روانشناسي

برای دسترسی به اخبار قدیمی‌تر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.
  • نقش والدین در کسب هویت نوجوان

    نقش والدین در کسب هویت نوجوان

    یک روانشناس در آستانه‌ روز نوجوان با تاکید بر اهمیت دستیابی نوجوان به هویت کسب شده و غیر قابل انکار خواندن نقش والدین در این مسیر، اظهار کرد: والدین کنترل گر، به شدت حمایتگر و یا والدین بیش از حد سخت گیر، خواسته و یا ناخواسته آسیب هایی را به نوجوان خود وارد می کنند و مسیر دستیابی به هویت را برای آنان دشوار می‌کنند.

  • افزایش افکار مرتبط با مرگ و بیگانه هراسی در طول پاندمی کووید۱۹

    افزایش افکار مرتبط با مرگ و بیگانه هراسی در طول پاندمی کووید۱۹

    یک روانشناس مطرح کرد:  یافته‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که تامل بر اپیدمی‌ها و یا شیوع ویروس‌هایی مانند ابولا، آنفلوآنزای خوکی و... منجر به افزایش افکار مرتبط با مرگ و رفتارهای دفاعی می‌شود. از طرفی رابطه معناداری میان اضطراب مرگ، باورهای اضطرابی و رفتارهای مرتبط با کووید-۱۹ نظیر احتمال استفاده از ماسک در اماکن عمومی گزارش شده است.

  • رابطه رضایت شغلی با سلامت روان کارمندان

    رابطه رضایت شغلی با سلامت روان کارمندان

    کارشناس ارشد روانشناسی می‌گوید رضایت شغلی، نگرش فردی نسبت به شغل بوده و یکی از عوامل مهم در موفقیت شغلی است که باعث افزایش کارایی، بروز خلاقیت و احساس رضایت فردی می‌گردد.

  • تاثیر مخرب همراهی والدین در تقلب کردن دانش آموزان

    تاثیر مخرب همراهی والدین در تقلب کردن دانش آموزان

    یک روانشناس با اشاره به همراهی برخی والدین در تقلب کردن دانش آموزان هنگام پرسش و پاسخ مجازی، گفت: والدین باید توجه داشته باشند که دانش آموز کنونی، شهروند آینده این جامعه است و از این رو آموزش کنترل درونی به دانش آموز و عدم تقلب در هنگام نبود کنترل بیرونی در آموزش مجازی، امری مهم محسوب می‌شود.

  • هشدار نسبت به افزایش اختلالات روان در پاندمی کرونا

    هشدار نسبت به افزایش اختلالات روان در پاندمی کرونا

    به گفته‌ی یک روانشناس حدود ۵ الی ۱۵ درصد از افراد جهان پیش از پاندمی کرونا مبتلا به اختلالات روانی بوده‌اند اما این آمار مطابق با پژوهش‌های انجام شده در دوران پاندمی کرونا ویروس، در برخی مناطق و کشورها به ۵۰ درصد رسیده است و در صورت ادامه یافتن این روند این آمار نیز افزایش پیدا می‌کند.

  • افزایش اعتیاد به اینترنت در پاندمی کرونا

    افزایش اعتیاد به اینترنت در پاندمی کرونا

    یک روانشناس با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد از افراد در کشور درگیر اعتیاد به اینترنت هستند و با تاکید بر اینکه این اعتیاد اغلب در سنین نوجوانی رخ می‌دهد، گفت: پیس بینی می شود این اعتیاد در ایام پاندمی کرونا افزایش پیدا کند چراکه نوجوانان دارای وقت آزاد بیشتری هستند و استفاده مشروع آن‌ها از اینترنت نیز با وجود کلاس‌های مجازی افزایش پیدا کرده است.

  • دورکاری و ایجاد فرسودگی شغلی

    دورکاری و ایجاد فرسودگی شغلی

    یک روانشناس مطرح کرد: هرچند برخی یافته های پژوهش ها دارای تناقضاتی هستند اما به نظر می رسد ترکیبی از دورکاری و خدمت در محل سازمان می تواند از فرسودگی شغلی بکاهد، به طوری که دورکاری طولانی مدت و یا حضور پیوسته در محل کار، هر دو می توانند با فرسودگی شغلی در ارتباط باشند.

  • «مومو»؛ چالش دنیای مدرن

    «مومو»؛ چالش دنیای مدرن

    پیر و جوان نمی شناسد. خیلی از بزرگ‌ترها هم از وحشتی گفته اند که «مومو» به جانشان انداخته و خواب و خوراکشان را گرفته است. در مقابل بسیاری هم آن را در حد شایعات دنیای مجازی می‌دانند و به تکذیبیه‌ی رئیس پلیس اهواز در ماجرای خودکشی پسربچه‌ای که گفته می‌شد به تحریک مومو جان باخته، استناد می‌کنند!

  • به شیطنتهای کودکان در زمان آموزش مجازی زیادی حساس نشوید

    به شیطنتهای کودکان در زمان آموزش مجازی زیادی حساس نشوید

    یک روانشناس معتقد است که والدین در دوران شیوع کرونا باید به آموزش مجازی دانش آموزان به عنوان یک دوره گذار نگاه کنند، به آن‌ها زمان دهند تا به تدریج با آموزش مجازی کنار بیایند و نیازی نیست نسبت به شیطنت آن‌ها حساس شوند.

  • چگونه دخترانی با اصالت تربیت کنیم؟

    چگونه دخترانی با اصالت تربیت کنیم؟

    یک روانشناس اظهار کرد: اگر دختران خود را مبتنی بر اصالت پرورش دهیم، چه در شهر باشند و چه در روستا کمتر تحت تاثیر شعارهای مصرف گرایانه نظام سرمایه داری قرار می‌گیرند و نیازهای خود را بر اساس خطابه‌های حاکم اجتماعی شکل نمی‌دهند.

  • نوازش شرطی ممنوع!

    نوازش شرطی ممنوع!

    یک روانشناس معتقد است که گاهی لازم است بی قید و شرط به فرزندتان بگویید «دوستت دارم»، او را در آغوش گرفته و به خود بفشارید، با او بازی کنید یا برایش هدیه بخرید و اینگونه عزت نفسش را به اوج برسانید.

  • فشارهای روانی بیکاری زنان در دوران کرونا

    فشارهای روانی بیکاری زنان در دوران کرونا

    یک روانشناس معتقد است شیوع پاندمی کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل، شرایط روانی زنان سرپرست خانوار و مجردی که امرار معاششان بر عهده خودشان است را سخت کرده است این در حالیست که با شیوع بیماری کرونا تعداد مراجعات زنان به روانشناسان و گله مندی آنان نسبت به شرایط فعلی و اضطراب و افسردگی بیشتر شده است چراکه زنان در این شرایط علاوه بر دغدغه‌های گذشته خود، نگران وضعیت سلامت خانواده، وضعیت تحصیل فرزندان، تربیت فرزندان و... نیز هستند.

  • تاثیر بحران کووید ۱۹ بر سلامت روان زنان

    تاثیر بحران کووید ۱۹ بر سلامت روان زنان

    یک روانشناس اظهار کرد: زنان خطر بحران را جدی تر تلقی می‌کنند، شبکه روابط اجتماعی فعالی دارند و خبر را از کانال‌های غیر رسمی همانند ارتباطات دوستانه بیشتر دریافت می کنند و همین امر منجر به افزایش آسیب‌های روحی و روانی در شرایط کرونا برای آن‌ها می‌شود.

  • افکار خودکشی، چراغ خاموش جاده مرگ

    افکار خودکشی، چراغ خاموش جاده مرگ

    شاید افکار خودشکی در فراز و نشیب‌های زندگی به سراغ بسیاری از افراد رفته باشند، اما از فکر خودکشی تا دست زدن به چنین اقدامی، فاصله‌ی زیادی است که مداخلات روانشناختی به موقع، می‌تواند با شناسایی علل خودکشی، ضمن درمان گام به گام اختلال‌های خلقی و رفتاری، افراد را از اقدام به آن منصرف کند.

  • از کجا بدانیم به بلوغ عاطفی رسیده ایم؟

    از کجا بدانیم به بلوغ عاطفی رسیده ایم؟

    یک روانشناس به ارائه توضیحاتی درباره بلوغ عاطفی به عنوان یکی از مولفه‌های بهداشت روان پرداخت و گفت: هنگامی می‌توان گفت فردی به بلوغ عاطفی رسیده است که توانایی مدیریت عواطف و احساساتش را داشته باشد، به درک درستی از خود و روابط بین فردی رسیده باشد و نحوه درست ابراز هیجان و واکنش مناسب به رفتار اطرافیان را بداند.

