• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400090906577
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

سلامتی از دیدگاه طب سنتی / ۳

رد پایی از تایید واکسن در طب سنتی / شایعات را کنار بگذارید

رد پایی از تایید واکسن در طب سنتی / شایعات را کنار بگذارید

ایسنا/خراسان جنوبی متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه پایه و اساس طب ایرانی بر حفظ صحت و سلامتی است و طب ایرانی اصیل موافق تزریق واکسیناسیون است‌، گفت: با دقت در منابع غنی طب ایرانی، ردپاهای قوی از مواردی شبیه واکسن پیدا می‌کنیم که از نظر مبنای فکری و عقلی و تجربی بسیار دقیق و قابل توجه بوده‌اند.

مریم نواب‌زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در طب ایرانی، واکسیناسیون ریشه دیرینه دارد چرا که در آن زمان نیز پوسته‌های آبله را در راستای واکسیناسیون به کودکان تزریق می‌کردند که خود یک روش علمی بوده است‌.

وی افزود: ایمنی اکتسابی با واکسیناسیون صورت می‌گیرد و باعث می‌شود تا در برابر ویروس ایمنی داشته باشد؛ همچنین توصیه می‌شود افرادی که قصد تزریق واکسن را دارند خون شان غلیظ نباشد و با مصرف مایعات مخصوصاً سالمندان خون خود را رقیق کنند.

وی ادامه داد: از نظر طب ایرانی، همیشه بهترین درمان پیشگیری است؛ در منابع طب ایرانی می بینیم که بیشترین تمرکز بر اصلاح سبک زندگی و رعایت مواردی‌ است که از ایجاد بیماری پیشگیری کنند.

این متخصص و مدرس طب ایرانی بیان کرد: در همین راستا طب ایرانی تاکید بر عدم مواجهه با عامل بیماریزا(مثل ماسک زدن و شستشو و ضدعفونی کردن دست‌ها)، تقویت ایمنی بدن ( با اصلاح سبک زندگی ) و هوشیار کردن بدن برای واکنش به‌موقع در برابر عامل بیماریزا ( با واکسن زدن) دارد.

وی افزود: هم‌چنین با دقت در منابع غنی طب ایرانی، ردپاهای قوی از مواردی شبیه واکسن پیدا می‌کنیم که با توجه به دانسته‌ها و تجهیزات پزشکی آن زمان، از نظر مبنای فکری و عقلی و تجربی بسیار دقیق و قابل توجه بوده‌اند.

نواب زاده با بیان اینکه در منابع علمی توصیه به تجربه‌هایی شبیه واکسیناسیون را در حدود ۵۰۰ سال قبل در طب ایرانی می‌بینم، تصریح کرد: اولین نشانه‌های اقدام به اعمالی شبیه واکسیناسیون، مواجه کردن عمدی افراد با زخم‌های آبله یا حتی استفاده از خاکستر عقرب برای ایمنی در مقابل عقرب گزیدگی بوده ‌است.

وی افزود: شاید با پیشرفت علم، امروزه بعضی از این روش‌ها کاملا بی اثر باشد، اما کنکاش در مبانی علمی و عقلی آنها حاکی از اهمیت دادن طب ایرانی به روشهایی مثل واکسیناسیون است.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه کشف واکسن آبله بوسیله ادوارد جنر به سال ۱۷۹۶ یعنی فقط ۲۲۵ سال قبل برمی‌گردد، اظهار کرد: بنابراین نه تنها در طب ایرانی هیچ‌گونه ممانعتی برای واکسن زدن وجود ندارد بلکه حدود ۲۷۰ سال قبل از کشف واکسن، اشاراتی به لزوم وجود واکسن برای هوشیار سازی طبیعت بدن به عامل بیماریزا وجود داشته‌ است.

نواب زاده خاطرنشان کرد: نتیجه‌ می‌گیریم بسیاری از اخبار و اطلاعاتی که این روزها در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد، مانند توصیه به مصرف زنجبیل یا سیر و... برای پیشگیری از کرونا، ماسک نزدن به بهانه ایمنی بدنی قوی، عدم استفاده از ضدعفونی‌کننده‌ها و بدتر از همه توصیه به عدم واکسیناسیون؛ نه تنها شایعه بلکه توصیه‌های بسیار غلط در راستای منافع شغلی و شخصی افراد سودجو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha