرات