اگر درک درستی از شرایط داشته باشیم، همین چند جمله رییس دانشگاه، اسفبار بودن وضع کنونی را برایمان مسجل می کند، اما مسئله اینجاست که همچنان شاهد تجمعات، دورهمیها، عروسیها، رستورانهای شلوغ و ... هستیم و قطعا در این شرایط چیزی جز بیماران بدحال و افزایش موارد فوتی روی دستمان باقی نمی ماند.
آنچه این پیک را نسبت به چهار پیک اخیر وحشتناک تر کرده، ابتلای کودکان به کروناست، به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی موارد بستری کودکان کرونایی در استان افزایش یافته است و با توجه به خستگی کادر درمان، فرسودگی تجهیزات و امکانات به دلیل استفاده مداوم در طول ۱.۵ سال اخیر و همچنین خالی نبودن تختهای بیمارستان، نمی توان روزهای آرامی را برای حوزه سلامت استان مرکزی پیش بینی کرد.
به گفته استاندار مرکزی؛ آمارها حاکی از رسیدن میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به ۳۰ درصد است.
آقازاده افزود: این عدم توجه باعث شده است که در پیک پنجم قرار بگیریم و نیمی از شهرهای استان مرکزی نیز در وضعیت قرمز باشند. اگر مردم رعایت نکنند، تحمل کادر درمان نیز به پایان می رسد چراکه این قشر آستانه تحمل مشخصی دارد.
به گزارش ایسنا؛ در حال حاضر شرایط استان مرکزی مناسب نیست، همچنان ترددها و تجمعات برقرار است و هر روز نیز شمار مبتلایان افزایش مییابد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در همین رابطه در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح شرایط بیماری در استان اظهار کرد: از اول اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون موارد قطعی و مشکوک که در واقع کد کووید دریافت کردهاند ۱۵۲ هزار و ۵۶۳ نفر مراجعه کننده سرپایی و ۳۱ هزار و ۱۴۰ بیمار بستری در شهرستانهای تابع دانشگاه علوم پزشکی اراک بوده است.
دکتر بهمن صادقی سده با بیان اینکه در اسفندماه ۱۳۹۸ و همزمان با آغاز این پاندمی، ۱۴۶۶ نفر در شهرستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک بستری شدند، گفت: این شاخص در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به ۳۳۱۰ نفر، در سه ماهه دوم ۹۹ به ۵۰۹۰ نفر، در سه ماهه سوم و چهارم به ترتیب به ۶۹۸۰ و ۳۳۸۷ نفر رسید، اما نکته اینجاست که در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ موارد بستری به ۸۹۴۱ نفر رسیده است که این اعداد حاکی از سنگین بودن موج بیماری در بهار ۱۴۰۰ است.
صادقی سده با اشاره به اینکه در تیرماه ۱۴۰۰ نیز ۱۹۵۸ نفر بستری شدهاند، افزود: متاسفانه هنوز موج چهارم به پایان نرسیده بود که از دهم تیرماه روند ثابت افزایشی بیماری، خود را با واریته دلتا نشان داد که در واقع حاکی از آغاز موج پنجم بود.
وی تصریح کرد: میزان سرایت و لود ویروس به شدت بالاست و شاهد درگیری های خانوادگی هستیم به طوری در همین لحظه ۴ نفر از یک خانواده در بیمارستان بستری و دو نوجوان این خانواده نیز مبتلا شده و در قرنطینه خانگی هستند. شاید آنچه در جامعه می بینیم نشان از رعایت پروتکلها داشته باشد، اما متاسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی در دورهمی ها و میهمانی های خانوادگی اصلا خوب نیست و به همین دلیل شاهد ابتلاهای خانوادگی هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به افزایش میزان کودکان مبتلا به کرونا، افزود: موارد بستری کودکان نسبت به موج های قبلی در پیک پنجم بسیار شدت گرفته است، علائم بیماری در کودکان شبیه سرماخوردگی و آبریزش بینی است و علائم گوارشی را نیز شاهد هستیم، البته شاید موارد زیادی از کودکان مبتلا بستری نشوند، اما ناقلین بسیار خطرناکی هستند که به راحتی می توانند ویروس را منتشر کنند.
وی در خصوص علت شیوع بیماری در بین کودکان در پیک پنجم بیان کرد: نوع ویروس در این شیوع تاثیرگذار است در هر واریته گیرنده های ویروس تغییر می کند.در نوع دلتا خاصیت ویروس به شکلی است که رنج سنی پایین تر را درگیر می کند.
صادقی سده با اشاره به انجام واکسیناسیون در بین سنین ۵۸ تا بالای ۸۰ سال اظهار کرد: ممکن است که افرادی که واکسن را دریافت کردهاند مجدد به بیماری مبتلا شوند، اما میزان مرگ و میر و بستری در بین این گروه های سنی کاهش ملموسی داشته است که حاکی از اثرات مثبت واکسن است، از طرفی همین اقدام باعث شده است که ابتلا، بستری و مرگ رنج سنی پایینتر که هنوز واکسینه نشده اند، بیشتر خود را نشان دهد.
وی با تاکید بر اینکه در ابتدای موج پنجم هستیم، گفت: ابتدای ماه جاری، میزان مراجعان سرپایی در شهرستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر بوده، اما در حال حاضر این رقم به حدود ۴۵۰ نفر رسیده است، همچنین موارد بستری از ۴۰ تا ۴۵ نفر به ۹۰ نفر و موارد فوتی نیز از ۲.۵ تا ۳ نفر به ۳.۵ تا ۴ نفر افزایش یافته است و متاسفانه در این موج، موارد فوتی در رنج سنی کمتر، بیش از قبل به چشم می خورد به طوری که در بین افراد ۴۰ تا ۶۰ سال بدون هیچ بیماری زمینه ای موارد مرگ به ثبت رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه روزهای خوبی را پیش بینی نمیکنم، افزود: مراجعان سرپایی فقط در کلینیک تنفسی بیمارستان امیرالمومنین اراک از روزانه حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر در دو سه روز گذشته به بیش از ۲۰۰ نفر رسیده است و مسلما به همین نسبت موارد بستری و فوت هم بالا می رود.
صادقی سده تصریح کرد: در این موج نیاز بیماران به بخشهای ویژه نیز افزایش یافته به طوری که در حال حاضر که در ابتدای موج پنجم هستیم، ظرفیت بالایی از بخشهای ویژه بیمارستان ها اشغال شده است، از طرفی آنچه پیک فعلی را خطرناک تر کرده این است که مراجعات به سایر رشته های تخصصی کاهش پیدا نکرده است، بیماران داخلی، کلیوی، گوارشی، قلبی و ... به میزان بالایی در بیمارستان های استان و اراک بستری هستند، از سوی دیگر بیمارستان ولیعصر اراک مشغول پذیرش بیماران تروما، تصادفی و انجام اعمال جراحی اورژانسی است و عملا در این پیک نمی توانیم از ظرفیت و تختهای بیمارستان ولیعصر استفاده کنیم، همچنین آمادگی نسبی برای راه اندازی سانتر اطفال در بیمارستان امیرکبیر ایجاد شده است، البته شاید از همه ظرفیت این بیمارستان نیز نتوان استفاده کرد و همه این عوامل مسئله را بغرنج تر کرده است.
انتهای پیام
نظرات