از سال ۲۰۰۷ این روز در سراسر جهان در آخرین شنبه ماه مارس با میلیونها شرکتکننده برگزار میشود و هدف از آن، توجه به بحران تغییرات آبوهوایی است که در حال تجربه آن هستیم. ۲۷ مارس ۲۰۲۱ (هفتم فروردین) بهعنوان روز ساعت زمین در نظرگرفته شده، به مدت یکساعت چراغها در زمین خاموش میشود و به تغییرات اقلیمی توجه خواهد شد و اینک با گذشت بیش از یک دهه، بحران آبوهوایی همچنان تهدیدی برای تنوع زیستی و طبیعت است.
محققان اخیرا تلاش کردهاند تا در روز ساعت زمین موضوع از دستدادن طبیعت را مهم جلوه دهند. مارکو لامبرتینی، مدیر صندوق جهانی طبیعت (WWF)، عنوان کرد: «محافظت از طبیعت مسئولیت اخلاقی ماست، اما از دستدادن آن، آسیب پذیری ما در برابر بیماریهای همهگیر را افزایش میدهد و تغییرات آبوهوایی را تسریع و امنیت غذایی ما را تهدید میکند.»
محققان اظهار کردند: اگر امروز اقدامی نکنیم، در آینده نهچندان دور با اثرات شدیدتر بحران آبوهوایی مواجه خواهیم شد. پس بیایید با خاموشی در ساعت زمین، ساعتی به صدای این سیاره گوش فرا دهیم و ندای تغییر را بشنویم. در برخی از کشورها مانند امارات، ساعت زمین فقط یک ساعت نیست بلکه تعهد به یک سبک زندگی پایدار و سبز است و کوچکترین اقدامات مانند خاموشکردن چراغها میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
WWF عنوان کرد: افزایش تجارت جهانی، مصرف و رشد جمعیت انسانی و همچنین ادامه شهرنشینی در این موضوع نقش مهمی دارد. ما طبیعت را سریعتر از آنکه بتواند خود را بازیابی کند از دست میدهیم و بدون اقدام فوری، آسیبهای قابل توجه مانند غذا و آب ناکافی برای جمعیت در حال رشد در جهان، آسیب به اقتصاد و انقراض گسترده یک میلیون گونه به مردم و کره زمین اجتناب ناپذیر است.
حوادث شدید آبوهوایی، آتشسوزهای ویرانگر و شیوع بیماری کووید- ۱۹ نشان میدهد که حفاظت از طبیعت برای آینده بسیار مهم است.
برگزاری این رویداد در سال جاری مانند سال گذشته به دلیل همهگیری بیماری کووید- ۱۹ مجازی خواهد بود و افراد حمایت خود از این روز را در شبکههای اجتماعی نشان خواهند داد.
کارشناسان بر این باورند که میتوانید از هر مکانی بر این رویداد تاثیرگذار باشید و با توجه به خانهنشینی کرونایی هنوز راههایی به صورت مجازی و آنلاین وجود دارد که میتوانیم این مراسم را از هرکجای دنیا درباره طبیعت و توجه جهانی به این موضوعات برگزار کنیم و درباره سیاره خود گفت وگو داشته باشیم.
در آینده، سیستمهای طبیعی برای همه افراد حیاتی است و با این حال، طی ۵۰ سال گذشته در تاریخ بشر میزان از دست دادن جهانی طبیعت، بیسابقه بوده است. طبیعت نه تنها غذا، آب، هوای پاک و سایر خدمات با ارزش بیش از ۱۲۵ تریلیون دلار در سال را به ما ارائه میدهد، بلکه یکی از مهمترین موارد در برابر تغییرات آبوهوایی است و یکی از سریعترین، قدرتمندترین و مقرونبهصرفهترین راهحل های بحران آب و هوایی، حفاظت از طبیعت خواهد بود.
برگزاری مراسم ساعت زمین با هدف افزایش آگاهی و ایجاد گفت وگوهای جهانی در مورد حفاظت از طبیعت نه تنها برای مقابله با بحران آبوهوا، بلکه برای اطمینان از سلامتی، خوشبختی، رفاه و حتی بقاء است. هدف از برگزاری سالانه ساعت زمین در سال جاری تشدید اقدامات جهانی درباره بهبود سریع طبیعت در حال انحطاط است.
منابع
dailysabah.com
ecowatch.com
globenewswire.com
pna.gov.ph
earthhour.org scout.org
wwf.ca
انتهای پیام
نظرات