• جمعه / ۸ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400050805184
  • خبرنگار : 50163

امام جمعه ابهر تاکید کرد

آموزش مهارت حضور در فضای مجازی به فرزندان

آموزش مهارت حضور در فضای مجازی به فرزندان

ایسنا/زنجان امام‌ جمعه ابهر گفت: باید به فرزندان خود مهارت‌های حضور در فضای مجازی را بیاموزیم.

حجت‌الاسلام‌جعفر رحیمی ظهر امروز (۸ مردادماه) در خطبه‌های این هفته نماز جمعه ابهر، با اشاره به سالروز نزول سوره هل‌ اتی  و روز خانواده، اظهار کرد: سوره دهر به انسان این هشدار را می‌دهد که انسان شناسنامه اولی خود را که از یک قطره آب بدبو خلق شده فراموش نکند.

وی با بیان اینکه اگر انسان را از ولایت جدا کنیم جز یک جنازه عمودی چیز دیگری نخواهد بود، تاکید کرد: تعریف انسان با ولایت است و منهای ولایت، انسان هیچ و پوچ است. انسان در سایه ولایت می‌تواند خانواده‌ای را تشکیل دهد و در این خانواده به اوج اخلاق برسد.

امام جمعه ابهر، با بیان اینکه اگر لازم باشد که انسان برای رسیدن به کمال از یک نردبان چند پله‌ای صعود کند، به طور حتم اولین پله این نردبان، تشکیل خانواده است، ادامه داد: در محیط خانواده‌ای که بر اساس معیارهای اسلامی تشکیل شده باشد، آرامش و آسایش جسم و جان انسان تامین شده و در صفا، صمیمیت، هم‌فکری، همدردی و هماهنگی آن، زنگارهای پریشانی و خستگی‌های عصبی و جسمی زدوده می‌شود و انسان می‌تواند با تعاون، محبت و یکی شدن، نیرومندتر و مستحکم‌تر شود.

رحیمی با هشدار نسبت به این موضوع که متاسفانه در اثر غفلت برخی خانواده‌ها،  شالوده مهر و محبت گسسته شده است، بیان کرد: امروزه در بین فرزندان و والدین، صفا و صمیمیت برقرار نبوده و به جای مهر و محبت، ماهواره‌، گوشی‌ و اینترنت به خانه‌ها حکومت می‌کنند و ناخودآگاه خانواده‌ها را به ناکجا آباد می‌برند.

وی از افزایش مد غربی و فرهنگی ابتذال و برهنگی و افزایش طلاق و عادی شدن آن در بین خانواده‌ها به شدت انتقاد کرد و متذکر شد: قوای سه گانه باید در فکر شالوده خانواده باشند و اجازه ندهند خانواده‌ها از نظر اقتصادی و فرهنگی از هم بپاشند.

امام جمعه ابهر، با تاکید بر اینکه یکی از بسته‌های مصرفی خانواده‌ها فضای مجازی است که متاسفانه این فضا کاملاً نابسامان بوده و خانواده‌ها را به شدت تهدید می‌کند، تصریح کرد: باید در سبد معیشتی زندگی خانواده‌ها  نسبت به میزان مصرف فضای مجازی دقت لازم صورت گرفته و این رژیم خانوادگی را مدیریت کنند.

وی با اضافه کردن این مطلب که امروزه از میزان و سطح استفاده انسان‌ها از رسانه و فضای مجازی نیز با تعبیر «رژیم مصرف» یاد می‌شود، افزود: در حقیقت سواد رسانه‌ای مثل یک رژیم غذایی، مشخص می‌کند کدام مواد مضر هستند و کدام مفید و از هر ماده‌ای برای چه سنی و چه نسبتی باید مصرف شود تا فرد سالم بماند.

رحیمی با اشاره به اینکه رژیم مصرف رسانه‌ای، مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین عامل برای بهره‌ بردن صحیح از رسانه و نیز سلامت رفتاری است، یادآور شد: یکی از منافع یادگیری سواد رسانه‌ای، مشخص شدن رژیم مصرف رسانه‌ای افراد است.

خطیب نماز جمعه ابهر با یادآوری اینکه در بین اقشار مختلف مصرف‌کننده رسانه و فضای مجازی، خانواده و به‌ تبع آن، فرزندان اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان به‌ دلیل اهمیت این قشر، از اصلی‌ترین مباحث سواد رسانه‌ای و فضای مجازی است، اظهار کرد: در حقیقت سؤال اساسی این است که با توجه به‌ فوائد و آسیب‌های فضای مجازی، چگونه باید در عین استفاده از آن، آسیب‌هایش را کاهش و خود نیز همراه فرزندان‌مان باشیم؟ راه غلبه بر هراس، فهم و آگاهی است. همان‌طور که به‌ فرزندان‌مان شنا کردن را می‌آموزیم و از رفتن‌ آن‌ها به‌ استخر نمی‌ترسیم، باید به‌ آن‌ها مهارت‌های حضور در فضای مجازی را نیز بیاموزیم و لحظه به‌ لحظه نگران آن‌ها نباشیم. شناگران غرق نمی‌شوند. پس اولین گام غلبه بر ترس، افزایش آگاهی است.

وی ادامه داد: گام بعدی در این مسیر نیز، ایجاد اعتماد و پرهیز از برخورد سلبی با خطاهای احتمالی رخ داده از سوی فرزندان‌مان در این فضا است. به‌ خودتان قول دهید اگر با اشتباهاتی از جانب فرزندان‌تان مواجه شدید، عصبانیت را برای حل و فصل موضوع فراموش خواهید کرد. این اقدام قطعاً به‌ ایجاد اعتماد نیز کمک می‌کند. والدینی که عصبانیت، اولین نوع مواجهه آنان با مسائل است، ناخودآگاه به‌ فرزندان‌شان می‌گویند مشکلاتت را به‌ من نگو، چون صلاحیت رفتاری مناسب برای حل آن را ندارم.

رحیمی با بیان اینکه پس از گام دوم باید وارد فاز اجرایی همراه با فرزند در فضای مجازی شویم، این بخش ما اگر با موفقیت همراه شود، دیگر نباید نگران آسیب جدی وی در فضای مجازی بود، خاطرنشان کرد: رسانه و فضای مجازی، در صورت هوشیاری ما، همکار ما و در صورت غفلت ما، رقیب ما خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha