• چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۲۰:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400050604473
  • خبرنگار : 71592

دیده بان حقوق بشر خبر داد

حبس روزنامه نگار سودانی در عربستان با اتهامات ساختگی

دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، دادگاه عربستان برای یک روزنامه نگار سودانی در پی انتشار پست‌هایی انتقادی از عربستان چهار سال حبس صادر کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، این سازمان اعلام کرد، احمد علی عبدالقادر ۳۱ ساله، روزنامه نگار سودانی به اهانت به برخی نهادهای دولتی و سران آن و ایراد اظهارات منفی درباره سیاست ریاض متهم شد.

دیده بان حقوق بشر در بیانیه خود اعلام کرد، این اتهامات به توییت و مصاحبه‌هایی مربوط می‌شود که این روزنامه نگار در توییتر منتشر کرده و در آنها از انقلاب سودان در سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۹ حمایت و از اقدامات عربستان در سودان و یمن انتقاد کرده است‌.

مایکل بیچ، مدیر منطقه خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر گفت، حبس یکی از اعضای رسانه با اتهامات ساختگی بیش از هر چیز دیگر بیانگر منفی بودن سیاست‌های عربستان است که عبدالقادر آنها را منتشر کرده است.

وی افزود، این پیگرد قضایی و اقدامات دیگر بیانگر عزم و اراده مقامات عربستان برای سرکوب کوچکترین انتقاد یا حتی بحث و جدل در شبکه‌های مجازی و منع تمامی مخالفان با تهدید به زندان است.

دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، مقامات عربستان عبدالقادر را ۱۹ آوریل هنگام ورودش به فرودگاه بین‌المللی ملک عبدالعزیز بازداشت کردند. ابتدا او را به مدت ۲۰ روز در مرکز پلیس جده نگهداشتند و بعد هم به زندان الشمیسی در نزدیکی مکه بردند.

این سازمان اعلام کرد، عبدالقادر از داشتن وکیل مدافع در محاکمه خود محروم و محاکمه او دو جلسه کوتاه بود و حتی قاضی فرصت دفاع از خود را به او نداد.

عبدالقادر به مدت پنج سال بین سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۲۰ در عربستان فعالیت داشت اما ماه آوریل با گذرنامه جدیدی وارد عربستان شد که به محض ورود بازداشت شد.

دیده بان حقوق بشر اعلام کرد، دادگاه کیفری در جده بابت توییت‌ها و اظهاراتی که عبدالقادر در ماه فوریه ۲۰۱۸ و پس از آن در شبکه‌های اجتماعی داشت و بیشتر این پست‌ها را هنگام حضورش در عربستان منتشر کرده و نیز بابت مکاتباتی که با سازمان‌های بزرگ حقوق بشری داشت و از آنها درباره عضویت پرسیده بود و از طریق آن در نشریه‌های خبری مشارکت داشت، در حق وی حکم صادر کرده است.

این سازمان اعلام کرد، دیده بان حقوق بشر ۹ توئیت و مصاحبه رسانه‌ای را که به صراحت در حکم دادگاه ذکر شده بود، مرور کرد و دریافت که این پست‌ها باعث تحریک خشونت، نفرت و تبعیض نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha