• جمعه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400061007707
  • خبرنگار : 71290

یک کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد:

طالبان اگر به سبک قدیم خود عمل کند افغانستان وارد جنگ‌ داخلی می‌شود

طالبان اگر به سبک قدیم خود عمل کند افغانستان وارد جنگ‌ داخلی می‌شود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: در صورتیکه طالبان بخواهد به روش و سبک قدیمی خود حکومت کند افغانستان وارد درگیری ها و جنگ‌های داخلی می‌شود.

عماد آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهداف آمریکا از این نوع خروج از افغانستان گفت: بحث خروج آمریکا از افغانستان مسئله ضروری بود که باید انجام می‌شد اما نوع خروج و کم و کیف آن بسیار مورد سوال است. 
وی تصریح کرد: با توجه به توافقی که آمریکایی‌ها با طالبان در دوحه داشتند مشخص بود که چه اتفاقی افتاده که زمینه را اینگونه فراهم کردند تا طالبان بتوانند اکثر شهرهای افغانستان را تحت کنترل خود درآورند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: حکومتی که طالبان می‌خواهد تشکیل دهد باید ائتلافی باشد و همه گروه‌های سیاسی و قومیتی در آن دخیل باشند تا بتواند موفق عمل کند. اگر طالبان بخواهد به روش قدیمی خود عمل کند و حکومت نماید افغانستان وارد درگیری ها و جنگ‌های داخلی خواهد شد.

وی تاکید کرد: بسیاری باور دارند که طالبان امروز با ۲۰ سال پیش متفاوت است و امیدوار هستند که اینگونه باشد. امروزه نسل جدیدی از طالبان خود را نشان می‌دهد. اگر به مسئله خروج آمریکا از افغانستان و مزایای آن برای طالبان نگاه کنیم می‌بینیم که آمریکایی‌ها با خروج نامتعارف خود تسلیحات بسیاری را بر جای گذاشتند، زمینه فعالیت تروریست‌ها را فراهم کردند و امروزه هم صحبت از داعش خراسان می‌کنند. 
آبشناس افزود: در واقع این داعشی ها همان هایی هستند که آمریکا از عراق و سوریه به افغانستان برده و در آنجا مسقتر کردند و زمینه فعالیت های تروریستی را در داخل و خارج کشور و با هدف شوم نسبت به ایران فراهم کردند و بعید نیست که نقشه شوم اعمال تروریستی آنان داخل ایران باشد. 

وی همچنین اظهار کرد: چچنی ها هم فعال هستند. گرچه قبل از خروج آمریکا روسیه تلاش کرد نوار مرزی از طریق ازبکستان و تاجیکستان را حفاظت کند اما آنها می‌دانند که چگونه از کوه‌های صعب العبور به روسیه برسند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: در شرق افغانستان نیز اویغورها فعالیت می‌کنند و ترکیه هم اصرار دارد که حضور نظامی در افغانستان داشته باشد. در واقع این حضور ترکیه می‌تواند به منظور تقویت گروه‌های چچنی و اویغور باشد. به عبارتی حضور ترکیه پیاده کردن سیاست‌های ناتو به عنوان یک کشور اسلامی است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۲ ۱۴:۴۱

بسم الله الرحمن الرحیم والعصر ان الانسان لفی خسر الالذین آمنو و عملو الصالحات و تواصوبالحق و تواصو بالصبر