دکتر سید محمد حسین کریمیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ ممکن است شرایط شیوع کرونا برای حوزه آموزش رفع شود، که در این راستا معاونت آموزشی وزارت علوم نامهای را ابلاغ کرده و به دانشگاهها اعلام کرده که امسال آمادگی داشته باشید چراکه ممکن است شرایط بازگشت به دانشگاه ها فراهم شود. حتی در این نامه اشاره شده که ممکن است امتحانات پایان ترم جاری نیز به صورت حضوری برگزار شود.
وی در رابطه واکسیناسیون دانشجویان گفت: در شرایط فعلی، شاهد این هستیم که فرآیند واکسیناسیون برای کادر درمان برخی گروه های سنی سالمند انجام میشود و هیچ اشارهای به واکسیناسیون دانشگاهیان نشده است. این در حالی است که دانشگاهها و مراکز آموزشی از مراکز پرخطر هستند ولی تاکنون فرآیند واکسیناسیون دانشجویان مطرح نشده است.
دکتر کریمیان با بیان اینکه واکسیناسیون در کشورهای خارجی مانند کانادا با روند مشخصی انجام میشود، افزود:دانشگاههای کانادا اعلام کردهاند که از ماه سپتامبر کلاسهای دانشگاههای این کشور به صورت حضوری است. بنابراین دانشگاهیان این کشور از هماکنون برای بازگشت دانشجویان آماده میشوند. چراکه روند واکسیناسیون برای آنها با یک برنامه مشخصی انجام میشود.
معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه به احتمال ۸۰ درصد ترم بعد نیز مجازی خواهد بود، ادامه داد: هرکاری که ما انجام دهیم و همه تلاشهای ما در شرایط فعلی، به روند توزیع واکسن کرونا بستگی دارد و بعید میدانم که واکسیناسیون در حدی انجام شود که به دانشجو بگوییم به کلاسهای خود بازگردد.
وی با اشاره به کلاسهای عملی و آزمایشگاهی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت: قرار بود قبل از شیوع پیک چهارم کرونا و تعطیلی مجدد کلی، کلاسهای عملی ما شروع شود. ولی به یک باره کشور وارد شرایط قرمز شد و در این شرایط امکان برگزاری کلاسهای عملی وجود ندارد. بنابراین تمامی برنامهریزیها، کلاسبندیها و برنامههای ارائه خوابگاهها لغو شد. به این ترتیب، تمام برنامهریزیهای ما در نهایت وابسته به وضع شیوع کرونا درکشور است. ما در تابستان برنامههایی برای ارائه آزمایشگاههای نیمه حضوری داریم و تمامی این برنامهها به شرایط کرونا بستگی دارد.
دکتر کریمیان با بیان اینکه حتی اگر ما کلاسهای عملی را برگزار کنیم، دانشجویان حضوری به دانشگاه مراجعه نمیکنند، اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی دانشجویان اصلا تمایلی به حضور در دانشگاه ندارند و خانوادههای آنها با دانشگاه تماس میگیرند و میگویند که فرزندان ما تمایلی به حضور در دانشگاه در شرایط فعلی ندارند. پس اگر ما هم بخواهیم کلاسهای عملی را برگزار کنیم، دانشجویان در کلاسها حضور پیدا نمیکنند.
وی با اشاره به ترم گذشته ادامه داد: ما در ترم پیش، قصد داشتیم دانشجویان را در دو مرحله وارد دانشگاه کنیم و کلاسها را حضوری برگزار کنیم تا اینکه مجددا یکی از موجهای شیوع کرونا آغاز شد و تمام برنامههای ما را بهم ریخت.
معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر در مورد ظرفیت حضور دانشجویان در کلاسهای حضوری در شرایط فعلی خاطرنشان کرد: ظرفیت حضور دانشجویان بستگی به فضای کارگاهها دارد. برخی از کارگاهها فضای بزرگی دارند و میتوانیم شاهد تعداد بیشتری از دانشجویان در این کلاس ها باشیم.ولی غالبا ظرفیت به صورت یک سوم و یک دوم است. در حال حاضر فضای فیزیکی تمامی کلاسها خالی است. پس میتوان دانشجویان را در تمامی کلاسها توزیع کرد تا کارگاههای عملی برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات