سیروس صارمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه تاثیر مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند تولید محصولات کشاورزی بر سلامت مصرفکننده در محافل علمی به ویژه در حوزه پزشکی، از اهمیت ویژهای برخوردار است که به طور حتم کاهش باقیمانده این ترکیبات مانند سموم، کودهای شیمیایی، آفتکشها، عناصر سنگین و ... در محصولات کشاورزی موجب اطمینان خاطر بیشتر مصرفکنندگان خواهد شد.
وی افزود: در همین راستا، سومین نشان حد مجاز آلایندهها در سالجاری برای محصول سیبزمینی، متعلق به مزرعه فاطمه گنجخانی از روستای سجاسرود شهرستان خدابنده صادر شد و مجموع گواهینامههای صادره تاکنون به عدد ۶ رسید.
این مسئول ادامه داد: برای اعطای پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی، این محصولات هم از نظر مقدار باقیمانده آلایندههای فلزی و هم از نظر باقیمانده سموم، در آزمایشگاههای مجهز همکار سازمان ملی استاندارد ایران بررسی میشوند و آزمونهای مربوطه طبق استاندارد ملی انجام و در صورت تحقق سایر شرایط لازم، پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها به واحد تولیدی مربوطه صادر میشود.
صارمی تصریح کرد: دستورالعمل نشان حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی با همکاری سازمان ملی استاندارد در وزارت جهادکشاورزی تدوین شده و این نشان به مدت سه سال اعتبار دارد و پس از این مدت باید دوباره تمدید شود.
سرپرست ادارهکل استاندارد استان زنجان یادآور شد: تولیدکنندگان باید نیاز و خواستههای مشتریان را مطابق با استانداردهای روز برآورده کرده و محصول با کیفیت و قابل قبول و درخور آنها را به بازار مصرف عرضه کنند و مصرفکنندگان نیز باید نسبت به مطالبه کالاهای باکیفیت پیشقدم شوند.
این مسئول با بیان اینکه استقبال از کالای باکیفیت از سوی مردم و توجه عموم به نشان استاندارد، باعث تشویق تولیدکنندگان در راستای تولید کالاهای باکیفیت و استاندارد خواهد شد، خاطرنشان کرد: بدون تردید بهترین معیار برای تشخیص کالاهای باکیفیت از محصولات فاقد استاندارد و بیکیفیت، نشان استاندارد است؛ چراکه معیارهای مورد تاکید استاندارد ایران، همتراز با معیارهای جهانی است.
انتهای پیام
نظرات