• شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۰ / ۲۰:۳۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400041913679
  • منبع : نمایندگی قزوین

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

کرونای دلتا با علائم گوارشی خودش را نشان می‌دهد

کرونای دلتا با علائم گوارشی خودش را نشان می‌دهد

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در نوع جدید کرونا قدرت سرایت بسیار بالا است، اغلب موارد سرپایی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند همزمان دچار بیماری شدند، در نوع جدید کرونا علاوه بر مشکلات تنفسی، علائم گوارشی نیز اضافه شده است.

پیمان نامدار در ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که امروز ۱۹ تیرماه در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: ویروس جهش‌یافته کرونا حتی در کشورهایی که واکسن دریافت کردند در حال گردش است، ویروس دلتا سرعت سرایت بالایی دارد و گرمای هوا نیز باعث شده است که انتقال سریع‌تر رخ دهد.

وی افزود: در نوع قبلی ویروس اگر در خانواده فردی به کرونا مبتلا می‌شد باقی اعضا حداقل با ۵ روز تأخیر به کرونا مبتلا می‌شدند اما در نوع جدید کرونا قدرت سرایت بسیار بالا است، اغلب موارد سرپایی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند همزمان دچار بیماری شدند، در نوع جدید کرونا علاوه بر مشکلات تنفسی، علائم گوارشی نیز اضافه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: در کل کشور روند افزایشی ابتلا به کرونا دیده می‌شود در استان قزوین نیز علی‌رغم تمهیدات صورت گرفته و واکسیناسیون میزان بستری افزایش پیدا کرده است، در حال حاضر ۳۰۴ بیمار بستری در استان قزوین داریم که بسیار خطرناک است، همچنین میزان فوتی در هفته بین  ۱۵ الی ۱۶ نفر است.
وی خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم سهمیه واکسن استان را افزایش دهیم چرا که ایمنی را افزایش می‌دهد، برخی از فوتی‌ها در سنین پایین و بدون داشتن بیماری زمینه‌ای رخ می‌دهد و از طرفی رعایت پروتکل‌ها توسط مردم کاهش پیدا کرده و زنگ خطر به صدا در آمده است ما باید به صورت جدی رعایت پروتکل‌ها را در دستور کار قرار دهیم.
نامدار بیان کرد: در حالی که استان‌های دورتادور استان قزوین وضعیت قرمز دارند، استان ما از این قضیه جان سالم به در برده ولی نیاز است که فرمانداران برای رعایت پروتکل‌ها توسط مردم ورود پیدا کنند تا اجازه ندهیم پیک‌ بعدی در استان ایجاد شود.

زنان قزوینی بیشتر از مردان، کرونا می‌گیرند

علی فخار سلیمانی دبیر کمیته مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در ادامه این مراسم، اظهار کرد: در حال حاضر شهرستان‌های آبیک و آوج زرد و باقی نارنجی هستند و اگر کنترل صورت نگیرد به وضعیت قرمز منتقل می‌شویم‌.

وی افزود: امروز تعداد بیماران مبتلا به کرونای بستری  در بیمارستان‌های استان ۳۰۴ نفر است که در بیمارستان‌های دانشگاهی و تامین اجتماعی بستری هستند، تلاش می‌کنیم بیمارستان‌های خصوصی را استفاده نکنیم اما اگر تعداد بستری‌ها افزایش پیدا کند مجبوریم بیمارستان‌های خصوصی را پای کار بیاوریم.

دبیر کمیته مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: پیش از این بیماران در انتظار آی سی یو نداشتیم ولی چند روزی هست که مجددا بیمارانی داریم که در انتظار تخت آی‌سی‌یو هستند، همچنین رشد بیماران سرپایی طی ده روز اخیر گویای سیر افزایش بیماران بستری رو به بالا است.

وی تاکید کرد: بین سه پیک قبلی هفته‌های آرامی را پشت سر گذاشتیم، اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم هنوز از پیک چهارم خارج نشده‌ایم و وارد پیک پنجم می‌شویم، میزان تست مثبت، تست مثبت رپید و تعداد بیماران بستری‌ در حال افزایش است.

سلیمانی یادآور شد: در حال حاضر۱۱۳ هزار و ۸۲۷  دوز واکسن دریافت شده که ۱۰۰ هزار و ۸۵۷ واکسن تزریق شده و همچنین۱۳ هزار و ۷۰ دوز برای دوز دوم باقی مانده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر در استان قزوین زنان بیشتر از مردان به کرونا مبتلا می‌شوند و بیشترین میزان ابتلا همچنان در بین زنان خانه‌دار است، بعد از زنان خانه‌دار، کارگران، کارمندان و دانش آموزان بیشترین میزان ابتلا را دارند، همچنین بیشترین دلیل ابتلا، تماس با فرد مثبت و حضور در تجمع ها بوده است.

دبیر کمیته مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: در حال حاضر در شهر قزوین محله مینودر بیشترین میزان  ابتلا را دارد طی یک سال گذشته محله مینودر بیشترین بروز را داشته است در واقع همچنین محلات دانشگاه،پونک، نوروزیان و اقبالیه بیشترین میزان ابتلا را دارند.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان تاکستان، شهرستان البرز نیز روند ابتلا و تست مثبت افزایش پیدا کرده است، در حال حاضر شهرستان الموت شرقی با ۱۶۰ مورد ابتلا بیشترین بروز و شال و اسپرورین کمترین میزان بروز در سطح استان را داشته است.

سلیمانی یادآور شد: قطع برق کل سیستم کشور را تحت شعاع قرار داده است، در حوزه بیمارستان‌های استان قزوین مدیریت بحران و مدیریت پدافند طی چند سال گذشته در برق اضطراری مانور انجام دادند، بیمارستان‌های استان تا دو ساعت قطعی برق مشکلی ندارند، بیمارستان بوعلی طی یک سال اخیر به خاطر افزایش دستگاه‌های اکسیژن ساز به برق بیشتری نیاز داشت بنابراین یک ژنراتور به این بیمارستان اضافه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha