• چهارشنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400063123429
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل منابع طبیعی گیلان عنوان کرد

لزوم جداسازی مرتع داران گیلان از خوش نشین ها

لزوم جداسازی مرتع داران گیلان از خوش نشین ها

ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه طرح های مرتع داری استان گیلان دارای پیشرفت ۹۵ درصدی است، اضافه کرد: دامداران واقعی دارای پروانه چرای دام هستند که این پروانه ها باید به طرح های مرتع داری تبدیل شود، اما خوش نشین های فاقد دام، برای دریافت پروانه چرا مجاز نیستند لذا باید خوش نشینان را از مرتع داران جدا کنیم.

میرحامد اختری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه استان گیلان ۲۴۴ هزار و ۹۸۶ هکتار اراضی مرتعی دارد، اظهار کرد: این مراتع در سطح ۱۰ شهرستان گیلان پراکنده هستند که شهرستان رودبار بیشتر سطح مرتع را دارد.

وی تعداد مجاز دام برای تالیف در مراتع استان را ۶۶۸ هزار راس دانست و افزود: متاسفانه شاهد وجود یک میلیون راس دام در مراتع هستیم که مازاد ظرفیت مراتع است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، از حضور ۱۱ هزار و ۷۰۰ خانوار در سطح مراتع استان خبر داد و تصریح کرد: این مرتع داران سالانه ۱۱۰ هزار تن علوفه تولید می کنند.

اختری، با بیان اینکه طرح های مرتع داری استان گیلان دارای پیشرفت ۹۵ درصدی است، اضافه کرد: طرح های مرتع داری بهترین روش در جهت اقتصادی کردن مراتع است که از طریق ظرفیت سازی مراتع و افزایش تولید در مرتع ایجاد می شود و خوشبختانه وضعیت خوبی داریم.

وی با اشاره به لزوم شناسایی مرتع داران واقعی از خوش نشین ها، گفت: دامداران واقعی دارای پروانه چرای دام هستند که این پروانه ها باید به طرح های مرتع داری تبدیل شود، اما خوش نشین های فاقد دام، برای دریافت پروانه چرا مجاز نیستند لذا باید خوش نشینان را از مرتع داران جدا کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، از جذب اعتبار ۱۲۰ میلیون تومانی از محل اعتبارات ملی مدیریت پایدار مراتع در سطح سه شهرستان خبر داد و عنوان کرد: این پروژه ها پیشرفت صد درصدی دارد.

اختری، از مرتع داران و دامداران خواست برای دریافت پروانه چرا به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها مراجعه کنند و یادآور شد: کلیه مرتع دارانی که جهت پرداخت عوارض قانونی پروانه چرا در سال های گذشته تاکنون اقدام نکرده اند تا ۸ آذر ۱۴۰۰ فرصا دارند این عوارض را پرداخت کنند؛ در غیر این صورت پروانع چرا باطل می شود.

وی همچنین از تعیین فرصت دو ساله برای تمدید پروانه های چرا خبر داد و عنوان کرد: همسر و فرزندان صاحب اصلی پروانه چرا می توانند تا ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ نسبت به انتقال آن اقدام کنند؛ در غیر این صورت آن پروانه باطل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha