به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از آغاز کودتا در اول فوریه سال جاری میلادی و به دست گرفتن قدرت توسط خونتا، براندازی دولت مدنی و دستگیری و حبس آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و دیگر سیاستمداران سرشناس این کشور، میانمار در آشوب و ناآرامی به سر میبرد.
ارتش میانمار با نیروی کشنده به اعتراضات حامی دموکراسی در شهرها و مناطق مختلف این کشور پاسخ داده و درگیریها بین ارتش و شورشیان قومیتی در مناطق مرزی و نیروهای تازه تشکیل شده شبه نظامی شدت گرفته است.
بر اساس اعلام گروه انجمن کمک رسان به زندانیان سیاسی، تا روز دوشنبه، ۸۰۲ تن در جریان سرکوبهای دولت خونتا در میانمار کشته شدهاند.
این گروه همچنین اعلام کرد: این آمار از سوی انجمن تایید شده اما تعداد واقعی تلفات احتمالا بالاتر است. شش مورد تلفات دیگر در شهرهای استان "چین" و مناطقی از شهرهای ماندالای و یانگون گزارش شده است.
خونتا پیشتر تعداد تلفات غیرنظامیان را کشته شدند، مورد مناقشه قرار داد و گفت، دهها تن از اعضای نیروهای امنیتی نیز در جریان اعتراضات کشته شدند.
این گروه همچنین اعلام کرد، ۴۱۲۰ تن نیز در حال حاضر در بازداشت هستند که ۲۰ تن آنها به مرگ محکوم شدهاند.
بیشترین و شدیدترین درگیریها از اول فوریه در روزهای اخیر در میندات، ۱۰۰ کیلومتری مرز هند در استان "چین" بوده که در آن، نیروهای امنیتی با شبه نظامیان محلی درگیر شدند.
هزاران تن از ساکنان محلی در این شهر به جنگلها، روستاها و درهها پناه بردهاند.
آمریکا و انگلیس از ارتش میانمار خواستهاند تا از تلفات غیرنظامیان اجتناب کند و دولت متحد ملی تشکیل شده از میان وفاداران به سوچی نیز خواستار کمک بینالمللی برای پایان دادن به اوضاع در میانمار شدهاند.
مجمع عمومی سازمان ملل امروز (سه شنبه) قرار بود پیش نویس قطعنامهای را با هدف تعلیق سریع تامین مستقیم و غیرمستقیم، فروش یا انتقال تمامی تسلیحات و مهمات به میانمار به رای بگذارد که به تعویق افتاد و هنوز مشخص نیست که این رای گیری چه زمان دیگری انجام میشود؛ گمانه زنی وجود دارد که مجمع برای جلب نظر بیشتر رای دهندگان این روند را به تاخیر انداختهاند.
در پیش نویس این قطعنامه از ارتش میانمار خواسته شده تا به وضعیت اضطرار پایان دهد، تمامی خشونتها علیه معترضان صلح طلب متوقف کند و به خواسته مردم درباره نتایج انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ احترام بگذارد.
انتهای پیام
نظرات