دکتر محمد طاهری درگفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: افزایش تعداد مراجعین به بیمارستانها در شبانهروز گذشته در استان همدان نگرانکننده بوده و نشاندهنده شروع فرایند سطح شیبدار و آغاز پیک پنجم کروناست.
وی با بیان اینکه کرونا دلتا همان کرونای هندی است، تصریح کرد: سویههای جدید جهشیافته از نقاط مختلف تحت عنوان انگلیسی، هندی و آفریقایی نامگذاری میشد، اما در حال حاضر آلفا، دلتا و نامهای جدید از این ویروس جایگزین نام مناطق شده است.
سخنگوی علوم پزشکی ادامه داد: کرونای دلتا، همان کرونای هندی بوده که سویه جدید از ویروس منحوس کروناست، بنابراین شهروندان با عادی انگاری موضوع ، سلامت خود و خانوادههایشان را به خطر میاندازند.
دکتر طاهری تصریح کرد: در روز گذشته استاندار تهران از موج پنجم اظهار نگرانی داشته همچنین در ۲۴ ساعت گذشته در همدان ۴۳۰ نفر مراجعه کننده به بیمارستان ها داشتیم که این رقم نگران کننده است.
وی ادامه داد: افزایش تعداد مراجعین به بیمارستان ها در استان همدان نگران کننده شده و در حال ورود به سطح شیبدار هستیم که این موضوع نگران کننده است.
سخنگوی علوم پزشکی از عادی انگاری شهروندان اظهار نگرانی کرد و گفت: شهروندان برای تفریح به پارکها میروند و از ماسک استفاده نمیکنند، در حالیکه استفاده از ماسک حتی برای افرادی که واکسن دریافت کردهاند، ضروری است.
دکتر طاهری یادآور شد : ۶۰ درصد موارد ابتلا به کرونا ، بر اثر دورهمی های خانوادگی است ، بنابراین توصیه می شود شهروندان در حال حاضر فاصله های فیزیکی را رعایت کنند و از برگزاری دورهمی های خانودگی پرهیز کنند.
وی با بیان اینکه از جمعیت کل کشور تنها شش میلیون نفر واکسینه شدهاند، یادآور شد: این میزان واکسیناسیون نسبت به کل جمعیت بسیار ناچیز است و باید همچنان به رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک ادامه دهیم.
دکتر طاهری به علائم کرونای دلتا اشاره کرد و گفت: این ویروس سویه جدید و جهش یافته ویروس است که علائم آن در جوانان شبیه سرماخوردگی بروز میکند همچنین علائمی از جمله سردرد، آبریزش بینی و تب به همراه دارد.
وی در پایان گفت: دوره نهفتگی کرونای دلتا بین سه تا چهار روز بوده و در این مدت فرد میتواند ناقل و بیعلامت باشد، اما ویروس را به سایر افراد انتقال دهد، بنابراین تا زمان فراگیری واکسیناسیون کامل جامعه همچنان تأکید بر رعایت فاصلهگذاری فیزیکی داریم.
انتهای پیام
نظرات