• یکشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400021912869

یک ایدزی چگونه برای زنده ماندن امیدداشته باشد؟

یک ایدزی چگونه برای زنده ماندن امیدداشته باشد؟

ایسنا/قم مسئول مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان قم گفت: ایدز درمان نمی شود بلکه مانند دیابت و فشار خون کنترل می‌شود تا هم به افراد دیگر منتقل نشود و هم سیستم ایمنی بدنی فرد ضعیف نشود تا دچار سایر بیماری ها شود همچنین ایدز با دست دادن، بوسیدن، در آغوش گرفتن، هم غذا شدن و...منتقل نمی شود و نیاز به نگرانی و ترس وجود ندارد و می‌توان مثل افراد عادی با آنها رفتار کرد.

روز گذشته روز بیماری های خاص بود و در این روز همه به این مساله فکر می کنند که چه بیماری هایی را می توان بیماری خاص نامید. بیماری هایی که نصیب هر کسی نمی شود و از هر هزاران انسان یا چند صد هزار انسان ممکن است فقط یک نفر را درگیر کند. برخی را به دلیل ژنتیکی و بد بیاری های روزگار و برخی هم به دلیل سهل انگاری ها.

ایدز از همان بیماری های مخوفی است که فکر کردن به آن هم انسان را آزار می دهد چون تصور همگان از ایدز بیماری است بس کشنده که بدتر از مردن مرگ تدریجی ناشی از تنهایی ها و رنج ها و فرار عزیزان از انسان و همچنین سرزنش های دیگران انسان را عذاب می دهد.

دکتر محمد جواد سلمی زاده، مسئول مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان قم، گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: در خصوص ایدز از داروهای خاصی استفاده می شود که انتقال کمتر شود. ولی داروی تزریقاتی خاصی وجود ندارد که انتقال بیماری را به صفر برساند و بیمار مبتلا به ایدز ناقل نباشد؛ اما اگر بیمار مبتلا به HIV داروهای مناسب با وضعیت خود را به موقع مصرف کند می‌تواند بار ویروسی خون را به حد صفر برساند که در آزمایشگاه قابل شناسایی نباشد که گفته می‌شود این بیمار ناقل نیست، اما این حرف به معنا آن نیست که فرد مبتلا به HIV بی احتیاطی کرده و از وسایل پیشگیری استفاده نکند؛ زیرا در پزشکی چیزی به اسم صد درصد وجود ندارد.

وی درخصوص نگرانی های افراد مبتلا به ایدز بیان کرد: بیشترین نگرانی این افراد تامین  دارو و موجود بودن دائمی داروها است که برخی اوقات این نگرانی منجر به ذخیره دارو به اشکال مختلف توسط این افراد می‌شود؛ چون احساس امنیت از بودن دارو را ندارد.

مسئول مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان قم اظهارکرد: این افراد بیان می کنند که هرجایی که اعلام می‌کنند HIV مثبت هستند با توهین بیرون شان می کنند و بیماری بوده که به چهار دندانپزشکی مراجعه کرده و با بی احترامی بیرونش کردند که به طور طبیعی این بیمار به پنجمین دندان پزشکی که می‌رود بیماری خود را مخفی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نگرانی موجود در جامعه منجر می‌شود که برخی افراد تحصیل کرده و گروه های تخصصی نیز به گونه ای بد برخورد کنند که این امر منجر به مخفی کاری می‌شود، تصریح کرد: نگرانی دیگر این افراد بیمارستان و عمل های جراحی است؛ زیرا وقتی بیمارستان ها وگروه های پزشکی متوجه HIV مثبت بودن آنها می‌شوند به سردی برخورد می‌کنند.

وی ادامه داد: به همین علت از کمیته بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی درخواست کرده بودیم که یک اتاق خاص در یک بیمارستان اختصاص بدهند که هم بیماران HIV وهم افراد بستری در بخش ها نگران نباشند و این امر به معنای جدا سازی و قرنطینه نیست بلکه به معنای سرویس دهی ویژه است تا بیمارستان ها از پزیرش این افراد شانه خالی نکنند.

وی با بیان اینکه نگرانی دیگر افراد مبتلا به HIV بحث دندان پزشکی است، افزود: بسیاری ازاین افراد به دلایل متعددی مانند سابقه اعتیاد، نداشتن توان مالی، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و...دندان هایشان خراب است و چون نمی توانند رسیدگی کنند به مرور زمان این تخریب دندان ها سبب بیماری های مختلف می‌شود به همین خاطر واحدی را در مرکز مشاوره‌ای بیماری‌های رفتاری با همکاری معاونت بهداشت، دانشگاه علوم  پزشکی و...ایجاد کردیم و دکتر خاکی، رئیس بخش خیرین سلامت استان، نیز موافقت کردند که مواد مصرفی مورد نیاز دندان‌پزشکی را از بخش خیرین سلامت تامین کنیم تا بتوانیم دندان های این افراد را با قیمت مناسب و یا حتی به صورت رایگان درست کنیم.

مسئول مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان قم ادامه داد: این کار می تواند بار بزرگی از دوش جامعه و دندانپزشکی ها بردارد و بسیاری از نگرانی های مردم، گروه های تخصصی و دغدغه بیماران را رفع کند و امیدواریم مسئولین مربوط نیز سرعت کار را افزایش دهند که انشاالله تا پایان ماه رمضان این کار انجام شود و در عید فطر، عیدی مناسبی به بیماران و مردم شهر بدهیم.

وی با اشاره به اینکه یک تا دو هفته بعد از وارد شدن ویروس ایدز به بدن علائم شبیه به سرما خوردگی مانند تب ضعیف، بدن درد و... رخ می‌دهد و به جز مواردی که فرد رابطه پر خطر دارد و این علائم را به ایدز ربط نمی‌دهد، عنوان کرد: برجسته شدن غدد لنفاوی پشت گردن، زیر گردن، زیر بغل و ... میتواند از علائم اولیه ایدز باشد همچنین ویروس ایدز می‌تواند تا ۱۸ ماه قابل شناسایی نباشد.

وی در رابطه با تفاوت ایدز و اچ آی وی اظهار کرد: وقتی ویروس در خون فرد وجود دارد و فرد هیچ گونه علائم بالینی ندارد آن را HIV مثبت می گویند؛ اما در مراحلی که علائمی مانند بیماری های پوستی مختلف، علائم سرماخوردگی مکرر، سفید شدن دهان  وزبان و... بروز می‌کند را ایدز می‌گویند.

مسلمی زاده با بیان اینکه ایدزبه معنا کاهش و یا ضعف سیستم ایمنی بدن است که به دنبال آن بیماری های مختلف نفوز می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا چیزی به اسم  داروی درمان ایدز وجود ندارد؛ اما در مباحث تحقیقاتی و موضوعاتی که اخیرا مطرح شده، داروهایی پیدا شده است که فرد به جای مصرف روزانه دارو، به صورت هفتگی و یا ماهانه دارو مصرف کند.

وی با تاکید بر اینکه ایدز درمان نمی شود بلکه مانند دیابت و فشار خون کنترل می‌شود تا هم به افراد دیگر منتقل نشود و هم سیستم ایمنی بدنی فرد ضعیف نشود تا دچار سایر بیماری ها شود، بیان کرد: ایدز با دست دادن، بوسیدن، در آغوش گرفتن، هم غذا شدن و...منتقل نمی شود و نیاز به نگرانی و ترس وجود ندارد و می‌توان مثل افراد عادی با آنها رفتار کرد و فقط باید از ترشحات بدن این افراد پرهیز شود همچنین از مسواک و تیغ  مشترک نیز استفاده نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha