حجت الاسلام محمدحسین اجرایی در آستانه ماه محرم در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه عزاداری برای امام حسین(ع) می تواند نقش مهمی در احیای فرهنگ حسینی داشته و وسیله ای برای شناخت حق از باطل باشد، اظهار کرد: مجالس عزای حسینی در رشد باورهای مذهبی و شناخت مقام ائمه اطهار(ع) و در صدر آنها امام حسین(ع) و کرامت انسانی نقش تاثیرگذار دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید پیام مظلومیت امام حسین(ع) در روز عاشورا را به گوش تاریخ برسانیم، گفت: عزاداری های حسینی همچون مراسم حج باید زمینه ساز اتحاد فرهنگی و اجتماعی بین مسلمانان شود.
امام جمعه هرسین در ادامه با بیان اینکه منبری ها و مداحان در مجالس عزای حسینی باید ضمن ادای احترام به سرور و سالار شهیدان(ع)، باید و نباید های عزاداری ها را هم مدنظر داشته باشند، تاکید کرد: مهمترین هدف منبری ها و مداحان باید انتقال پیام عاشورا باشد و باید از غلو کردن و یا خرافه گویی در این زمینه پرهیز کنند و بر مبنای مستندات سخنرانی و مداحی کنند.
وی با تاکید بر اینکه منبری ها و ذاکران باید صلاحیت علمی داشته باشند، گفت: اگر منبری ها و ذاکران بر مطالبی که مطرح می کنند تسلط کافی نداشته باشند، نمی توانند تاثیرگذار باشند.
وی تاکید کرد: منبری ها و مداحان باید مدیریت زمان داشته باشند و نه آنقدر مجالس عزای حسینی را طولانی کنند که حضار خسته شوند و نه اینکه سخنرانی ها آنقدر کوتاه باشد که تاثیرگذاری لازم را نداشته باشد.
امام جمعه هرسین سپس با بیان اینکه باید شاعران اهل بیت(ع) به مرثیه سرایی در رسای سرور و سالار شهیدان(ع) ترغیب شوند، گفت: شاعران باید با سرودههای خود کاری کنند که مردم در مجالس عزای حسینی با معرفت و شناخت اشک بریزند.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز برخی گریه کردن بر امام حسین(ع) را مذموم و ناپسند می دانند، گفت: عزاداری، گریه کردن و مرثیه سرایی از صدر اسلام وجود داشته و در تاریخ آمده که صحابه پیامبر اکرم(ص) در فقدان ایشان بی تابی کرده و گریه و زاری می کردند.
وی ادامه داد: گریه های طولانی امام سجاد(ع)ئبر پدر بزرگوارشان دلالت بر مستحب بودن عزاداری و گریه کردن دارد.
انتهای پیام
نظرات