  • خشونت‌ سایبری در پاندمی کووید ۱۹

    خشونت‌ سایبری در پاندمی کووید ۱۹

    یک روانشناس اظهار کرد: آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که از هر چهار زن یک نفر خشونت سایبری را تجربه می‌کند. خشونت سایبری انواع مختلفی دارد از جمله خشونت علیه فضای خصوصی، استثمار جنسی، تهدیدات آنلاین و ... که می‌توان گفت همگی از مصادیق نبود بهداشت روان به شمار می‌رود.

  • زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات روانی می‌شوند/معتادان به بازیهای کامپیوتری بهداشت روان ندارند

    زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات روانی می‌شوند/معتادان به بازیهای کامپیوتری بهداشت روان ندارند

    یک روانشناس گفت: بر اساس مطالعات حدود ۲۳ درصد از جمعیت کل کشور دچار اختلالات روانی هستند که بخش اعظم این آمار متعلق به زنان است.

  • بهداشت روان و کلاس‌های مجازی

    بهداشت روان و کلاس‌های مجازی

    یک روانشناس با بیان اینکه بهداشت روان دانش آموزان با مدیریت درست سیستم آموزشی در آموزش مجازی به خطر نمی‌افتد اظهار کرد: در گام نخست باید به دانش آموزان تبیین کرد که آموزش مجازی یکی از انواع آموزش است و اگرچه در حال حاضر او مجبور به چنین آموزشی است اما در گذشته برخی بنا بر مزیت‌های این نوع آموزش، از همین طریق به آموزش می‌پرداختند. اینگونه دانش آموز درک درستی از آموزش مجازی پیدا می‌کند که ادراک گام نخست بهداشت روان است.

  • چگونه حالمان را خوب کنیم؟

    به بهانه هفته سلامت روان؛

    چگونه حالمان را خوب کنیم؟

    یک روانشناس بالینی گفت: بهداشت روان یا سلامت روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است، به شکلی که فرد بتواند از تفکر و توانایی‌های خود استفاده کرده، در جامعه عملکرد داشته و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده کند.

  • بیکاران و خانه دارها بیشتر دچار اختلال روانی می شوند

    بیکاران و خانه دارها بیشتر دچار اختلال روانی می شوند

    یک روانشناس مطرح کرد: عدم شناخت صحیح مردم از روانشناسان و روانپزشکان یکی از مشکلات مهم در امر ارتقای بهداشت روان جامعه است. مردم بنا به لغات منسوخ شده ای همچون دیوانه و روانی علاقه ای به حضور در مطب ها ندارند و در زمینه فرهنگ سازی این مهم نیاز به اقدامات جدی است.

  • بیمه‌ها بیماری‌های روانی را هم پوشش دهند

    مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی مرکز بهداشت آذربایجان شرقی:

    بیمه‌ها بیماری‌های روانی را هم پوشش دهند

    مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مرکز بهداشت آذربایجان شرقی، تاکید کرد: بیماری‌های روانی هم مانند سایر بیماری‌ها قابل پیشگیری بوده و درمان پذیر هستند.

  • آمارقابل تامل از ابتلای شهرنشینان به«افسردگی» و «روان پریشی»

    آمارقابل تامل از ابتلای شهرنشینان به«افسردگی» و «روان پریشی»

    بنابر اظهارات عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، خطر ابتلا به «افسردگی» در ساکنان شهری ۲۰درصد بیشتر از کسانی است که در مناطق روستایی و یا خارج از شهر زندگی می کنند، این در حالیست که خطر ابتلا به «روان پریشی» در شهرها ۷۷درصد بیشتر از ساکنان روستایی است.

  • «سابقه خانوادگی» و «ژنتیک» عاملی موثر در ایجاد اختلال روانی

    «سابقه خانوادگی» و «ژنتیک» عاملی موثر در ایجاد اختلال روانی

    عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همزمان با هفته بهداشت و سلامت روان با اشاره به داده‌های سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: تقریبا از هر چهار نفر در سراسر جهان یک نفر در یک دوره از زندگی خود ممکن است در معرض یک بیماری روانی باشد. در حالی که هنوز تعداد زیادی از محققان و روانشناسان بالینی وجود دارند که در مورد بسیاری از بیماریهای روانی اطلاعاتی ندارند، یک چیز قطعی است و آن اینکه بیماریهایِ روانی و سلامت روان تحت تأثیر شرایط پیچیده و چند علتی هستند.

  • ابهامات جنسی کودکان را چگونه پاسخ دهیم؟!

    روانشناس کودک تشریح کرد

    ابهامات جنسی کودکان را چگونه پاسخ دهیم؟!

    یکی از مهمترین وظایف و چالش هایی که یک پدر و مادر با آن رو به رو هستند نحوه تربیت فرزندان است؛ زیرا کودکی که به درستی تربیت نشود در آینده‌ای نه چندان دور مشکلات فراوانی برای خود و اطرافیان به وجود می آورد.

  • ضریب بالای افسردگی و اضطراب در جامعه

    ضریب بالای افسردگی و اضطراب در جامعه

    معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در هفته سلامت روان، با بیان اینکه ضریب افسردگی و اضطراب جامعه بالا است، اظهار کرد: بیماری کرونا باعث شده است که سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد جامعه دچار اختلال شود و همگام با این بیماری، اختلالاتی نظیر افسردگی، اضطراب، خشونت های خانگی و... را برای افراد به وجود آورده است.

  • تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا

    سازمان نظام روانشناسی خواستار شد

    تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا

    رییس سازمان نظام روانشناسی کشور خواستار تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و توسط ستاد ملی مقابله با کرونا شد.

  • سبک بزرگ شدن خودتان را روی کودکتان پیاده نکنید

    سبک بزرگ شدن خودتان را روی کودکتان پیاده نکنید

    یک مشاور با تاکید بر اینکه بسیاری از والدین باید در سبک فرزند پروری خود تغییراتی را اعمال کنند، اظهار کرد: بسیاری از والدین در کودکی تحت پرورش غلطی بزرگ شده‌اند و ممکن است صدمات روحی دیده باشند و اکنون همان سبکی که در کودکی مشاهده کرده‌اند را روی کودکان خود اعمال می‌کنند در حالی که اگر سبک فرزند پروری خود را تغییر ندهند، همان آسیب‌ها را به کودکانشان منتقل می‌کنند.

  • منع کودکان برای ورود به فضای مجازی کار درستی است؟

    منع کودکان برای ورود به فضای مجازی کار درستی است؟

    در شرایط کنونی جامعه که به علت شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیت‌ها از جمله آموزش دانش آموزان به صورت مجازی برگزار می‌شود، حضور کودکان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز افزایش یافته است؛ به طوری که بسیار از والدین در شرایط کنونی نگران این مسئله هستند و احساس می‌کنند باید به گونه‌ای کودک خود را از دسترسی به محتوای فضای مجازی منع کنند، برخی والدین حتی حضور کودکان در این فضا را زود هنگام می‌دانند و بر این باورند کودکان نباید تا قبل از سن نوجوانی در این فضا حاضر شوند.

  • نامه ای به رییس جمهور برای تصویب و ابلاغ تعرفه های روانشناسی

    نامه ای به رییس جمهور برای تصویب و ابلاغ تعرفه های روانشناسی

    رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در نامه‌ای به رئیس جمهور، به دلیل شرایط حاد کرونا و نیاز مردم به خدمات روانشناسی و مشاوره، خواستار تصویب و ابلاغ تعرفه‌های روان‌شناسی و مشاوره در کمیسیون اقتصاد شد.

  • توصیه‌هایی برای سازگاری کودکان با سوگ عزیزان در دوران کرونا

    توصیه‌هایی برای سازگاری کودکان با سوگ عزیزان در دوران کرونا

    شرایط پاندمی کرونا طی ۱۰۰ سال اخیر امری بی‌سابقه بوده و مردم در سراسر دنیا در حسرت روال عادی زندگی سابق، روزها را سپری می‌کنند. برخی ممکن است در سوگ از دست دادن عزیزان خود به دلیل کرونا باشند، از دست دادن، اندوه و سوگواری برای همه دشوار و پیچیده است؛ به خصوص برای کودکان که برای اولین بار در طول زندگی با چنین مسئله‌ای روبرو می‌شوند.