• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400042114811
  • خبرنگار : 50046

یک محقق در خراسان شمالی خبر داد:

تولید کود بیولوژیک از پشم گوسفند/ تهیه لحاف و تشک تنها استفاده ای که از پشم در ایران می شود

تولید کود بیولوژیک از پشم گوسفند/ تهیه لحاف و تشک تنها استفاده ای که از پشم در ایران می شود

ایسنا/خراسان شمالی محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان شمالی از تولید کود بیولوژیک از پشم گوسفند در این استان خبر داد.

دکتر علمی در گفت و گو با ایسنا، گفت: این مرکز با همکاری موسسه علوم دامی برای اینکه پشم را از حالت سنتی و بازاری خود خارج کند، بر روی زنجیره ارزش پشم در حال بررسی و کار کردن است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر پشم رنگی بلااستفاده است، افزود: برای اینکه بازار جدیدی را برای این نوع از پشم ایجاد کنیم در حال تولید کودهای بیولوژیک با استفاده از این نوع پشم ها هستیم.

علمی با اشاره به اینکه به طور میانگین هر راس گوسفند در طول سال یک تا یک کیلو و ۳۰۰ گرم پشم تولید می کند، ادامه داد: اما پشم های تولید شده در شمال شرق کشور، منطقه خراسان و سمنان، به علت ضخامت، رنگی بودن، طوال الیاف کوتاه، زیاد بودن تعداد ژار(خرمو) و شکنندگی الیاف عملا در صنعت نساجی بازار پسندی مناسبی ندارد و باید غیر از بازار نساجی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در دنیا پشم ایران، پشم درجه چهار محسوب می شود و نکته مثبت موجود در پشم ایران، مسئله رنگ پذیری آن است و همین امر موجب شفافیت بالای فرش ایران و نازک الیاف بودن آن شده است.

این محقق مرکز تحقیقات در ادامه با تاکید بر اینکه لانونین(چربی پشم) یکی از مهمترین محصولات موجود در پشم است، گفت: بزرگترین برندهای لوازم آرایشی، بهداشتی و دارویی، در صنایع مهمات سازی برای چسباندن باروت ها، تولید لباس های ورزشی و آتش نشانی، تولید داروهای درمان سرطان پستان از لانونین(چربی پشم) استفاده می شود.

وی با توجه به فواید و کاربری های پشم افزود: پشم در ایران تولید می شود اما تنها از این محصول برای تولید لحاف، تشک و فرش استفاده می کنیم.

علمی با تصریح بر اینکه پشم منطقه ما تبدیل به یک پشم دورریز شده است، ادامه داد: در همین راستا با توجه به خاصیت های پشم از جمله جاذب رطوبت بودن، خواص ضدمیکروبی و خاصیت عایق داشتن بر روی تولید کودهای بیولوژیک با استفاده از آن کار کردیم که هنوز این کود به مرحله تجاری نرسیده است.

وی تاکید کرد: این کود تولید شده جاذب رطوبت است و بافت خاک را سست نگه می دارد و بعد از گذشت شش ماه به بافت خاک بازمی گردد و تجزیه می شود.

علمی خاطرنشان کرد: برای استفاده از چربی پشم گوسفند نیز باید صنایع فرآوری مرتبط با آن در کشور ایجاد شود تا بتوان حداکثر بهره وری را از آن داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha