• سه‌شنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400030403087
  • خبرنگار : 50310

آرام‌بخشی که درمان می‌کند

آرام‌بخشی که درمان می‌کند

ایسنا/لرستان یک متخصص طب سنتی گفت: بابونه از نظر طب سنتی خواص زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آرامبخش بودن و تسکین درد اشاره کرد.

نعمت‌اله مرادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که  بابونه از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و از تقویت کننده‌های تلخ محسوب می‌شود، اظهار کرد: بابونه را می‌توان به‌عنوان یک ضد افسردگی و یک داروی تسکین دهنده بیماری استفاده کرد.

وی با اشاره به خواص بابونه برای سلامتی انسان، عنوان کرد: گل‌های بابونه توسط گروه آنتی‌اُکسیدان ترپنوئید غنی شده که این ترکیبات ظریف و ناپایدار هستند بنابراین به صورت اسانس یا تنتور الکلی حفظ می‌شوند.

مرادی ادامه داد: بابونه با خنثی کردن آسیب رادیکال آزاد، التهاب را کاهش داده و همچنین از جهش سلولی جلوگیری می‌کند، این ماده دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که با عملکرد سیستم ایمنی بهتر همراه هستند، درد و تورم و اختلالات خُلقی را کاهش داده و موها، پوست، چشم، دندان و ناخن را سالم‌تر می‌کند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این‌که مصرف بابونه به شکل اسانس، تنتور یا چای به مقابله با استرس کمک کرده و همچنین باعث آرامش می‌شود، افزود: استنشاق بخار بابونه باعث درمان اضطراب و افسردگی عمومی می‌شود، به همین دلیل روغن بابونه به‌عنوان یک ماده محبوب در محصولات آروماتراپی، شمع‌ها و درمان‌های مرتبط با حمام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: بابونه آرامش بخش سیستم گوارش است که برای معالجه مشکلات گوارشی مانند علائم ریفلاکس اسید، گاز، اسهال، سوء هاضمه، بیماری حرکتی، بی‌اشتهایی، استفراغ و حالت تهوع استفاده می شود.

مرادی با اشاره به این‌که بعضی اوقات بابونه به‌عنوان آسپیرین گیاهی شناخته می‌شود زیرا از قرن‌ها پیش به‌عنوان درمانی برای کاهش درد استفاده می‌شده است، افزود: از گل‌های آن برای کاهش احتقان، درد، قرمزی و تورم استفاده و به طور مؤثری باعث کاهش تورم صورت، دندان درد و تحریکات پوستی شده و درمان اصلی ایجاد التهاب و درد ناشی از عفونت‌هاست.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این‌که بابونه برای مقابله با عفونت‌ها اثر دارد و همچنین تراکم مخاط را کاهش می‌دهد، افزود: چای تهیه شده از بابونه یک انتخاب عالی برای درمان سرماخوردگی، عفونت سینوس و آنفلوآنزاست، که مطالعات نشان می‌دهد استنشاق بخار با عصاره بابونه در معالجه علائم سرماخوردگی مؤثر است.

وی با اشاره به این‌که بابونه با فراهم آوردن خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی، پوست سالم و صافی ایجاد می‌کند، عنوان کرد: روغن آن و فلاونوئیدهای موجود در آن در زیر سطح پوست نفوذ می‌کنند، ظاهر جوانی پوست را تکمیل و دفاع ایمنی را حفظ می‌کنند.

مرادی تأکید کرد: سال‌هاست که از بابونه برای معالجه زخم‌ها، جراحت‌ها، نقرس، اگزما، کبودی، سوزش پوستی، زخم‌های لثه و سوختگی استفاده می‌شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: علاوه‌بر بهبود پوست و دستگاه تنفسی، از مزایای بابونه می‌توان به توانایی آن در مقابله با عفونت‌های باکتریایی دندان‌ها، حفره دندان و لثه اشاره کرد، همچنین کاهش درد ناشی از زخم‌ها، زخم‌های لثه، دندان درد و همچنین مقابله با باکتری‌های مضر که می‌توانند در دهان زندگی کنند نیز از مزایای این گیاه است.

وی با اشاره به ارتباط بابونه با سلامت قلب و عروق، عنوان کرد: بابونه به دلیل دارا بودن مقادیر بالای فلاونوئیدها، با کاهش احتمال مرگ در اثر بیماری‌های قلبی در قلب سالمندان همراه است.

مرادی ادامه داد: ازجمله دیگر خواص بابونه می‌توان به رهایی از مشکلات قاعدگی، درمان سوزش و خراش، روشن کردن پوست با استفاده از بابونه، کاهش حلقه‌های تاریک در اطراف چشم، ضد حساسیت، ضد میکروب، مؤثر در برابر سردردهای میگرنی و ... اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha