منوچهر حبیبی روز پنجشنبه ۲۴ مهر در همایش روز جهانی غذا که به همت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در هتل پارسیان برگزار شد، از سلامت افراد که شامل سلامت جسم و روح است یاد کرد و گفت: در زمینه سلامت جسم دو عامل اثرگذار داریم که یک عامل ورزش و تحرک کافی است که باید در سبد زندگی افراد لحاظ شود و عامل مهم دیگر تغذیه سالم است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز و جهان صنعتی که در آن زندگی میکنیم سلامت تغذیه تا حدودی دشوار شده و همه بخشها و حوزهها باید برای تحقق سلامت غذا باید پای کار بیایند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه سلامت غذا باید از مزرعه آغاز شده و تا سفره مردم ادامه یابد، افزود: سلامت غذا نیازمند نظارت و کنترل از سوی بخشهای مختلف است تا غذای سالم و مناسب به دست مردم برسد. مردم به اعتماد و اتکای نظارتهایی که مسئولین بخشهای مختلف انجام میدهند مواد غذایی را میخرند و به سفرههای خود میبرند و از همین رو همه بخشها باید نقش خود را برای نظارت بر سلامت غذا به درستی ایفا کنند.
حبیبی دانشگاه علوم پزشکی را در کنار سایر دستگاهها از جمله اداره کل استاندارد و... به عنوان مسئولین اصلی نظارت بر سلامت غذای افراد جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: هرچقدر غذای افراد یک جامعه سالمتر باشد، میزان بیماری و مشکل در جامعه کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه امروز شاهد آن هستیم که بخش قابل توجهی از درآمد مردم صرف درمان و دارو میشود، یادآور شد: بخش اعظم بیماریها را میتوان با تغذیه سالم و تشدید نظارتها کنترل کرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه به بعد اقتصادی و فرهنگی غذا نیز اشاره کرد و گفت: غذا نمادی از فرهنگ و هویت ما نیز هست و غذای سالم و خوب مورد اقبال مردم است. پس ما نیز باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم.
حبیبی از انتخاب کرمانشاه به عنوان جهان شهر خلاق خوراک نیز یاد کرد و افزود: باید از این برندی که برای کرمانشاه در اختیار داریم، حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه کرمانشاه در زمینه صنایع غذایی نیز تنوع و توانمندیهای قابل توجهی دارد، خاطرنشان کرد: روغن کرمانشاهی یکی از مهمترین خوراکیهای کرمانشاه است که بعد جهانی دارد و باید بیشتر از ظرفیت این محصول استفاده کنیم.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم به کیفیت روغن کرمانشاهی لطمه وارد شود، گفت: روغن کرمانشاهی باید در عالیترین سطح خود با بهترین بستهبندی و برند عرضه شود.
وی به آغاز پخت نان کامل در تعدادی از نانواییهای کرمانشاه نیز اشاره کرد و ادامه داد: این کار ارزشمند مورد اقبال مردم واقع خواهد شد و باید فراگیر شود و پخت نان کامل را در تعداد بیشتری از نانواییها داشته باشیم.
در کنار غذای سالم، از اصلاح سبک زندگی غافل نشویم
به گزارش ایسنا، دکتر علی سروش رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از اهمیت سلامت یاد کرد و با بیان اینکه غذا یک مولفه مهم در تامین سلامت افراد است، اظهار کرد: برای اهمیت غذا باید بدانیم که در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۳ میلیارد نفر به نوعی درگیر ناامنی غذایی بوده و حدود ۷۲۰ میلیون نفر در دنیا گرسنه بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سبک زندگی سالم و سلامت روان را نیز از دیگر مولفههای مهم اثرگذار بر سلامت افراد برشمرد و ادامه داد: در دنیای امروز سبک زندگی بسیار حائز اهمیت است و بخش عمدهای از مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر به دلیل سبک زندگی نامناسب رخ میدهد.
سروش، شاخص نامناسب توده بدنی، عدم خواب کافی، عدم کنترل استرس و ... را از مواردی دانست که میتواند سلامت افراد را تحت تاثیر قرار دهد و اضافه کرد: داشتن ۷۵ دقیقه تحرک بدنی شدید در هفته حداقل نیاز فیزیکی بدن برای سالم ماندن است. به علاوه افرادی که زیر پنج هزار قدم در روز راه میروند کم تحرک بوده و در معرض خطر هستند.
وی در ادامه اشارهای هم به توانمندیهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه داشت و گفت: این دانشگاه قبل از انقلاب در قالب دانشکده پرستاری و پیراپیزشکی فعالیت داشت و از سال ۱۳۵۴ به دانشگاه علوم پزشکی ارتقاء یافت و امروز یکی از قطبهای علمی، بهداشتی و درمانی کشور به شمار میرود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اکنون جزو دانشگاههای تیپ یک است، خاطرنشان کرد: امسال توانستیم در زمینه فناوری رتبه سوم و در زمینه پژوهش نیز رتبه پنجم را بین دانشگاههای علوم پزشکی کسب کنیم.
به گفته سروش، در حال حاضر ۱۸ هزار کارمند و ۶۰۰ عضو هیات علمی در دانشکاه علوم پزشکی کرمانشاه حضور دارند و این دانشگاه با پذیرش دانشجو بینالمللی از یازده کشور دنیا بسیار خوب عمل کرده است.
در پایان این مراسم از ۱۲ واحد برتر فعال در زمینه صنعت غذا در کرمانشاه تجلیل و تمبر یادبود «روز جهانی غذا» نیز رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات