به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اولین بار خبر اجرای این آزمایش موشکی چین در تابستان در فایننشال تایمز منتشر شد و مقامات پنتاگون به شدت تلاش داشتند تا از تایید مستقیم آن خودداری کنند. با این حال رئیسجمهوری آمریکا و دیگر مقامات به طور کلی درباره توسعه تسلیحات هایپرسونیک چین ابراز نگرانی کردند.
ژنرال مارک میلی بلندپایهترین نظامی آمریکایی گفته است آزمایش اخیر چین که آمریکا سوءظن دارد یک موشک هایپرسونیک بوده باشد چیزی نزدیک به پرتاب اسپوتنیک توسط اتحادیه جماهیر شوروی است که به مسابقه تسلیحاتی جنگ سرد دامن زد.
کارشناسان تسلیحات هستهای میگویند، به نظر میرسد آزمایش تسلیحاتی چین برای فرار از پدافند ایالات متحده از دو طریق طراحی شده است. اول اینکه، تسلیحات فراصوت با سرعتی بیش از پنج برابر سرعت صوت یا حدود ۶۲۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکنند که تشخیص و رهگیری آنها را دشوارتر میکند.
دوم اینکه، منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده معتقد است این آزمایش چین شامل سلاحی بود که ابتدا به دور زمین چرخید. این چیزی است که کارشناسان نظامی میگویند یک مفهوم جنگ سرد است که به عنوان "سیستم بمباران مداری کسری" شناخته میشود.
ماه گذشته فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی آمریکا با ابراز نگرانی درباره چنین سیستمی، به خبرنگاران درباره سلاحی گفت که به دور مدار زمین میچرخد و بعد به سمت یک هدف فرود میآید.
او گفت: اگر شما از چنین رویکردی استفاده کنید، دیگر نیازی ندارید یک پرتابه سنتی موشک بالستیک قارهپیما را که مستقیما از نقطه پرتاب تا نقطه برخورد است، بکار ببرید. این راهی برای دوری از سامانههای دفاعی و هشدار موشکی است.
ژنرال میلی به بلومبرگ گفت: "ما شاهد یک رویداد خیلی جدی بودیم، آزمایش یک سیستم تسلیحاتی هایپرسونیک که خیلی نگران کننده است. نمیدانم که دقیقا عین لحظهای باشد که شاهد پرتاب اسپوتنیک بودیم، اما فکر می کنم به آن نزدیک است. حواس ما را کاملا جمع کرده است.
این اولین مقام آمریکایی است که رسما ادعا می کند چین در طول تابستان دو آزمایش موشکی انجام داده است. گزارش ها حاکیست که موشکی با توانایی هسته ای آزمایش شده که می تواند از سیستم های دفاع هوایی آمریکا فرار کند.
پرتاب سال ۱۹۵۷ ماهواره اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی باعث شوک آمریکایی ها شد که نگران بودند شوروی در قابلیت های فنی درحال جلو افتادن از آنها است.
آن رویداد جان اف کندی رئیس جمهور وقت آمریکا را تشویق کرد برنامه ای برای فرود آوردن انسان بر ماه اعلام کند، هدفی که در کمتر از یک دهه عملی شد.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون، در کنفرانس خبری از اظهار نظر درباره صحبت های ژنرال میلی خودداری کرد: "این فناوری برای ما غریبه نیست، این چیزی نیست که برای مدتی به آن فکر نکرده باشیم."
او افزود که آمریکا مشغول کار برای تقویت سیستم های دفاعی خود است و توسعه سیستم های هایپرسونیک را دنبال می کند.
موشک های هایپرسونیک توانایی حرکت با سرعتی پنج برابر صوت را دارند.
قدرت مانور این موشک ها بیش از موشک های متعارف قلمداد می شود و توانایی بیشتری برای پرهیز از شناسایی و انهدام توسط سیستم های دفاعی دارند.
آمریکا هفته پیش سه موشک هایپرسونیک آزمایش کرد که از تاسیسات ناسا در ویرجینیا پرتاب شد.
مقامهای آمریکایی در بیانیهای گفتند که این آزمایشها به توسعه موشکهای هایپرسونیک آینده "کمک خواهد کرد."
ژنرال میلی همچنین اخطار داد که ارتش چین از یک "ارتش پیاده نظام متکی بر زراعتپیشهگان در سال ۱۹۷۹ که خیلی خیلی بزرگ بود به یک ارتش توانمند در همه جوانب بدل شده که بلندپروازی های جهانی دارد."
به گزارش سیانان بیل برنز، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی اِی)، هفته پیش چین را بزرگترین تهدید از نظر فناوری برای آمریکا توصیف کرد. او پیشتر در ماه جاری گفت که سازمان تحت نظر او تمرکز بر چین را تقویت خواهد کرد.
کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری جو بایدن روابط آمریکا و چین را یک "رقابت استراتژیک" توصیف کرده است.
انتهای پیام
نظرات