محمود زنگنه در این خصوص اظهار کرد: از مجموع ۵۷۸ هزار هکتار جنگلهای بیابانی استان ۲۷۰ هزار هکتار آن جنگلهای بیابانی طبیعی بوده و ۳۰۸ هزار هکتار آن جنگل دست کاشت از گونههایی همچون تاغ، قره داغ، اسکنبیل، اشنیان، آتریپلکس است که از دهه ۱۳۴۰ تاکنون با همت کارکنان پر تلاش منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی کاشت و حفاظت و مراقبت شده است.
وی افزود: یکی از پروژههای مهم، کنترل شنهای روان اجرای تله رسوبگیر است که با احداث کانالهایی به عمق و عرض یک متر و با طول متفاوت و مورد نیاز، عمود بر جهت بادهای قالب ایجاد میشود. طوفانهای شن پس از برخورد با خاکریز و با چرخش داخل کانال شنها حبس می شوند، معمولا وقتی که پس از ۳ الی ۵ سال حدود دو سوم کانالها پر از شن شد؛ اقدام به نهالکاری با گونههای بیابانی در آن مینمایند.
رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بیان کرد: در طول سال ۹۹ پروژه تله رسوب گیر به طول حدود ۵۰ کیلومتر احداث شده است.
همچنین حسن محمدزاده، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشهد، گفت: با توجه به اهمیت حفظ و حراست از اراضی ملی در شهرستان مشهد به دلیل ارزش افزوده زمین، تحرکات سودجویان، زمینخواران و تخریبکنندگان عرصههای منابع طبیعی و دولتی با هماهنگی و همکاری مراجع قضایی و نیروی انتظامی بیش از ۱۵ هزار متر مربع از اراضی ملی که به طور غیرقانونی تصرف شده بود شامل اشجار، استخر و تراس بندی توسط یگان حفاظت اداره رفع تصرف و به وضع سابق برگردانده شد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۴ فقره جمعا به مساحت ۴۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان مشهد خلع ید، رفع تصرف و اعاده به وضع سابق شده است.
محمدزاده خاطرنشان کرد: شهرستان مشهد ۹۳۱ هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان ۴۸۷ هزار هکتار آن اراضی ملی است؛ لذا حفظ و حراست از این عرصه وسیع جزء با مشارکت آحاد مردم بهخصوص ساکنین روستاهای همجوار امکان پذیر نیست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشهد اضافه کرد: یگان حفاظت اداره با گشتهای شبانه روزی ضمن حراست از اراضی ملی با تصرفات غیر قانونی با همکاری مراجع قضایی و نیروی انتظامی، برخورد قانونی مینمایند.
انتهای پیام
نظرات