عیسی منصوری روز یکشنبه ۱۱ مهرماه در حاشیه بازدید از اولین مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی البرز گفت: براساس قوانین پایه یکی از تعهدات شهرداریها تسهیل ایجاد بازارها در حوزه مشاغل خانگی است که این موضوع کمتر اتفاق افتاده است. از این نظر ایجاد این مرکز گامی مثبت است.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: از طرفی این مرکز برای ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی است و قرار نیست فقط مرکز فروش باشد بلکه به شناسایی فعالان این حوزه و قابلیتهای آنان میپردازد و نیازهای آموزشی و تخصصی شان ارزیابی میشود و افراد برای مشاوره و کمک به اتصال به بازار مستقر هستند. این اقدام بخشی از فرآیند ملی است که در تمام استانها و مراکز شهرستانها بناست انجام شود و نقش جهاد دانشگاهی در این امر قابل تقدیر است.
سهم ۲.۶ درصدی مشاغل خانگی از اشتغال کشور
منصوری سهم اشتغال خانگی از کل اشتغال کشور را حدود ۲.۶ درصد عنوان کرد و گفت: این سهم در تولید ناخالص داخلی کمتر از دو درصد است. این عدد در شرایطی که بیشتر تمرکز توجه بر کارخانجات و مشاغل کلان است عدد بزرگی است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کرونا، تحریمها و غیره ارزیابی این است که توجه ما به مشاغل خانگی بیشتر است. بنابراین دولت سیزدهم این موضوع را در اولویت خود قرار داده است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل ستاد ملی مشاغل خانگی در نزدیکترین فرصت ممکن خبر داد و تاکید کرد: برنامههای اجرا شده در این زمینه با قوت ادامه مییابد و بنا داریم در تمام استانها نیز الگوی ایجاد مراکز توسعه و ساماندهی مشاغل خانگی را اجرا کنیم.
وی از افزایش تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: امسال تسهیلات مشاغل خانگی را از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲۰۰۰ میلیارد رساندهایم که امیدواریم بانکها نیز همکاری لازم را داشته باشند تا فعالان مشاغل خانگی از این تسهیلات استفاده کنند. البته مشاغل خانگی نیازمند کمکهای دیگری هم هستند و فقط تسهیلات نیست. باید بین نهادهای مختلف فعال در این حوزه هم افزایی ایجاد شود و اتفاقات بهتری در این عرصه رقم بخورد.
انتهای پیام
نظرات