آفاق امیریان، مدیر رویداد «مد پایدار با رویکرد صنایعدستی»، درباره ایده شکلگیری این رویداد به ایسنا میگوید: در خانه همه ما بطریهایی وجود دارد که روانه سطل زباله و یا در بهترین حالت بازیافت میشود، لباسهای قدیمی و بیاستفادهای هست که در کمدهایمان خاک میخورد و تکه پارچههای دم قیچی و دور ریزی که میشود آنها را به چرخه استفاده بازگرداند و یا با کمی خلاقیت به عروسک تبدیلشان کرد.
او تصریح میکند: همانگونه که هر منطقه از ایران، لباس قومی ملیتی اصیل خود را دارد، با نشان کمرنگتری میتوان عروسکهای بومی آن منطقه را نیز یافت. ارتباط دادن دوخت لباس هر منطقه در اندازه کوچک با استفاده از پارچههای دورریز و دمقیچیها و ارتباط دادن با عروسکهای بومی و دستساختۀ همان دیار با رویکرد دوستداری محیط زیست(مد پایدار) و به شرط تحقق و زنده کردن لباس اقوام از گذشته تا حال، میتواند به خوبی نسل جدید را به این وجه از فرهنگ ایران واقف کند.
مدیر رویداد «مدیر پایدار با رویکرد صنایع دستی» ادامه میدهد: در واقع آگاهی از این ظرفیت، زمینهساز شکلگیری رویداد «مد پایدار با رویکرد صنایعدستی» شد؛ رویدادی که در دو بخش طراحیشده تا مردم را تشویق کند با همان ابزارهای بیاستفاده و دور ریز، به ساخت عروسکهای بومی و سنتی پارچهای با تن پوش قومیتی از زمان هخامنشیان تا به حال و یا ساخت عروسک خلاقانه با مواد دلخواه (کاموایی، پارچهای، کنفی، چوبی و ...) همچنین با طراحی لباس آزاد با استفاده از اضافه پارچهها بپردازند.
این هنرمند حوزه صنایعدستی توضیح میدهد: پیرو این نگاه، فراخوان رویداد «مد پایدار با رویکرد صنایعدستی» منتشرشده و علاقهمندان در همه ردههای سنی از سراسر ایران، تا تاریخ ۱۵ اردیبهشتماه فرصت دارند در آن شرکت کنند.
امیریان یادآور میشود که در مرحله نخست، متقاضیان شرکت در رویداد، باید تصویری از عروسکی که ساختهاند را به نشانی modyafta@gmail.com و یا از طریق واتساپ به شماره ۰۹۱۳۴۴۳۸۶۸۸ ارسال کنند و در مرحله بعدی، با گزینش اولیه آثار به افراد اعلام میشود که اصل آثار ر به همراه شناسنامه، به دبیرخانه رویداد بفرستند.
مدیر و برگزار کننده رویداد «مد پایدار با رویکرد صنایعدستی»، با اشاره به اینکه تا این لحظه، ۶۵۰ اثر به دبیرخانه این رویداد ارسال شده، خطاب به شرکت کنندگان میگوید: اندازه عروسکهای ارسالی باید بین ۱۰ تا ۴۰ سانتی متر و تن پوش آنها میتواند از لباسهای ملل و یا سنتی مانند لباسهای محلی و یا لباسهای مد روز باشد.
امیریان خبر میدهد که به نفرات برگزیده اول تا سوم این رویداد، هدایایی به ترتیب از سه تا یکمیلیون تومان به علاوۀ تندیس طلایی و لوح تقدیر اهدا خواهد شد، به تمام افراد شرکت کننده ۷ تا ۱۴ ساله نیز لوح تقدیر و به کسانی که عروسکهای بومی خود را ارسال کنند، هدایایی دیگر تعلق خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات