به گزارش ایسنا
منطقه کردستان، بهمن مرادنیا (4 شهریور) در حاشیه بازدید از شبکه فرعی آبیاری تحت
فشار سامانه سد آزاد سنندج، با اشاره به توسعه باغهای کردستان، اظهار کرد: در حال
حاضر 27 هزار هکتار باغات آبی در استان وجود دارد که پیش بینی شده 16 هزار و 800
هکتار دیگر که در دست اجرا است در سال آینده به این باغات اضافه شود.
وی تصریح کرد: طرح
توسعه
20
هزار
هکتار باغات در طول پنج سال اجرا خواهد شد که برای اجرای این طرح سالانه باید
250
میلیون دلار اعتبار اختصاص یابد
که امیدواریم این مبلغ جذب شود.
استاندار کردستان، گفت: در طرح توسعه باغات برای 24 هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد که در این راستا طرح آبی کردن 50 هزار هکتار توسعه باغات نیز برنامه ریزی شده که در تا 5 سال آینده اجرا میشود.
مرادنیا گفت: توسعه
بخش کشاورزی و دامپروری از
2
سال گذشته در دستور کار قرار گرفته که در این راستا تخصیص آب به
96
هزار هکتار از اراضی استان
تصویب شده و موجب افزایش سطح زیر کشت زراعت و باغات می شود.
وی
افزود: برای اجرابی کردن این طرح پنج ساله از رهبر معظم انقلاب درخواست یک و نیم
میلیارد دلار کردهایم که امیدواریم این اعتبار را از صندوق توسعه ملی دریافت کنیم.
استاندار کردستان با اشاره به در دست اجرا بودن توسعه باغات 4 هزار و 309 هکتار از اراضی استان از طریق سامانه انتقال آب سد آزاد، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح 420 تن به تولید محصولات باغی استان افزوده میشود.
اتمام جاده جدید سنندج-مریوان تا پایان سال جاری
استاندار کردستان، در ادامه بازدید از پروژه های مهم استان که به مناسبت هفته دولت صورت گرفت، گفت: با توجه به اینکه زمان زیادی برای ساخت پروژه جاده جدید سنندج-مریوان صرف شدهو هنوز نتیجه ای حاصل نشده است، امیدواریم با تلاش مجموعه، 17 درصد باقیمانده ساخت این پروژه تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، بهمن مردانیا در بازدید از جاده جدید سنندج- مریوان اظهار کرد: عملیات ساخت این پروژه از سال 83 آغاز شده و از سال 95 تاکنون کل پیشرفت آن 40 درصد بوده است.
وی تصریح کرد: تاکنون برای ساخت این پروژه 185 میلیارد تومان هزینه شده و برای تکمیل آن 170 میلیارد تومان دیگر لازم است که 80 میلیارد تومان آن تامین اعتبار شده و می توان گفت که این پروژه مشکل مالی ندارد.
استاندار کردستان،افزود: با توجه به اینکه زمان زیادی برای ساخت پروژه جاده جدید سنندج-مریوان صرف شدهو هنوز نتیجه ای حاصل نشده است، امیدواریم با تلاش مجموعه، 17 درصد باقیمانده ساخت این پروژه تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
در ادامه مظفر بیگلر، مدیرعامل شرکت راه یاب ملل، گفت: اصلاح مسیر سنندج- مریوان از تیژتیژ تا گاران به طول 52کیلومتر، برای کاهش طول 26کلیومتری جاده موجود در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: مسیرگاران تا مریوان به صورت چهار خطه در حال ساخت و مراحل آخر را طی میکند.
مدیر عامل شرکت راه یاب ملل، بیان کرد: از این 52 کیلومتر در حال حاضر 16 کیلومتر مانده آسفالت شود و مابقی به بهره برداری رسیده است.
بیگلر افزود: پیشرفت فیزیکی این پروژه به دو مقطع زمانی تقسیم شده در واقع از سال 81 این پروژه استارت خورده و در سال 95 اتفاق مهمی برای اصلاح روند پروژه صورت گرفت.
وی گفت: پیش بینی شده اتمام این پروژه تا پایان سال مالی 98 یعنی 31 تیرماه سال 99 طول بکشد.
مدیرعامل شرکت راه یاب ملل، تهویه و روشنایی دو تونل همرو و گزردره را مشکل اصلی این پروژه دانست و ذکر کرد: امیدواریم تا پایان شهریور ماه سال جاری کار روشنایی تونل را آغاز کنیم و بعد از آن تحویل قطعه 5 پیمانکاران تا پایان آذر ماه صورت می گیرد.
بیگلر با اشاره به ابتکاراتی که در این پروژه صورت گرفته است خاطرنشان کرد: درهای به مساحت 330 هزار متر مربع را که باید بر روی آن پل ساخته می شد، با خاک دفن کردیم و در واقع به وسیله خاک داخل تونل، بخشی از بدنه راه را ادامه دادیم.
وی خاطرنشان کرد: برای ایمن سازی و زیبایی جاده نیز در سه نقطه گالری احشام تعریف کردیم و برای اولین بار در راه سازی کشور پلی برای عبور حیوانات طراحی شده که ایمنی جاده به مخاطره نیفتد.
نظرات