فعالان حوزه صنایعدستی شهرستان ابركوه ضمن گلایه از افزایش قیمت مواد اولیه، مطالبه اصلی خود را برپایی نمایشگاه دائمی برای ارائه تولیدات خود در یک مکان مناسب که در معرض دید گردشگران داخلی و خارجی باشد، عنوان کردند.
به گزارش ایسنا - منطقه یزد، نمایشگاه صنایعدستی شهرستان ابرکوه در بوستان بانوان این شهر با حضور شهردار، اعضای شورای شهر، روسای کمیته امداد و اداره ارشاد و همچنین فعالان هنری و صنایع دستی افتتاح شد.
در اين نمايشگاه كه با همکاری برخی آموزشگاههای هنری و تعدادی از هنرمندان تحت حمایت کمیته امداد و هنرمندان متخصص در زمینه صنایعدستی که به صورت آزاد کار میکنند، دایر شده است، هنرمنداني در رشتههای طراحی و نقاشی، خوشنویسی و نقاشیخط، منبت، نقاشی روی شیشه(ویترای)، نساجی سنتی و دستباف، مصنوعات فلزی، چرم و غیره حضور دارند.
به گفتهي «حمیدرضا بصیری» ريیس فرهنگ و ارشاد ابركوه هدف از برگزاري اين نمايشگاه كه تا 27 خردادماه داير خواهد بود، حمایت از هنرهای سنتی و کسب و کارهای نوپای فرهنگی هنری شهرستان و کمک به رونق تولیدات داخلی است.
در حالي اين مقام مسئول معتقد است كه این نمایشگاهها به احیاء جغرافیای فرهنگی کمک میکند، غرفهداران این نمایشگاه نیز که اکثراً بانوان هستند، راهکار توسعه صنایعدستی و پیشبرد اهداف اقتصادی در این حوزه را افزایش تعداد نمایشگاهها، اختصاص یک مکان مناسب و دائمی که مورد استقبال گردشگران نیز قرار گیرد، عنوان ميكنند.
«نرگس امیدوارپناه» که حدود 9 سال است در رشتههایی همچون چهلتکه دوزی، عروسک پارچهای، گلیم فرش و نقاشی روی چوب فعالیت میکند، در گفتوگو با خبرنگار ايسنا – منظقه يزد، بهترین بازار فروش تولیدات خود را نمایشگاه عیدانه در کنار اثر طبیعی تاریخی سرو کهنسال ابرکوه ميداند.
«سید مصطفی کبرایی» هنرمندی که تولیدات چوبی را تهیه میکند نيز با بیان این که مواد اولیه برای تهیه سازههای چوبی بسیار گران شده است و برای کار سرمایه زیادی نیاز دارد، ميگويد: اگر وضعیت تهیه مواد اولیه به همین روند باشد، کار در حوزه صنایعدستی اصلاً به صرفه نیست و هیچ درآمدی نخواهد داشت.
اين هنرمند ابركوهي همچنین خواستار ایجاد یک نمایشگاه دائمی در مکانی مناسب ميشود که بیشتر در معرض دید عموم و مسافران شهرستان باشد.
«رقیه اکرمی» دیگر هنرمند ابرکوهي نیز از افزایش قیمت چند برابری مواد اولیه و سختی تهیه آن خبر ميدهد و اضافه ميكند: اگر این امکان در شهرستان فراهم میشد که بتوانیم مواد اولیه را با قیمت مناسبتر و دسترسی آسانتر تهیه کنیم، حداقل از این بابت دغدغهای نداشته و تولیدات ما نیز به مراتب افزایش مییافت.
وي که تقریباً هر هفته در بازارچه موقت صنایعدستی واقع در بوستان بانوان ابرکوه شرکت میکند، استقبال مردم را مثبت ارزیابی نميكند.
اكرمي خاطرنشان ميكند: اکثر بانوان ابركوهي در شاخهاي از هنر فعاليت دارند و علاقمند به آموزش و یادگیری هستند لذا کمتر کسی اقدام به خرید اين توليدات میکند ولي در حين حال نمایشگاههای عیدانه برای بانوانی که در حوزه صنایعدستی فعالیت میکنند، بهتر است.
البته برخی هنرمندان همچون «محبوبه سادات مرتضوی» و «زهرا امام پناه» نیز آتش به اختیار شدهاند و به عبارتي صرفاً در انتظار برپایی نمایشگاه نميمانند و خود اقدام به عرضه تولیدات در فضای مجازی و فروش اینترنتی ميكنند ولي با اين وجود آنها نيز خواستار راهاندازی یک نمایشگاه دائمی در مکانی مناسب هستند.
«سمانه پوربزرگر» و «مریم یوسفیان» ديگر هنرمندان ابركوهي نیز از عدم استقبال مردم به علت گرانی مواد اولیه و افزایش قیمت تولیدات صنایع دستی گلایه ميكنند و ميگويند: تقریباً همه امید فعالان صنایعدستی برپایی نمایشگاه برای عرضه محصولات است.
«محمدصالح فلاح زاده»ي 24 ساله هم که از کودکی کار با چوب را انجام داده و هماکنون در حوزه حجمسازی، مشبک و معرق چوب، لایه چینی و خراطی مشغول فعالیت است و اولین حضور خود در نمایشگاههای صنایعدستی را تجربه ميكند، به آینده خوب چنین نمایشگاههایی امیدوار است.
نظرات